Această prăjitură de post se numește „Chihlimbarul” și se prepară doar din ingrediente vegetale. Conține apă, făină, ulei, zahăr, miere și caise uscate. Dacă nu aveți caise uscate, puteți folosi stafide aurii, merișoare, smochine sau alt tip de fructe uscate. […]
Macerate
Biscuiți de ciocolată de post (fără coacere!)
Acești biscuiți de ciocolată de post, fără coacere, sunt o alternativă sănătoasă la ronțăielile „vinovate” din comerț. Iar pentru mamele care nu au timpul necesar să gătească preparate sofisticate, sunt o propunere binevenită. Biscuiți de post fără coacere – rețetă […]
Negresă de post, cu mere și parfum de toamnă
Foarte multe gospodine apelează la negresă când au musafiri sau un eveniment într-o zi de post. Se prepară ușor, conține ingrediente minime și accesibile și este plăcută de toți. Există mai multe versiuni de negresei de post. În compoziție se […]
Petale de trandafir conservate în miere (rețetă + utilizări)
√ Articol documentat Dacă aveți trandafiri în grădină, nu ezitați să încercați această rețetă de petale de trandafir conservate în miere. În rândurile de mai jos veți găsi metoda de preparare și modurile în care puteți folosi acest macerat. Trandafirul […]
Ciocolată de casă de post – fără zahăr, fără lapte praf
Această rețetă de ciocolată este mult mai simplă decât cea clasică, deoarece totul se prepară la rece. Cu excepția uleiului de cocos care trebuie topit (dacă este solid). Este o ciocolată atipică, dar ideală pentru cei care țin regim. Nu […]
Cum să faci OȚET de URZICI – foarte bun pentru salate
Deși sunt atât de hrănitoare și sănătoase, urzicile au un sezon scurt. Le putem consuma sub formă de salată sau suc, sau le putem adăuga în diferite mâncăruri: supe, ciorbe, pilaf, chiftele. Un mod inedit de a exploata conținutul nutrițional […]
AFINE macerate în MIERE – un tonic excepțional (rețetă)
Siropul cu miere, preparat la rece, este cea mai bună metodă de conservare a afinelor, dar și a altor fructe de pădure. Macerate în miere, afinele își păstrează intacte substanțele active. În plus, siropul este foarte dulce și ușor de […]
Maceratul de AFINE – un tonic extraordinar pentru creier, ochi și inimă (rețetă)
Dintre toate fructele de pădure și alte fructe cu pigment închis, afinele sunt cele mai bogate surse de antioxidanți (antociani). Conțin cantități generoase de vitamina C, Vitamina K, mangan și cupru. Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătatea, deoarece aceștia combat radicalii […]
Macerat de SCORȚIȘOARĂ și GHIMBIR – 1 pahar după masă ușurează digestia și dă vigoare celor slăbiți (rețetă)
Acest lichior minunat este foarte aromat și are un gust minunat. Combinația dintre scorțișoară, ghimbir, nucșoară și vanilie este nu doar foarte plăcută la gust, ci și foarte sănătoasă. Este în primul rând un tonic extraordinar pentru minte și sistemul […]
Miere, nucă și coji de ouă – elixir pentru OASE PUTERNICE
Pierderea de masă osoasă poate începe încă din tinerețe, din cauza alimentației sărace în calciu, fluor și vitaminele D, E și B12, și bogate în cafea, tutun și alcool. Osteoporoza a fost numită “hoțul tăcut”, deoarece în faza de început, […]
Vin tonic pentru ANEMIE sau HEMOGLOBINĂ MICĂ (rețete)
Anemia înseamnă scăderea numărului de globule roșii (hematii) și a cantității de hemoglobină sub valorile normale (130-160 g/l la bărbați, și 120-140 g/l la femei). Simptomele anemiei Scăderea hemoglobinei afectează oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor și organelor corpului. Anemia se poate […]
Cura cu macerat la rece din fructe de pădure – senzațională
Maceratele la rece din fructele de pădure uscate sunt un mijloc de revigorare excelent pentru persoanele veșnic obosite, extenuate și cu imunitatea scăzută. Tratamentul de mai jos se poate aplic pe tot parcursul anului. Sezonul fructelor de pădure: când se culeg […]
Maceratul de USTUROI, o rețetă miraculoasă pentru orice boală
Usturoiul este fără îndoială unul din cele mai puternice antibiotice naturale de pe pământ. Studiile au demonstrat că 1 mg de usturoi are aceeași putere curativă cu 21 de unități de penicilină. Rețeta de usturoi cu alcool recomandată mai jos […]
Oțet de HREAN – rețetă pentru dureri reumatice și acnee
Oțetul de hrean este un leac vechi, utilizat în multe zone ale țării pentru durerile reumatice de tot felul, dar și la curățarea tenului. Deși se știe că hreanul arde și crează iritații atunci când este aplicat extern, combinația dintre […]
Rețetă cu hrean, miere și ouă pentru plămâni
Hreanul este una din cele mai elogiate medicamente de origine naturală din toate timpurile. Cele mai eficiente leacuri pe bază de hrean sunt cele pentru bolile pulmonare. Efectele sale sunt atât de puternice, deoarece substanțele active ale hreanului sunt eliminate […]