Seminte si Fructe

MĂCEȘELE – campioanele vitaminelor (beneficii și utilizări)

// Adaugă comentariu

Lăudate pentru calitățile lor medicinale impresionante, măceșele sunt folosite în scop terapeutic încă din antichitate.  Au fost supranumite „campioanele vitaminelor” datorită conținutului bogat în vitamina C, bioflavonoide și mulți alți nutrienți care ajută la revitalizarea organismului. Măceșele – tonic extraordinar […]

GUTUILE – leacuri pentru afecțiuni respiratorii, digestive și cardiace (+ rețete)

// Adaugă comentariu

Beneficiile consumului de gutui a fost asociat cu stimularea imunității, prevenirea bolilor gastrointestinale, reducerea colesterolului, scăderea în greutate și prevenirea cancerului. Gutuia (Cydonia vulgaris) este utilă în reducerea presiunii arteriale, prevenirea reacțiilor alergice, stimularea circulației și reducerea inflamațiilor. Conține cantități […]

La ce putem folosi FRUCTELE de SOC

// Adaugă comentariu

Fructele de soc se numără printre cele mai puternice remedii ale naturii contra patogenilor dăunători și a toxinelor. Se culeg toamna și pot fi folosite la numeroase preparate: sirop, dulceață, tinctură. FRUCTELE DE SOC – PROPRIETĂȚI Fitoterapeutul Constantin Milică spune […]

STRUGURII, fructele TONICE ale toamnei – combat zeci de BOLI

// Adaugă comentariu

Strugurii se bucură de o mare popularitate între fructele toamnei. Bogați în antioxidanți (acizi fenolici, antocianini, proantocianidine), vitamine (A, B1, B2, B6, C, PP) și minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, siliciu, mangan), ne pot aduce beneficii importante sănătății. Au o […]

MERIȘOARELE spală rinichii și țin departe INFECȚIILE

// Adaugă comentariu

Merișoarele merită recunoscute ca fructe cu o contribuție importantă în planul sănătății. Asemănătoare fructelor de pădure în ceea ce privește forma și culoarea, împărtășesc și proprietăți terapeutice similare. Sunt deosebit de bogate în antioxidanți. Cercetătorii au identificat zeci de fitonutrienți în […]