Maceratul de AFINE – un tonic extraordinar pentru creier, ochi și inimă (rețetă)

Dintre toate fructele de pădure și alte fructe cu pigment închis, afinele sunt cele mai bogate surse de antioxidanți (antociani). Conțin cantități generoase de vitamina C, Vitamina K, mangan și cupru. Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătatea, deoarece aceștia combat radicalii liberi care lezează structurile celulare ale corpului, inclusiv ADN-ul.

Macerat de Afine

Macerat de Afine

Macerat de afine – rețetă

Afinele congelate nu își pierd conținutul prețios de antioxidanți. Cercetătorii au congelat afine și căpșuni la temperaturi de -17°C sau mai mici, și nu au observat nici o modificare a concentrațiilor de antioxidanți antociani. Profitați așadar când sunt în sezon, și aprovizionați-vă pentru iarnă. Fructele de pădure congelate se pot procura și din supermarketuri.

Ingrediente

• 2 kg de afine
• 500 g de zahăr brun
• 500 ml de alcool de 60 de grade

Preparare

Afinele se aleg să fie sănătoase, apoi se spală și se pun într-un borcan de sticlă mare. Se adaugă zahărul și se amestecă ușor, apoi se toarnă alcoolul. Se omogenizează cu o lingură de lemn, se acoperă borcanul cu un capac sau cu o bucată de tifon, și se lasă la macerat o săptămână. La finalul celor 7 zile, preparatul se trece printr-o sită rară și se păstrează în sticle sau borcane mici, la frigider.

Se ia câte 1 lingură de macerat de afine, de 5 ori pe zi, până când se termină toată cantitatea. Această cură este recomandată de 1-2 ori pe an.

Efecte terapeutice

– Îmbunătățirea activității cerebrale
– Prevenirea pierderii memoriei de scurtă durată
– Îmbunătățirea vederii de noapte
– Combaterea bolilor cardiovasculare
– Scăderea glicemiei
– Tratarea avitaminozelor
– Întărirea corpului
– Prevenirea cancerului

Numeroasele studii realizate pe capacitatea antioxidantă puternică a afinelor au demonstrat că aceste fructe au beneficii importante pentru sistemul nervos și pentru sănătatea creierului.

Dovezi noi sugerează că afinele pot îmbunătăți memoria la persoanele vârstnice. Mai mult, consumul de afine are puterea a încetini sau chiar întârzia declanșarea unor probleme cognitive asociate cu înaintarea în vârstă. Participanții la acest studiu au consumat suc de afine, câte 1-2 pahare pe zi, timp de 12 săptămâni.

Surse: 

1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=8

2. „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu 

Citeşte mai multe despre:

9 comentarii

  1. Una e sucul, alta e maceratul …..

  2. Si pe urma ne suim la volan, nu?

  3. Poti sa si cobori…de la volan..)))

  4. Idee f. buna, dar vreo cateva ore sa nu te urci la volan…

  5. Daca nu contine alcool e bun si pt. soferi.

  6. Fara alcohol nu se poate?

  7. se poate pune în borcanul cu miere afine precum cătina?

  8. am fost la Azuga câteva zile și am mâncat zilnic 50-60 grame de afine și am observat că ma-m constipat .

  9. Consumate în stare proaspătă, cred că e cel mai bine! Fără zahăr, fără alcool, etc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.