Murele (Rubus fruticosus) au activități farmacologice excepționale: anticancerigene, antioxidante, antimicrobiene și antidiabetice. Aceste fructe acrișoare care apar în piețe la mijlocul verii sunt folosite în tratamentul cancerului, în anemie, sângerări minore, dureri în gât, tuse convulsivă, ulcerații bucale, colită, diaree, […]
Seminte si Fructe
MĂCEȘELE – mai eficiente decât CALMANTELE pentru DURERILE articulare
Măceșele sunt cel mai adesea asociate cu tratarea răcelilor și avitaminozelor, datorită conținutului foarte mare de vitamina C, și cu întărirea celor convalescenți și cu imunitatea scăzută. Aceste fructe sălbatice mai au o proprietate importantă: pot ajuta la calmarea durerilor […]
Cum se consumă SEMINȚELE de CHIA (+ beneficii)
Originare din American Centrală, semințele de chia au reprezentat un aliment de bază în dieta aztecilor și mayașilor. Încă din perioada precolumbiană erau considerate un super-aliment cu proprietăți medicinale remarcabile. Cercetătorii au descoperit că aceste semințe minuscule au un conținut nutritiv […]
3 linguri de semințe de FLOAREA-SOARELUI pe zi ne pot întări SĂNĂTATEA
Semințele de floarea-soarelui au un conținut nutritiv extrem de divers și generos. Sunt o gustare hrănitoare, prin care putem potoli senzația de foame într-un mod natural și sănătos. 30 de grame de semințe de floarea-soarelui ne oferă cantități importante de: […]
Fructul KAKI, mai bogat în ANTIOXIDANȚI decât mărul, strugurii și roșiile
Kaki este un fruct foarte hrănitor, cultivat pentru prima dată pe meleagurile Chinei, acum câteva mii de ani. Cei mai mari producători de kaki sunt astăzi China, Japonia, Brazilia și Koreea. Ceea ce face acest fruct extrem de sănătos este […]
Totul despre AVOCADO – cum se alege, cum se taie, cum se curăță și cum se mănâncă
Avocado își merită locul său într-o dietă sănătoasă. Acest fruct face parte din categoria super-alimentelor, pe care ar trebui să-l consumăm cât mai des. Studiile au arătat că persoanele care mănâncă regulat avocado au tendința de a fi mai sănătoase. […]
Acest grup de FRUCTE are beneficii incredibile asupra creierului, ADN-ului și sistemului cardiovascular
Toate fructele sunt sănătoase, însă cele care fac parte din categoria fructelor „de pădure” au proprietăți terapeutice absolut remarcabile. Acest lucru se datorează bogăției de antioxidanți pe care îi conțin. Afinele, coacăzele, zmeura, murele, căpșunile, merișoarele, fructele de soc și […]
SMOCHINELE – aliment biblic energizant, tonic și vindecător
Smochinele sunt printre fructele pomenite în Biblie. Ele apar în Vechiul Testament ca o hrană întăritoare pentru cei slăbiți, și chiar ca un medicament pentru cei bolnavi. Smochinele – tonic și medicament în Sfânta Scriptură Fitoterapeutul român Ovidiu Bojor a […]
SEMINȚELE de IN scad tensiunea și colesterolul, reduc plăcile arteriale și îmbunătățesc circulația sângelui (studii)
Influența benefică a diferitelor tipuri de semințe asupra lipdelor din sânge și a sănătății inimii a început să fie revelată de cercetările științifice recente. Un studiu publicat de curând în Jurnalul American de Hipertensiune a dezvăluit că semințele de in […]
Porumbelele, rudele sălbatice ale prunelor – proprietăți, moduri de recoltare și preparare
Cătina, măceșele, afinele, coacăzele negre, murele, merișoarele și porumbele constituie adevărate remedii pentru sezonul rece. Aceste fructe de pădure care cresc la noi în țară sunt foarte bogate în vitamine și antioxidanți importanți pentru sănătatea noastră. Se cuvine așadar să […]
Fructul PHYSALIS – „cătina” popoarelor incașe, comercializat și la noi
Physalis este un fruct exotic portocaliu, care crește în zonele din America Centrală și America de Sud, și care are mai multe denumiri, datorită similitudinii sale cu diferite fructe. Se găsește de obicei în supermarketurile mari. Fiind foarte asemănător cătinii românești, […]
Semințele de in sunt uimitoare – inflamații, cancer, depresie, tulburări digestive și hormonale
Pe lână faptul că au un profil nutrițional excepțional, avem și motive terapeutice pentru a le include mai des în dieta noastră. De la tulburări digestive până la inflamații și cancer, minusculele semințe pot ajuta în numeroase afecțiuni. Deși sunt folosite […]
Semințele de dovleac sunt foarte bogate în minerale
În ciuda aspectului lor banal, semințele de dovleac ascund o bogăție de minerale esențiale. Acestea contribuie la menținerea și îmbunătățirea stării noastre de sănătate. MAGNEZIU 60 de grame de semințe de dovleac conțin aproape 50% din doza zilnică recomandată de […]
SEMINȚELE de CÂNEPĂ îmbunătățesc funcțiile CREIERULUI și ajută la gestionarea STRESULUI
Nu ne gândim la semințe ca la un aliment din cauza dimensiunii lor mici, și din această pricină nici nu le consumăm des. Însă studiile au arătat că semințele ascund în ele o bogăție nebănuit de mare de nutrienți. De […]
PEPENELE GALBEN – un laxativ natural de excepție
Cunoscut și sub numele de „pepene dulce”, pepenele galben este menționat și în Vechiul Testament, fiind enumerat alături de pepenele verde, castraveți și pește, printre bunătățile pe care poporul Israelit le consuma în Egipt. Din punct de vedere nutrițional, pepenele […]