Rețete de post

SALATĂ de OREZ cu LEGUME- rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Această salată de legume cu orez și nuci este recomandată de Centrul Medical Naturalia și a fost publicată în „Conceptul Alimentului Integral” – un volum la care a contribuit doctorul Pavel Chirilă și pe care îl recomandă cu căldură tuturor […]

SUPĂ de NĂUT și ROȘII – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Năutul a ajuns rapid un aliment preferat de mulți români datorită unei rețete faimoase, și anume hummus. La fel ca fasolea, mazărea, soia și alte leguminoase, năutul este bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale. Pe lângă hummus, boabele de […]

Varză cu orez – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Varza este una din cele mai populare legume de toamnă. Îndată ce se lasă frigul, gospodinele încep să își facă provizii de varză, castraveți, ardei, gogoșari – pe care le conservă sub diverse forme. Plinius al II-lea scria despre varză […]

„Ricotta” din MIGDALE – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Fructele oleaginoase sunt alimente importante în dieta persoanelor vegetariene sau a celor care țin post. Migdalele și nucile pot fi consumate ca atare, sau pot fi folosite la diferite rețete, inclusiv la prepararea de „lactate” vegetale. Migdalele sunt cel mai […]