Atunci când ne gândim la alimente bogate în potasiu, cei mai mulți dintre noi punem bananele pe primul loc. Acestea nu sunt singurele alegeri în acest sens. Potasiul se găsește și în alte alimente și chiar în cantități mai mari. […]

Atunci când ne gândim la alimente bogate în potasiu, cei mai mulți dintre noi punem bananele pe primul loc. Acestea nu sunt singurele alegeri în acest sens. Potasiul se găsește și în alte alimente și chiar în cantități mai mari. […]
√ Articol bazat pe studii științifice Studiile pe fructe și legume le arată pe acestea a fi super-alimente. Chiar dacă noi le considerăm alimente obișnuite, compoziția lor chimică este mai degrabă specifică substanțelor terapeutice. Dacă ar fi să ne referim […]
Semințele de chia sunt numărate între cele mai sănătoase alimente din lume. După cum se spune că esențele tari se țin în sticluțe mici, tot așa și aceste semințe minuscule sunt pline de putere vindecătoare. Nutrienții și compușii fitochimici pe […]
Este o mare greșeală să mănânci seara, spune Vladimir Beliș, medic primar de medicină legală și anatomie patologică. Ultima masă ar trebui luată undeva pe la prânz și nicidecum după apusul soarelui. Academicianul a mărturisit că el însuși nu are […]
Nimeni nu trebuie să rateze sezonul prunelor. Cura cu aceste fructe constituie o adevărată terapie pentru organism! Prunele conțin o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți. Aceștia din urmă protejează celulele de acțiunea nocivă a radicalior liberi care duc la […]
Cine a cules flori de soc în primăvară poate face peridioc cure de detoxifiere cu această plantă. Ceaiul de soc intensifică transpirația, facilitează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea apei și a toxinelor din corp. Este un leac natural pentru slăbit. […]
Toate legumele din oferta sezonului rece sunt benefice sănătății. Țelina se remarcă prin efectele sale revigorante și tonice general. Nutriționistul Bianca Tamburello consideră țelina cea mai bună legumă pentru sănătatea intestinală. Rădăcina de țelină conține nutrienți care susțin sănătatea intestinală. […]
Auzim tot mai mult în ultima vreme discutându-se despre inflamație și problemele pe care aceasta le creează în corp. Inflamația este un răspuns al sistemului imunitar la un factor agresiv extern sau intern. Prin procesul inflamator, corpul crește circulația sângelui […]
Este important să hrănim creierului cu nutrienții de care are nevoie, așa cum am văzut într-un articol precedent. Însă la fel de important este să-l păzim de alimentele care îi fac rău. Un psihiatru de la Universitatea Harvard ne oferă […]
Poate știți deja care este cel mai dăunător aliment pentru creier. Mulți specialiști spun că acesta este zahărul. Care o fi însă cea mai bună sursă de hrană pentru creier? Răspunsul este simplu: orice conține Omega-3. Însă pe primul loc […]
Vitaminele din grupul B nu sunt importante doar pentru producția de energie. Ele susțin starea de bine a întregului organism. Puțini știu că această categorie de vitamine sprijină ficatul, hormoni (estrogenul), glanda tiroidă, suprarenalele, creierul, sistemul nervos și sănătatea mentală. […]
Această cură de detoxifiere cu ulei de măsline nu este una internă. Cu toate acestea, acțiunea ei se răsfrânge și în corp. Ea constă în clătirea gurii cu ulei de măsline preț de câteva minute. În urma acestei proceduri, se […]
Ghindele erau un aliment de bază pentru vânătorii din era paleolitică. Motivul? Au multe calorii, conțin vitamine și minerale. Fructele stejarului erau consumate și în perioadele de foamete din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Din ele se poate obține […]
Sfecla roșie este unul din cele mai bune alimente pentru creșterea energiei în sezonul rece. Odată cu scăderea temperaturilor și a luminii solare, organismul nostru își pierde treptat din energie și vitalitate. De aceea avem nevoie de anumite stimulente pentru […]
Fie că sunteți vegetarieni, fie că sunteți consumatori de carne, aceste chifteluțe din linte roșie vor fi pe placul tuturor. Sunt atât de gustoase și hrănitoare încât pot înlocui chiftelele din carne. Leguminoasele sunt surse excelente de protine și fibre. […]