Ceapa este unul din cele mai vechi leacuri folosite de bătrânii noștri. În mediul rural mai ales, ceapa era coaptă, fiartă, sau folosită crudă în diferite afecțiuni interne și externe. Ceaiul din coji de ceapă este un remediu renumit, mai […]

Ceapa este unul din cele mai vechi leacuri folosite de bătrânii noștri. În mediul rural mai ales, ceapa era coaptă, fiartă, sau folosită crudă în diferite afecțiuni interne și externe. Ceaiul din coji de ceapă este un remediu renumit, mai […]
Balonarea este prezentă pe buzele tot mai multor pacienți care solicită o consultație la gastroenterologie. Această problemă poate avea numeroase cauze. Nutriționistul Cristina Mirică, specializat în hidrocolonoterapie, spune într-un clip pe pagina de Instagram că balonarea poate fi un simptom […]
Ovăzul este acum una din cele mai populare cereale. Fulgii de ovăz sunt folosiți la prepararea de diverse terciuri, fursecuri sau chiar prăjituri. Un alt mod de a include acest aliment în dietă este ceaiul. Ceaiul de ovăz cu vanilie […]
Un ceai aromat care te poate scăpa de gazele intestinale neplăcute, este ceaiul din fenicul și anason. Pe lângă gustul dulce cuceritor, acest ceai are efecte benefice asupra stomacului, sistemului respirator și nu numai. Vă invit să descoperiți numeroasele beneficii […]
Castravetele amar este unul din cele mai eficiente remedii contra diabetului. Această legumă, originară din părțile Africii și Asiei, este cunoscută astăzi în întreaga lume pentru proprietățile ei deosebite. Ceaiul de castravete amar este util în diferite afecțiuni, despre care […]
Ceaiul de turmeric este deseori promovat în curele de slăbire. În asociere cu alte mirodenii devine nu doar o băutură gustoasă, ci și benefică organismului. Rețeta de mai jos este din cultura indiană. Autoarea spune că este posibil ca cineva […]
Un ceai antireumatic bazat pe o formulă complexă de plante este ceaiul pentru articulații sănătoase, de la Fares. Acesta conține un amestec de plante care susțin mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor. Ceai antireumatic Fares În compoziția ceaiului antireumatic Fares intră 9 […]
Ceaiul de limba-cerbului este deseori folosit în fitoterapie ca remediu pentru rinichi. Această plantă ajută însă și în alte afecțiuni, precum cele care ating ficatul, splina, bila sau sistemul respirator. Limba-cerbului (Asplenium scolopendrium) este o ferigă medicinală, cunoscută și sub […]
Aparatul genital feminin este predispus la diferite probleme pe parcursul vieții. Infecțiile genito-urinare sunt extrem de frecvente în rândul femeilor tinere și adulte. Din fericire, există numeroase plante cu acțiune benefică în zona ginecologică. Cei de la Faunus Plant au […]
Dacă aveți probleme cu fierea sau bila, ori cu rinichii, vă recomand să încercați acest ceai din plante. Este vorba despre Ceaiul G pentru fiere și rinichi de la Fares. Ce conține ceaiul pentru fiere și rinichi Ceaiul pentru fiere […]
Această rețetă de ceai vindecător pentru tiroidă este recomandată de Anthony William, autor a 8 cărți publicate până în prezent. I se spune doctor, însă nu are studii în medicină. Este cunoscut în rândul iubitorilor de literatură de alimentație și […]
Această rețetă de ceai antiinflamator este recomandată de dr. Bruno Roman. Conține două ingrediente cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce inflamația din corp. Turmericul și dafinul sunt în mod deosebit utile în durerile articulare cauzate de inflamații. Ceaiul de […]
Plantele aromatice, pe care le folosim în mod obișnuit la gătit, au calități terapeutice. Majoritatea lor au valoare medicinală și pot fi utilizate în prevenirea și tratarea unor afecțiuni. Mărarul este un bun exemplu în acest sens. Frunzele și semințele […]
Aceste propuneri de ceaiuri pentru diabet sunt făcute de dr. Daniela Petrache. Medicul diabetolog le recomandă persoanelor cu diabet zaharat, din două motive. Primul este că ajută la reglarea glicemiei. Al doilea motiv este acela că ajută la creșterea sensibilității […]
√ Articol bazat pe studii științifice Scorțișoara este una din mirodeniile cele mai îndrăgite și totodată benefice pentru organism. Cel mai des o folosim la aromatizarea deserturilor și a băuturilor, însă din ea putem face și un ceai cu proprietăți […]