Sindromul metabolic este o grupare de tulburări severe, intercontectate. De pildă, un pacient care are sindrom metabolic poate suferi deodată de hipertensiune arterială, niveluri mari de glucoză a jeun și obezitate abdominală. Toți acești factori contribuie la o predispoziție mai […]
Seminte si Fructe
MĂCEȘELE – campioanele vitaminelor (beneficii și utilizări)
Lăudate pentru calitățile lor medicinale impresionante, măceșele sunt folosite în scop terapeutic încă din antichitate. Au fost supranumite „campioanele vitaminelor” datorită conținutului bogat în vitamina C, bioflavonoide și mulți alți nutrienți care ajută la revitalizarea organismului. Măceșele – tonic extraordinar […]
COACĂZUL negru – antimicrobian, antialergic, antiinflamator, anticancerigen, protector ocular
Coacăzul negru (Ribes nigrum) este un arbust de cultură, care se găsește rar în flora spontană a țării noastre. Fructele sale gustoase sunt bogate în vitamina C și mulți alți compuși binefăcători pentru organism: rutină, acizi organici, pectine, uleiuri esențiale, […]
Semințele de BUSUIOC au beneficii impresionante – cum să le folosim
Deși au beneficii importante pentru sănătate, semințele de busuioc sunt mai puțin cunoscute decât planta în sine. Abia de curând au început să fie popularizate, însă utilizarea lor datează de mii de ani în medicina tradițională indiană (ayurveda) și chineză. […]
GUTUILE – leacuri pentru afecțiuni respiratorii, digestive și cardiace (+ rețete)
Beneficiile consumului de gutui a fost asociat cu stimularea imunității, prevenirea bolilor gastrointestinale, reducerea colesterolului, scăderea în greutate și prevenirea cancerului. Gutuia (Cydonia vulgaris) este utilă în reducerea presiunii arteriale, prevenirea reacțiilor alergice, stimularea circulației și reducerea inflamațiilor. Conține cantități […]
La ce putem folosi fructele de soc – rețete naturiste de vindecare
Fructele de soc se numără printre cele mai puternice remedii ale naturii contra patogenilor dăunători și a toxinelor. Se culeg toamna și pot fi folosite la numeroase preparate: sirop, dulceață, tinctură. FRUCTELE DE SOC – PROPRIETĂȚI Fitoterapeutul Constantin Milică spune […]
STRUGURII, fructele TONICE ale toamnei – combat zeci de BOLI
Strugurii se bucură de o mare popularitate între fructele toamnei. Bogați în antioxidanți (acizi fenolici, antocianini, proantocianidine), vitamine (A, B1, B2, B6, C, PP) și minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, siliciu, mangan), ne pot aduce beneficii importante sănătății. Au o […]
PEPENELE galben susține sănătatea OCHILOR, INIMII și PĂRULUI
Pepenele galben poate fi considerat unul din cele mai sănătoase delicatese de vară pe care Dumnezeu le-a lăsat în natură pentru desfătarea noastră. Dulce, parfumat, răcoritor, suculent și delicat, acest fruct combate deshidratarea prin conținutul său bogat în apă. 150 […]
Semințele de chimion – bune pentru digestie, imunitate, răceli, diabet
În antichitate, mirodeniile erau prețuite nu doar pentru calitățile lor culinare, ci mai ales pentru beneficiile lor medicinale. Chimionul se numără printre condimentele care apar menționate în Sfânta Scriptură. Utilizările sale terapeutice datează de cel puțin 4.000 de ani. Scrierile […]
SEMINȚELE de CÂNEPĂ scad COLESTEROLUL și riscul unui INFARCT sau ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL
Deși este folosită încă din antichitate ca sursă de hrană, fibre vegetale și medicament, cânepa este puțin cunoscută astăzi la adevărata ei valoare nutrițională și curativă. Apare menționată în textele de medicină antice ale egiptenilor, precum Papirusul regelui Ramesseum al […]
MERIȘOARELE spală rinichii și țin departe INFECȚIILE
Merișoarele merită recunoscute ca fructe cu o contribuție importantă în planul sănătății. Asemănătoare fructelor de pădure în ceea ce privește forma și culoarea, împărtășesc și proprietăți terapeutice similare. Sunt deosebit de bogate în antioxidanți. Cercetătorii au identificat zeci de fitonutrienți în […]
SEMINȚELE de IN au o valoare medicinală excepțională (+ modul corect de administrare)
Inul (Linum usitatissimum) este una din cele mai vechi plante cultivate, avându-și originile în Egipt. Astăzi este plantată în aproape toată lumea, fiind utilizată în industria alimentară, a hârtiei, hainelor și a remediilor naturiste. În scop terapeutic se folosesc semințele. Prin […]
BENEFICII majore de care ne putem bucura mâncând SEMINȚE de DOVLEAC
Semințele dovleacului sunt foarte nutritive. Conțin cantități bune de proteine, vitamine și minerale, precum vitamina E, mangan, fosfor, magneziu, cupru, zinc și fier. Datorită diversității de antioxidanți conținuți, consumul lor ne poate asigura mai multă protecție împotriva bolilor, pe care […]
KAKI – un fruct foarte bogat în ANTIOXIDANȚI, care luptă împotriva ÎMBĂTRÂNIRII
Kaki este un fruct originar din China, care a câștigat o mare popularitate la noi. Spre deosebire de alte fructe exotice, este mai accesibil ca preț, și are un aspect și un gust mai asemănător fructelor și legumelor noastre autohtone. Kaki […]
MĂCEȘELE au efecte ANTIOXIDANTE, ANTIMUTAGENE și ANTICANCERIGENE remarcabile (studii)
Valoarea terapeutică a acestor fructe sălbatice se datorează în mare parte conținutului bogat în antioxidanți, care au capacitatea de a apăra organismul de numeroase boli interne și externe. Măceșele au cea mai mare concentrație de vitamina C dintre toate fructele […]