Banalul CEAI de MUȘEȚEL crește IMUNITATEA, combate RĂCEALA și INFECȚIILE, calmează SPASMELE și relaxează NERVII

Pare greu de crezut că un remediu atât de ieftin precum mușețelul poate avea atât de multe beneficii pentru sănătatea noastră!

Puțini dintre noi știu că o simplă cană cu ceai de mușețel poate ajuta la soluționarea unui spectru variat de boli și simptome.

Utilizările terapeutice ale acestei plante datează de cel puțin 5.000 de ani. Proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare sunt cunoscute de secole. Este de altfel una din cele mai bine studiate plante medicinale.

Datorită proprietăților sale imunostimulatoare, ceaiul de mușețel ne poate apăra de răceli în sezonul rece și de infecțiile bacteriene.

O companie din Anglia a finanțat un studiu pe efectele curative ale ceaiului de mușețel. Au participat 7 bărbați și 7 femei voluntari. Aceștia au consumat câte 5 căni de ceai de mușețel pe zi, timp de 2 săptămâni la rând.

Au fost realizate teste de urină înainte și după tratament. La finalul celor 14 zile, cercetătorii au obținut rezultate remarcabile.

Consumul ceaiului de mușețel a determinat creșterea nivelurilor urinare de hipurat – un compus asociat cu efecte antibacteriene puternice, și creșterea nivelurilor urinare de glucină – un aminoacid care reduce spasmele musculare și relaxează nervii.

Astfel se explică de ce ceaiul de mușețel este util în stimularea imunității, combaterea infecțiilor bacteriene și atenuarea crampelor musculare (prin relaxarea uterului).

Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că nivelurile de hipurat și glicină au rămas ridicate încă 2 săptămâni după ce voluntarii au încetat să mai bea ceai de mușețel. Acest lucru demonstrează faptul că acest remediu are un efect preventiv prelungit.

__________________________________________________________________________________________________________

Ceaiul de mușețel are multe alte beneficii bine-știute în medicina populară:

– relaxează tractul digestiv și combate gazele, refluxul acid, diareea, indigestia, constipația și durerile stomacale;
– reduce grețurile matinale și voma la femeile însărcinate;
– relaxează și calmează organismul după naștere;
– calmează colicile bebelușilor;
– reduce roșeața, iritațiile și umflăturile, durerile articulare, durerile de spate;
– combate anxietatea și depresia;
– scade riscul bolilor de inimă (datorită conținutului bogat în flavonoide);
– calmează durerile de dinți și combate bacteriile orale;
– combate creșterea tumorilor maligne la nivelul pielii, sânului, ovarelor și prostatei.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Sun Kissed Kate, BOOST YOUR IMMUNE SYSTEM WITH CHAMOMILE TEA: http://sunkissedkate.com/boost-immune-system-chamomile-tea/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.