Rețete de post

Supă de linte – rețetă cu beneficii

// Adaugă comentariu

Supa de linte este o mâncare gustoasă, ieftină și foarte ușor de preparat în casă, care ne aduce o mulțime de beneficii. Leguminoasele ar trebui să ocupe un loc mai bun în dieta noastră, deoarece sunt surse excelente de proteine […]

Supă de legume inspirată din bucătăria italiană

// Adaugă comentariu

Ce poate fi mai reconfortant în sezonul rece, sau după sărbători, decât o supă de legume, de post? Hidratantă, mineralizantă și detoxifiantă, este binevenită după zile de fast în care am mâncat multă carne și grăsimi. Supele de legume sunt […]

Paste cu roșii și măsline – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Pastele sunt întotdeauna o mâncare rapidă și la îndemână pentru cei care nu au mult timp pentru a găti preparate sofisticate. Sunt practice și versatile, ceea ce le face o alegere potrivită pentru masa de prânz. Pentru zilele de post, […]

Salată de legume cu avocado – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

O salată pe zi poate ține multe boli departe! Pe lângă savoarea și prospețimea lor deosebite, salatele sunt bogate în nutrienți esențiali de care organismul are nevoie în fiecare zi. Consumul de legume și verdețuri poate aduce numeroase beneficii sănătății, […]

Varză călită, de post – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Varza calita este una din cele mai gustoase garnituri românești. Cel mai des este preparată în sezonul rece, când oferta de legume este mai săracă. Ieftină, ușor accesibilă și versatilă, varza este o legumă de bază în bucătăria europeană. Este […]

Ceapă umplută cu orez – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Această rețetă de ceapă umplută cu orez este o mâncare de post potrivită pentru Postul Crăciunului. Aromată, caldă, sățioasă și ingenioasă prin aspect, poate fi servită ca atare, sau ca garnitură la o altă mâncare. Ceapa coaptă în cuptor – […]

Paste carbonara de post

// Adaugă comentariu

Pastele se fac destul de repede dacă le ai deja în casă. Sunt sățioase și foarte gustoase. Nu trebuie să le prepari numaidecât cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post, din legume. Rețeta pe care v-o […]

SALATĂ de ARDEI și CEAPĂ – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Salatele sunt cele mai sănătoase mâncăruri de pe pământ. Conțin legume și zarzavaturi diverse și ne pot oferi o mulțime de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Cele mai multe rețete se prepară din crudități, ceea ce înseamnă că nutrienții lor […]

Chiftele din CEAPĂ – rețetă indiană (Bhaji)

// Adaugă comentariu

Aceste chiftele se numesc Bhajji și provin din bucătăria indiană. Se prepară foarte ușor, din diverse legume incorporate în aluat și condimentate cu mirodenii. Sunt deosebit de practice și gustoase. Se servesc atât ca aperitiv, cât și ca gustare. Rețeta […]