Pedicuţa – leacul bolilor incurabile?

Cu greu ne mai punem încrederea în produsele comercializate la ora actuală în magazinele din colţul blocului, în cofetării sau chiar în farmacii.

Peste tot se cere un consum mare de produse şi servicii ieftine, de calitate slabă. În acest context, pare mult mai sănătos să schimbăm pe modulul „natural”.

Pedicuta Lycopodium clavatum

Pedicuta – Lycopodium clavatum

Chiar şi la acest nivel însă este nevoie de multă precuaţie. Leacurile din bătrâni sunt eficiente numai când sunt utilizate cu măsură şi la sfatul medicului specializat.

Pedicuța – descriere

Pedicuţa (Lycopodium clavatum) o plantă veşnic verde, întocmai ca bradul. Alte denumiri populare sub care se cunoaşte sunt: iarba-ursului, laba-ursului, bărădişor, leacul biblic, crucea pământului, muşchi de pământ, pălămidă, piedică sau praful strigoilor.

Pedicuţa este considerată – nu degeaba, o plantă cu proprietăţi magice. I se mai spune şi „leacul biblic” deoarece are capacitatea de a ameliora sau chiar vindeca boli pentru care nu mai există speranţă de vindecare prin medici, cum este ciroza sau alte afecţiuni hepatice cronice.

Conţine o cantitate mare de radiu şi este recunoscută ca o comoară pentru sănătate. Se foloseşte partea aeriană a plantei şi sporii. Se poate găsi la magazinele naturiste sub formă de ceai, tinctură sau cataplasme.

Ce proprietăți are pedicuța

Pedicuţa este cu siguranţă leacul cel mai de preţ când vine vorba de boli de ficatul. Este recomandată ca antidot pentru fumători şi alcoolici care nu pot scăpa de dependenţă.

Tratează o sumedenie de alte afecţiuni grave:

Ciroză
– Tumori ale ficatului
– Pietre la rinichi
– Constipaţie cronică
– Hemoroizi
– Liatiză renală şi colici renale
– Afecţiuni urinare
– Reumatism
– Boli genitale
– Convalescenţă

Tratamente cu pedicuţă

Această plantă senzaţională se poate folosi atât intern, cât şi extern. Depinde de afecţiunea pe care vrei s-o tratezi. Iată câteva exemple utile:

Alcoolism

Ceaiul de pedicuţă este recomandat de experţii împotriva dependeţei de alcool.

Se face un tratament cu câte o cană de ceai pe zi, administrată cu jumătate de oră înainte de micul dejun, timp de 14-21 zile.

Se face o pauză de 2 săptămâni şi se reia dacă nu s-a remediat problema.

Ceaiul de pedicuţă este de asemenea indicat fumătorilor care nu pot scăpa de acest viciu.

Tinctura de pedicuţă este de asemenea bună pentru cei care vor să se lase de alcool.

Se pune o jumătate de linguriţă de tinctură în 100 ml de apă şi se bea de 4 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Cura durează minim 3 luni.

Tabagism

Pulberea de pedicuţă este ideală pentru fumători. Se ţine o jumătate de linguriţă de pulbere sub limbă, timp de 10 minute, apoi se înghite.

Tratamentul durează 5 zile. În momentul în care fumătorul va încerca să tragă un fum, va apărea senzaţia de vomă.

Din cauza repulsiei provocate fumătorul nu va mai pune gura pe ţigară.

Ciroza hepatică

Se beau 2 căni de ceai de pedicuţă pe zi, cu 20-30 de minute înainte de masa de prânz sau cină. Ceaiul se face dintr-o linguriţă de plantă clocotită în 200 ml apă.

Reumatismul

Se foloseşte o pernuţă umplută cu 200-300 grame de pedicuţă. Este ideală în ameliorarea durerilor, spasmelor musculare sau discopatie lombară.

Se aplică perna pe locul dureros timp de o noapte. Dormitul pe o pernuţă de pedicuţă este un remediu eficient şi pentru cei care au coşmaruri, anxietate sau dureri de cap.

Ceaiul de pedicuţă ajută în tratarea reumatismului, constipaţiei cronice, hemoroizilor, afecţiunilor urinare, nisipului la rinichi sau în creşterea părului – prin clătire.

Escare şi a ulcere de decubit

Se recomandă polenul de pedicuţă. Se presară polen de pedicuţă pe rana deschisă pentru vindecare.

Hemoroizi şi afecţiuni genitale

Se recomandă infuzia de pedicuţă, sub formă de băi locale.

Precauţii și contraindicații

Tratamentele cu pedicuţă nu sunt indicate femeilor însărcinate, nici celor care alăptează.

Cei care experimentează senzaţie de arsură sau usturime în urma aplicării de cataplasme trebuie să îndepărteze planta şi să maseze locul cu ulei de măsline.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

  1. MINUUNAT!!! E BINE SA STIM CIT MAI MULTE DESPRE PLANTE!!!

  2. Buna!as dori sa comand polen/pulbere de pedicuta.Ma puteti ajuta?Multumesc!

  3. stefana ,pensionara

    ATENTIE la PEDICUTA ! contine radiu, o substanta radioactiva si chiar daca e in proportie foarte mica are si reversul sanatatii. Folositi strict la nevoie, faceti cure foarte scurte, diluate bine, nu il luati dupa ce ati fost expus la radiatii (ex. radiografii sau chiar cele de PC , ) .De preferat sa consultati si fitoterapia despre Pedicuta si date despre Radiu, din enciclopedie.Nu il lasati la indemana printre alte alimente din camara si chiar daca faceti pernute pt.alinarea durerilor nu le lasati in camera, mai bine pe balcon, sau in curte. Substantele radioactive sunt peste tot ,fac parte din viata noastra, dar nu va incarcati peste masura cu altele.Manipulati cu manusi de plastic,daca il gasiti natural prin padure si daca luati de la tigani in piata, sa nu aiba si tulpinile acelea care devin ca niste sfori, cu care ei leaga manunchiul de plante.Luati strict „bradisorul” verde, fara spori , planta fara radacini si tulpini, care ies foarte usor la smulgerea din pamint.
    Cantitatile concentrate sunt pt. boli incurabile, cum e cancerul, dar poate distruge si celulele sanatoase; deci PRUDENTA ! Asteptam si contraindicatii clare la ceaiurile prezentate pe acest site !!!!!

  4. Pedicuţa este o plantă care conţine radiu, prin urmare nu se lasă mai mult în apa fiartă, nu se fierbe niciodată ci se toarnă apă peste plantă.
    csid.ro

  5. Mulțumim pentru aceste informații. Am urmat cu pedicuta si chiar ma ajutat sa ma las de fumat adica imi lua pofta de a fuma.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.