Alimentatie sanatoasa

Din ce alimente luam magneziu

Din ce alimente luăm magneziu

// Adaugă comentariu

Fie că avem deja o carență nutrițională, fie că nu, este bine să știm cu toții din ce alimente luăm magneziu, calciu, fier și multe alte minerale importante pentru organism. Nu trebuie să așteptăm ca analizele la sânge să ne […]

Salata de sfecla cruda si hrean

Salată de sfeclă roșie crudă cu hrean

// Adaugă comentariu

Una din cele mai căutate rețete este salata de sfeclă roșie crudă cu hrean. Cei care nu au probleme cu stomacul preferă versiunea cu sfeclă crudă, deoarece este mai sănătoasă.  Descoperă în rândurile de mai jos cum se prepară salata […]

Făina de in – beneficii, calorii, rețete

// Adaugă comentariu

Semințele de in sunt apreciate datorită conținutului bogat în nutrienți valoroși pentru dieta modernă, precum acizi grași esențiali Omega-3, lignani, fibre, proteine vegetale, mangan, seleniu, fosfor, magneziu, cupru și vitamina B1. Semințele de in au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice și […]

Beneficiile meiului în diabet

// Adaugă comentariu

Diabetul a devenit o problemă îngrijorătoare la nivel mondial. Comparativ cu anul 1980, în 2014, numărul bolnavilor de diabet era de 2 ori mai mare. Potrivit WHO (World Health Organisation), 1,6 milioane de oameni au murit în anul 2016 din […]

Un avocado pe zi, mai ales la micul-dejun!

// Adaugă comentariu

Un studiu publicat în 2019 în Journal of Nutrition a arătat că o dietă cu un conținut moderat de grăsimi și un avocado pe zi crește concentrația de antioxidanți și reduce oxidarea colesterolului LDL. Cercetarea a fost realizată pe adulți […]

Sucul de sfeclă roșie – beneficii dovedite științific

// Adaugă comentariu

Ce spune cel mai nou studiu despre sfecla roșie? Numai de bine! Cercetătorii iranieni au investigat această legumă ca aliment funcțional, dorind să vadă ce efecte are asupra bolilor cardio-metabolice. Rezultatele au fost publicate în jurnalul „Nutrion & Metabolism” în […]

Soia – indicată sau nu femeilor la menopauză?

// Adaugă comentariu

Soia este un aliment extrem de controversat. Aceasta deoarece conține cantități mari de fitoestrogeni – compuși din plante care se comportă la fel ca hormonii estrogen din corpul uman. În timp ce unii consideră acești compuși periculoși, alții le conferă […]

Ce ar trebui să mănânci dacă suferi de psoriazis

// Adaugă comentariu

Potrivit datelor statistice recente, există circa 125 de milioane de persoane cu psoriazis în lume. În România, numărul de cazuri se ridică la 400.000. Psoriazis este o boală cronică, necontagioasă, ce afectează pielea. În timp, ea poate vătăma și alte […]