Rețete de post

Fursecuri de post în două culori, fără zahăr

// Adaugă comentariu

Cu greu pot găsi diabeticii și cei supraponderali dulciuri sănătoase în comerț. Biscuiții, fursecurile, napolitanele, ciocolatele, produsele de patiserie – toate conțin zahăr, îndulcitori, potențatori de arome, grăsimi hidrogenate și o mulțime de conservați și aditivi. Cu toții ar trebui […]

„ICRE” de NĂUT – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Năutul este fără îndoială cel mai gustos tip de leguminoasă, consumat în mod frecvent de români, mai ales sub formă de pateu sau hummus. Din aceste boabe cărnoase și hrănitoare putem obține un preparat asemănător icrelor de fasole, după cum […]

CHIFTELE de NĂUT cu crustă de SUSAN

// Adaugă comentariu

Aceste chiftele se prepară ușor, sunt practice și versatile. Pot fi servite acasă, reci, pot fi luate la pachet sau la drum. Pot fi ținute și în congelator, pentru a fi gătite la momentul oportun.  Conțin năut, una din cele […]

BURGER de post, din FASOLE și legume

// Adaugă comentariu

Burgerii care se vând în restaurantele de tip fast-food sunt fără îndoială apetisanți, dar nu atât de sănătoși pe cât și-ar dori papilele noastre gustative. Un „Big Mac” conține 540 de calorii, 25 g de grăsimi și 940 mg de […]

Chiftele de PEȘTE fără ou

// Adaugă comentariu

Această rețetă de chiftele de pește se pretează la perioada de post din timpul iernii, deoarece nu conține ou. În Postul Crăciunului sunt multe dezlegări la pește, și avem ocazia să testăm diverse rețete în acest sens. Chifteluțele sunt o […]

SUPĂ de post cu orez – rețetă grecească

// Adaugă comentariu

Această rețetă este cu totul deosebită și inedită. Este inspirată din bucătăria grecească și se numește „Avgolemono”. În varianta prezentată mai jos, ea a fost adaptată pentru perioada postului. În rețeta originală se folosește ou și carne de pui. În […]

PATEU de FASOLE roșie cu CIUPERCI

// Adaugă comentariu

Pateurile sunt o opțiune de mic-dejun pentru multe familii, datorită versatilității lor. Pentru a fi și mai practici, unii le cumpără gata făcute din magazine, însă aceasta nu este cea mai bună opțiune. Există numeroase rețete de pateuri care pot […]

Cum să faci „MICI” de post – o rețetă reușită

// Adaugă comentariu

Deși se numesc vegetariene, persoanele care au renunțat la consumul de produse animale sunt mereu în căutarea de rețete care să imite sau să înlocuiască pe cât posibil carnea, brânzeturile și lactatele tradiționale.  Autorii de rețete vegane au descoperit foarte […]