Foarte multe boli ne obligă să ne schimbăm stilul de viață. Să fim atenți la ce mâncăm, să evităm excesele, să scădem în greutate, să renunțăm la vicii, să excludem anumite alimente, să ne odihnim mai mult și așa mai […]
Alimentatie sanatoasa
Alimente care ne cresc imunitatea la gripă și viroze
Alimentele naturale conțin nutrienți care ne pot face mai rezistenți la afecțiunile respiratorii care ne dau târcoale în sezonul rece. Da, virozele, răcelile și gripa pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos. Alimente care ne cresc imunitatea la gripă […]
Usturoiul conține un compus care blochează creșterea leucemiei
La mulțimea beneficiilor usturoiului se mai adaugă unul important: combaterea leucemiei. Rezultatele unui studiu publicat în 2017 în „International Journal of Oncology” dezvăluie un efect valoros al usturoiului. Usturoiul conține un compus care blochează creșterea leucemiei Cercetătorii au testat un […]
Ardeiul gras stimulează metabolismul și arderea grăsimilor
Spre deosebire de alte legume, ardeiul gras este consumat mai des în stare crudă. Iar acesta este un mare câștig pentru sănătatea noastră, deoarece prelucrarea termică afectează conținutul nutrițional. Ardeii încununează cu aspectul lor vibrant și savoarea deosebită aperitivele. Este […]
Recomandări alimentare în infecția cu SARS-CoV-2
√ Articol documentat Pandemia de coronavirus este o mare încercare pentru lumea medicală și pentru omul de rând. Acest virus ne arată două adevăruri importante care privesc sănătatea și stilul nostru de viață, care sunt foarte strâns legate. COVID, imunitatea […]
Sucul de morcov, leac pentru multe boli
Morcovul poate fi considerat pe bună dreptate o legumă de aur. Este înzestrat cu proprietăți terapeutice remarcabile. Chinezii sunt cei care au descoperit puterea vindecătoare a morcovului, inclusiv a frunzelor și a semințelor sale. Ce nutrienți conține morcovul În morcov […]
Fructele citrice îmbunătățesc circulația sangvină și previn accidentele vasculare cerebrale
Citricele sunt preferate multor fructe datorită aromei lor unice, dar și beneficiilor pe care le aduc organismului. Studiile au arătat că au o proprietăți vitale pentru sănătatea noastră: antioxidante antiinflamatoare anticancerigene cardioprotectoare neuroprotectoare hepatoprotectoare Aceste calități se datorează conținutului de […]
Varza, conopida și broccoli reduc placa arterială și riscul de boli coronariene
Cruciferele – varza, conopida și broccoli – sunt printre cele mai sănătoase alegeri din gama legumelor. Știința ne oferă nenumărate motive să le consumăm săptămânal. Un studiu recent, apărut în anul 2020, a arătat că legumele crucifere ajută la prevenirea […]
Vitamina E – elixirul tinereții
√ Articol documentat Profesorul Mikhail Tombak spune că vitamina E poate fi considerată o vitamină a tinereții. Asta deoarece ea încetinește procesele de îmbătrânire a celulelor corpului. Beneficiile sale în gerontologie se datorează în mare parte proprietăților antioxidante. Potrivit studiilor, […]
O ceapă pe zi ține doctorul departe?
Ceapa se numără între primele 5 legume preferate din dieta actuală. Nu poate fi decât o veste bună, deoarece acest aliment poate preveni boli cronice importante. Beneficiile consumului de ceapă se faptului că aduce în organism nutrienți importanți, precum calciu, […]
Ce beneficii și riscuri are consumul de grepfrut
Deși nu este savurat la fel de ușor ca o portocală – din cauza gustul acru-amărui, grepfrutul are calitățile terapeutice importante care îl recomandă în alimentația noastră. Se presupune că grepfrutul este un hibrid obținut din pomelo și portocale dulci. […]
De ce este important să bem apă înainte să ne fie sete
Setea nu este un indicator bun al stării noastre de sănătate. El semnalează deja o stare de deshidratare a organismului. Cei mai mulți dintre noi bem apă doar atunci când ne este sete. Experții atrag însă atenția că este important […]
Ceaiul de chimen fluidifică secrețiile bronhice și reglează funcțiile stomacului
Chimenul este un o plantă aromatică prea puțin utilizată la noi. Îl vedem din când în când adăugat în produsele de patiserie. Gospodinele îl presară de regulă la sărățele. Puțini știu că fructele de chimen au proprietăți terapeutice și pot […]
Cât de periculos este carminul (E120), colorantul roșu obținut din gândaci?
Carminul este un colorant roșu lucios, folosit atât în industria alimentară, cât și în cea cosmetică. Un studiu al APC România arăta în anul 2016 că aproape 50% din crenvuștii și jeleurile din comerț sunt colorate cu carmin. Ce este […]
La ce temperatură devine mierea toxică?
Fierberea la temperaturi mari sau un timp îndelungat alterează calitatea nutrițională a alimentelor. Acest lucru este valabil și în cazul mierii. Cât de adevărată este însă presupoziția că mierea poate devine toxică la 40 de grade Celsius? Este mierea toxică […]