SEMINȚELE de CÂNEPĂ scad COLESTEROLUL și riscul unui INFARCT sau ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

Deși este folosită încă din antichitate ca sursă de hrană, fibre vegetale și medicament, cânepa este puțin cunoscută astăzi la adevărata ei valoare nutrițională și curativă.

Apare menționată în textele de medicină antice ale egiptenilor, precum Papirusul regelui Ramesseum al III-lea (1700 î.Hr.), Papirusul lui Georg Eber (1600 î.Hr.) și alte lucrări care datează din anii 1300 î.Hr.

Semințe de Cânepă

Există două tipuri de cânepă între care trebuie să facem diferența: cânepa utilizată pentru obținerea de droguri, și cânepa folosită în scopuri industriale.

Primul tip de cânepă se numește Cannabis indica. Florile și frunzele uscate ale acestei plante conțin o cantitate mare de THC (tetrahidrocannabinol), din care se produc droguri precum marijuana sau hașiș.

Al doilea tip de cânepă – Cannabis sativa, este cânepa industrială care are un conținut redus de THC (sub 0,3%), care nu exercită proprietăți psihoactive.

______________________________________________________________________________________________________

Semințele de cânepă conțin aproape la fel de multe proteine ca și leguminoasele. Sunt de asemenea bogate în arginină, acizi esențiali grași, vitamina E, fosfor, potasiu, magneziu, sulf, calciu, fier și zinc

Un studiu realizat pe 13,400 de persoane cu vârsta de peste 25 de ani a arătat o legătură între aportul de arginină și riscul bolilor cardiovasculare.

Cânepa inhibă formarea cheagurilor de sânge, având astfel un rol major în prevenirea infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale.

Un studiu pe animale a arătat că semințele de cânepă adăugate în dieta bogată în colesterol a iepurilor au normalizat valorile de agregare plachetară. Acest lucru arată importanța acestui aliment în dieta persoanelor cu colesterolul mărit și cu risc crescut de boli cardiovasculare.

Un studiu din 2014, realizat de cercetătorii canadieni de la Universitatea din Manitoba, a arătat că proteinele din semințele de cânepă au efecte hipotensive puternice și că acestea ar trebuie folosite ca un agent terapeutic pentru prevenirea și tratarea hipertensiunii arteriale.

Studiul a fost realizat pe șobolani cu creșteri spontane ale tensiunii arteriale.

În studiile pe oameni, suplimentele cu semințe de cânepă sau de in au produs o scădere a colesterolului total asociat cu boli de inimă coronariene.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Delfin Rodriguez-Leyva and Grant N Pierce, The cardiac and haemostatic effects of dietary hempseed, Nutr Metab (Lond), 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868018/

2. Girgih AT, Alashi A, He R, Malomo S, Aluko RE., Preventive and treatment effects of a hemp seed (Cannabis sativa L.) meal protein hydrolysate against high blood pressure in spontaneously hypertensive rats, Eur J Nutr. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24292743

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]