Vinuri medicinale

VINUL de ROZMARIN – un elixir al tinereții care întărește inima slăbită și dureroasă, stimulează memoria, revigorează organismele anemice (rețetă video)

// Adaugă comentariu

Rozmarinul este numit în popor „planta oamenilor puternici”, datorită efectelor sale stimulatoare asupra organelor interne și a psihicului. Are proprietăți antioxidante generale, anti-inflamatoare, anti-microbiene, hipo-colesterolemiante, detoxifiante, anticarcinogenice și antiulcerogenice.  Este util în boli cardiace, tulburări circulatorii, afecțiuni respiratorii, nervoase și […]

Vin medicinal din TEI și BUSUIOC – pentru oboseală, anxietate, insomnie

// 2

Vinurile medicinale sunt preparate foarte utile pentru întărirea corpului sau remedierea diferitelor probleme de sănătate. Vinul roșu devine mult mai puternic din punct de vedere terapeutic atunci când punem la macerat în el diferite plante medicinale. De aceea vinurile medicinale […]

Vin tonic din HREAN – rețetă și indicații terapeutice

// Adaugă comentariu

Hreanul este o plantă cu o valoare medicinală extraordinară, utilizată în scop terapeutic încă din antichitate. Rădăcina are proprietăți stimulente, tonice, decongestionante, expectorante, anti-anemice, diuretice, digestive, antibacteriene, antiparazitare, cardiace, antiinflamatoare, antireumatice și antinevralgice. Vin de hrean – rețetă Ingrediente • […]

Vin tonic pentru ANEMIE sau HEMOGLOBINĂ MICĂ (rețete)

// 3

Anemia înseamnă scăderea numărului de globule roșii (hematii) și a cantității de hemoglobină sub valorile normale (130-160 g/l la bărbați, și 120-140 g/l la femei). Simptomele anemiei Scăderea hemoglobinei afectează oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor și organelor corpului. Anemia se poate […]

Vin de Hrean – Rețetă Pentru Boli de Plămâni (Inclusiv TBC, Cancer)

// 1

Hreanul (Armoracia rusticana), o legumă cu o aromă persistentă, întocmai ca a usturoiului, este un elixir utilizat din cele mai vechi timpuri pentru diferite boli. Egiptenii îl considerau un tonic puternic pentru sănătate, iar cercetătorii moderni îl recomandă spre consumul zilnic […]

Vin de leuștean – rețetă și utilizări terapeutice

// Adaugă comentariu

Leușteanul apare prima dată menționat ca plantă medicinală în scrierile grecilor antici. Aceste popoare utilizau frunzele proaspete de leuștean îndeosebi pentru problemele digestive și nervoase. Vracii români consumau leuștean pentru întărirea trupului, tratarea durerilor de piept sau a rănilor. Este […]

Vin de Flori de Salcâm – 3 Rețete Medicinale

// 1

Perioada când “înnebunesc salcâmii” și mirosul lor te îmbată la propriu, este cea mai prielnică pentru a culege florile și a le prepara sub diverse forme terapeutice: ceai, tinctură, sirop sau vin. Vinul de salcâm, la fel ca și alte […]