Index Plante Medicinale

Afin (Vaccinium myrtillus)
Agaricus (Agaricus Blazei Murill)
Aloe vera (Aloe Barbadensis)
Ananasul (Ananas sativus)
Anason (Pimpinella anisum)
Angelică (Angelica archangelica)
Anghinare (Cynara scolymus)
Arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)
Armurariu (Silybum marianum, Carduus marianus)
Arnică (Arnica montana)
Arţarul (Acer platanoides)
Astragalus (Astragalus
Bradul alb (Abies alba)
Brânca ursului (Heracleum sphondylium)
Brânduşa de toamnă (Colchicum autumnale)
Brusture (Arctium lappa)
Busuioc (Ocimum basilicum)
Caisul (Armeniaca vulgaris)
Cânepa (Cannabis sativa)
Căpşunul (Fragaria viridis)
Captalanul (Petasites hybridus)
Castanul comestibil (Castanea sativa)
Castanul salbatic (Aesculus hippocastanum)
Castravetele (Cucumis sativus)
Castravetele amar (Momordica charantia)
Cătină (Hippophae rhamnoides)
Ceai verde (Camellia sinensis)
Ceapa albă  (Allium cepa)
Ceapa roșie (Allium cepa)
Ceapa verde (Allium cepa)
Chimen (Cavum carvi)
Chimionul (Carum carvi)
Chimenul negru (Nigella sativa)
Cicoare (Cichorum inthybus)
Cimbrişor (Thymus serpyllum)
Cimbru (Satureja hortensis)
Cireşul (Prunus avium L.)
Cireșe negre (Prunus avium L.)
Ciuboţica-cucului (Primula officinalis)
Coacăzul negru (Ribes nigrum)
Coada-calului (Equisetum arvense)
Coada-şoricelului (Achilea millefolium)
Conopida (Brassica oleraceea)
Cordyceps (Cordyceps sinensis)
Coriandru (Coriandrum sativum)
Cruşin (Rhamnus frangula)
Cuişoare (Eugenia caryophyllata)
Curmalul (Phoenix dactylifera)
Cartoful (Solanum tuberosum)
Cartoful dulce ((Ipomoea batatas)
Dafin (Laurus nobilis)
Degeţel roşu (Digitalis purpurea)
Dovleac (Cucurbita pepo, cucurbita maxima)
Drăcilă (Berberis vulgaris)
Drăgaica (Galium verum)
Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae)
Dud (Morus alba, Morus nigra)
Echinacea (Echinacea augustifolia)
Eucalipt (Eucaliptus aetheroleum)
Fasole (Phaseolus vulgaris)
Fenicul (Foeniculum vulgare)
Ferigă (Dryopteris filix)
Fisticul (Pistacia vera)
Floarea soarelui (Heliantus annuus)
Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata)
Gălbenele (Calendula officinalis)
Genţiana (Gentiana lutea)
Gheara-diavolului (Harpagophytum procumbens)
Gheara-mâţei (Uncaria guianensis)
Ghimbir (Zingiber officinalis)
Ghimpele (Xanthium spinosum)
Ginkgo Biloba
Ginseng (Panax Ginseng)
Grâul integral (Triticum vulgare)
Grâu încolțit
Gulia (Brassica oleracea)
Gutuiul (Cydonia oblonga)
Hamamelis (Hamamelis virginiana)
Hamei (Humulus lupulus)
Hrean (Armoracia rusticana)
Hrişca (Fagopyrum esculentum)
Iarba mare (Inula helenium)
Iasomia (Jasminus communis)
Iederă (Hedera helix)
Ienibaharul (Pimenta dioica)
Ienupăr (Juniperus communis)
Inul (Linum usitatissimum)
Isop (Hyssopus officinalis)
Kiwi (Kiwifruit, Actinidia deliciosa)
Lăcrămioară (Convallaria majalis)
Lămâiul (Citrus limoniu)
Lavandă (Lavandula angustifolia)
Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra)
Leurda (Allium ursinum)
Leuştean (Levisticum officinale)
Liliacul (Syringa vulgaris)
Lintea (Lens culinaris)
Lintea roșie
Loboda (Atriplex hortensis)
Lucerna (Medicago sativa)
Lumânărică (Verbascum phlomoides)
Lupin (Lupinus albus)
Mac (Papaver rhoeas)
Măceş (Rosa canina)
Măghiran (Majorana hortensia)
Maitake (Grifola Frondosa)
Mărar (Anethum graveolens)
Măslinul (Olea europaea)
Mătase de porumb (Stigmata Maydis)
Mentă (Mentha piperita)
Menta sălbatică (Mentha longifolia)
Merişor (Vaccinum vitis idaea)
Mesteacăn (Betula pendula)
Mielăreaua (Vitex Agnus Castus)
Migdalul (Amygdalus communis)
Mirtul (Myrtus communis)
Morcovul (Daucus carrota)
Muşeţel (Matricaria chamomilla)
Muştarul (Brassicaceae alba/nigra/juncea)
Nalbă (Althaea officinalis)
Năutul (Cicer arietinum)
Nucşoară (Myristica fragrans)
Obligeana (Acorus calamus)
Oregano (Origanum vulgare)
Orzul (Hordeum vulgare)
Orz verde (Hordeum vulgare)
Ovăzul (Avena sativa)
Păducel (Crataegus monogyna)
Păpădie (Taraxacum officinalis)
Părul (Pyrus communis)
Păstârnacul (Pastinaca sativa)
Pătlagină (Plantago lanceolata)
Pătrunjelul (Petroselinum crispum)
Pedicuţa (Lycopodium clavatum)
Pelin (Artemisia absinthium)
Pelinul dulce (Artemisia annua)
Piersicul (Persica vulgaris)
Pin (Pinus sylvestris)
Plop (Populus tremuloides)
Podbal (Tussilago farfara)
Porumbar (Prunus spinosa)
Prazul (Allium porrum)
Propolis
Prunele proaspete (Prunus domestica)
Prune verzi (Prunus domestica)
Prune uscate (Prunus domestica)
Pufuliţă (Epilobium parviflorum)
Reishi (Ganoderma Lucidum)
Ricin (Ricinus communis)
Rostopasca (Chelidonium majus)
Rozmarin (Rosmarinus officinalis)
Salcâmul (Robinia pseudacacia)
Salcia (Salix alba)
Salvia (Salvia officinale)
Schinduf (Trigonela foenum graecum)
Scorţişoara (Cinnamoni cassiae cortex)
Secară (Secale cereale)
Sfeclă roşie (Beta vulgaris)
Frunze de sfeclă (
Shiitake (Lentinula edodes)
Smochinul (Ficus carica)
Soc (Sambucus nigra)
Fructe de soc (Sambucus nigra)
Şofranul (Crocus sativus)
Soia (Glycine hispida)
Spanacul (Spinacia oleracea)
Spânzul (Helleborus purpurascens)
Sparanghelul (Asparagus officinalis)
Spirulina (Arthrospira platensis)
Stânjenel (Iris germanica)
Sulfina (Melilotus officinalis)
Sunătoare (Hypericum perforatum)
Susanul (Sesanum Indicum)
Talpa gâştii (Leonurus cardiaca)
Tămâia (Boswellia serrata)
Tarhon (Artemisia dracunculus)
Tătăneasa (Symphytum officinale)
Tei (Tilia europea)
Ţelina (Apium gravedens)
Trandafirul (Rosa centifolia)
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor)
Trifoiul roşu (Trifolium pratense)
Turmeric (Curcuma longa)
Untul pământului (Tamus communis)
Urzica (Urtica dioica)
Usturoiul (Allium sativum)
Usturoiul verde (Allium sativum)
Usturoiul fermentat
Valeriana (Valeriana officinalis)
Vanilia (Vanilla Planifolia) – beneficii şi proprietăţi
Vâsc (Viscum album)
Viţa de vie (Vitis vinifera)
Zmeurul (Rubus idaeus)