Rețete de post

Varză călită, de post – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Varza calita este una din cele mai gustoase garnituri românești. Cel mai des este preparată în sezonul rece, când oferta de legume este mai săracă. Ieftină, ușor accesibilă și versatilă, varza este o legumă de bază în bucătăria europeană. Este […]

Ceapă umplută cu orez – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Această rețetă de ceapă umplută cu orez este o mâncare de post potrivită pentru Postul Crăciunului. Aromată, caldă, sățioasă și ingenioasă prin aspect, poate fi servită ca atare, sau ca garnitură la o altă mâncare. Ceapa coaptă în cuptor – […]

Paste carbonara de post

// Adaugă comentariu

Pastele se fac destul de repede dacă le ai deja în casă. Sunt sățioase și foarte gustoase. Nu trebuie să le prepari numaidecât cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post, din legume. Rețeta pe care v-o […]

SALATĂ de ARDEI și CEAPĂ – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Salatele sunt cele mai sănătoase mâncăruri de pe pământ. Conțin legume și zarzavaturi diverse și ne pot oferi o mulțime de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Cele mai multe rețete se prepară din crudități, ceea ce înseamnă că nutrienții lor […]

Chiftele din CEAPĂ – rețetă indiană (Bhaji)

// Adaugă comentariu

Aceste chiftele se numesc Bhajji și provin din bucătăria indiană. Se prepară foarte ușor, din diverse legume incorporate în aluat și condimentate cu mirodenii. Sunt deosebit de practice și gustoase. Se servesc atât ca aperitiv, cât și ca gustare. Rețeta […]

VINETE pane, de post – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Ai nevoie doar de 15 minute pentru a pregăti vinete pane! Le poți face și de post, nu numaidecât cu ou. Aceste legume sunt deosebit de sănătoase și apreciate pentru conținutul lor nutrițional unic. 100 de grame de vinete tăiate […]

ZACUSĂ de FASOLE – rețetă cu puține CALORII

// Adaugă comentariu

Această rețetă este creată de dr. Laura Ene și colegii săi, pentru persoanele care ține post, urmează o cură de slăbire sau vor să țină sub control aportul de calorii și carbohidrați. Se găsește în cartea „KiloStop Green”, alături de […]

SFECLĂ roșie cu USTUROI – rețetă mediteraneană

// Adaugă comentariu

Salata cu sfeclă roșie și usturoi este o rețetă simplă, inspirată din dieta mediteraneană, considerată de nutriționiști și cercetători drept una din cele mai bune modele de alimentație. Întâlnim de asemenea sfecla în bucătăria rusească, dar și în cea românească.  […]

SUPĂ de zarzavat cu TĂIȚEI

// Adaugă comentariu

Supele sunt mâncăruri foarte satisfăcătoare. Sunt sățioase, ușor de făcut, practice și versatile, datorită mulțimii ingredientelor care pot fi folosite. În plus, au numeroase beneficii. Diversitatea legumelor și a zarzavaturilor folosite asigură un aport bogat în nutrienți. Cele mai sănătoase […]

CARTOFI la cuptor cu VINETE și CIUPERCI

// Adaugă comentariu

Cartofii cu vinete și ciuperci este o rețetă potrivită pentru zilele reci și umede de toamnă. Americanii numesc acest tip de mâncăruri „comfort food”, adică mâncăruri care dau un anumit confort trupului și psihicului. Mâncărurile gătite la cuptor sunt foarte […]