Unii se chinuie să scape de invazia de păpădie din grădini sau livezi. Alții se dau în vânt după dulceața, siropul sau mierea de păpădie! Dacă faci parte din categoria celor care îndrăgesc această plantă, poate că rețeta de vin […]

Unii se chinuie să scape de invazia de păpădie din grădini sau livezi. Alții se dau în vânt după dulceața, siropul sau mierea de păpădie! Dacă faci parte din categoria celor care îndrăgesc această plantă, poate că rețeta de vin […]
Acest vin nu se obține prin fermentație, ci prin infuzarea mărarului într-un vin natural. Practic, toate principiile mărarului se transferă în vin, astfel încât acesta va prelua proprietățile terapeutice ale plantei. Efectele sale curative sunt sporite de adaosul de miere […]
Lavanda, sau levănțica – așa cum mai este „alintată”, face parte din categoria florilor cu proprietăți sedative blânde, care acționează asupra stărilor de nervozitate, anxietate, atac de panică sau palpitații, alături de iasomie, roiniță (melisă), tei, mușețel, sunătoare, talpa-gâștei, valeriană, […]
Rozmarinul este numit în popor „planta oamenilor puternici”, datorită efectelor sale stimulatoare asupra organelor interne și a psihicului. Are proprietăți antioxidante generale, anti-inflamatoare, anti-microbiene, hipo-colesterolemiante, detoxifiante, anticarcinogenice și antiulcerogenice. Este util în boli cardiace, tulburări circulatorii, afecțiuni respiratorii, nervoase și […]
Rezultatele studiilor științifice sugerează că persoanele care suferă de stres, depresie, anxietate și alte tulburări neurologice ar trebui să includă mai des în alimentația lor mirodeniile și condimentele. Bharat B. Aggarwal de la Universitatea din Texas susține că există peste […]
Vinurile medicinale sunt preparate foarte utile pentru întărirea corpului sau remedierea diferitelor probleme de sănătate. Vinul roșu devine mult mai puternic din punct de vedere terapeutic atunci când punem la macerat în el diferite plante medicinale. De aceea vinurile medicinale […]
Țelina este una din cele mai bune alimente pe care le putem include mai des în dieta noastră zilnică pentru a ne vindeca de stres și oboseală. În acest scop, puteți încerca rețeta prezentată mai jos. Țelina calmează sistemul nervos […]
Hreanul este o plantă cu o valoare medicinală extraordinară, utilizată în scop terapeutic încă din antichitate. Rădăcina are proprietăți stimulente, tonice, decongestionante, expectorante, anti-anemice, diuretice, digestive, antibacteriene, antiparazitare, cardiace, antiinflamatoare, antireumatice și antinevralgice. Vin de hrean – rețetă Ingrediente • […]
Prazul conține substanțe care cresc efectul hipoglicemiant al insulinei. Acest vin terapeutic pe bază de praz poate fi util persoanelor cu diabet sau hiperglicemie. Se prepară foarte ușor acasă, conform rețetei de mai jos. Vin de praz – rețetă Pentru rezultate […]
De peste 2.000 de ani, pătrunjelul este folosit ca plantă medicinală valoroasă. Grecii antici prețuiau semințele și rădăcina pătrunjelului pentru efectele lor diuretice și calmante, mai ales în cazul afecțiunilor rinichilor și vezicii biliare. Vin de pătrunjel – rețetă Botanista […]
Anemia înseamnă scăderea numărului de globule roșii (hematii) și a cantității de hemoglobină sub valorile normale (130-160 g/l la bărbați, și 120-140 g/l la femei). Simptomele anemiei Scăderea hemoglobinei afectează oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor și organelor corpului. Anemia se poate […]
Țelina este o rădăcină foarte puternică, cât ca aromă și miros, cât și ca remediu terapeutic. Rădăcina acestei plante are un conținut bogat de substanțe active, inclusiv antibiotice și antifungice. Țelina, mai ales coaja – pe care de regulă o aruncăm […]
Hreanul (Armoracia rusticana), o legumă cu o aromă persistentă, întocmai ca a usturoiului, este un elixir utilizat din cele mai vechi timpuri pentru diferite boli. Egiptenii îl considerau un tonic puternic pentru sănătate, iar cercetătorii moderni îl recomandă spre consumul zilnic […]
Leușteanul apare prima dată menționat ca plantă medicinală în scrierile grecilor antici. Aceste popoare utilizau frunzele proaspete de leuștean îndeosebi pentru problemele digestive și nervoase. Vracii români consumau leuștean pentru întărirea trupului, tratarea durerilor de piept sau a rănilor. Este […]
Perioada când “înnebunesc salcâmii” și mirosul lor te îmbată la propriu, este cea mai prielnică pentru a culege florile și a le prepara sub diverse forme terapeutice: ceai, tinctură, sirop sau vin. Vinul de salcâm, la fel ca și alte […]