Alimentatie sanatoasa

Alimente care ne cresc imunitatea la gripa si viroze

Alimente care ne cresc imunitatea la gripă și viroze

// Adaugă comentariu

Alimentele naturale conțin nutrienți care ne pot face mai rezistenți la afecțiunile respiratorii care ne dau târcoale în sezonul rece. Da, virozele, răcelile și gripa pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos. Alimente care ne cresc imunitatea la gripă […]

Usturoiul blocheaza cresterea leucemiei

Usturoiul conține un compus care blochează creșterea leucemiei

// Adaugă comentariu

La mulțimea beneficiilor usturoiului se mai adaugă unul important: combaterea leucemiei. Rezultatele unui studiu publicat în 2017 în „International Journal of Oncology” dezvăluie un efect valoros al usturoiului. Usturoiul conține un compus care blochează creșterea leucemiei Cercetătorii au testat un […]

Ardeiul gras creste metabolismul si arderea grasimilor

Ardeiul gras stimulează metabolismul și arderea grăsimilor

// Adaugă comentariu

Spre deosebire de alte legume, ardeiul gras este consumat mai des în stare crudă. Iar acesta este un mare câștig pentru sănătatea noastră, deoarece prelucrarea termică afectează conținutul nutrițional. Ardeii încununează cu aspectul lor vibrant și savoarea deosebită aperitivele. Este […]

Recomandari alimentare in covid

Recomandări alimentare în infecția cu SARS-CoV-2

// Adaugă comentariu

√ Articol documentat Pandemia de coronavirus este o mare încercare pentru lumea medicală și pentru omul de rând. Acest virus ne arată două adevăruri importante care privesc sănătatea și stilul nostru de viață, care sunt foarte strâns legate. COVID, imunitatea […]

Sucul de morcov, un leac pentru multe boli

Sucul de morcov, leac pentru multe boli

// Adaugă comentariu

Morcovul poate fi considerat pe bună dreptate o legumă de aur. Este înzestrat cu proprietăți terapeutice remarcabile. Chinezii sunt cei care au descoperit puterea vindecătoare a morcovului, inclusiv a frunzelor și a semințelor sale. Ce nutrienți conține morcovul În morcov […]

Vitamina E – elixirul tineretii

Vitamina E – elixirul tinereții

// Adaugă comentariu

√ Articol documentat Profesorul Mikhail Tombak spune că vitamina E poate fi considerată o vitamină a tinereții. Asta deoarece ea încetinește procesele de îmbătrânire a celulelor corpului. Beneficiile sale în gerontologie se datorează în mare parte proprietăților antioxidante. Potrivit studiilor, […]

O ceapa pe zi tine doctorul departe?

O ceapă pe zi ține doctorul departe?

// Adaugă comentariu

Ceapa se numără între primele 5 legume preferate din dieta actuală. Nu poate fi decât o veste bună, deoarece acest aliment poate preveni boli cronice importante. Beneficiile consumului de ceapă se faptului că aduce în organism nutrienți importanți, precum calciu, […]

Ce beneficii și riscuri are consumul de grepfrut

Ce beneficii și riscuri are consumul de grepfrut

// Adaugă comentariu

Deși nu este savurat la fel de ușor ca o portocală – din cauza gustul acru-amărui, grepfrutul are calitățile terapeutice importante care îl recomandă în alimentația noastră. Se presupune că grepfrutul este un hibrid obținut din pomelo și portocale dulci. […]

La ce temperatura devine mierea toxica?

La ce temperatură devine mierea toxică?

// Adaugă comentariu

Fierberea la temperaturi mari sau un timp îndelungat alterează calitatea nutrițională a alimentelor. Acest lucru este valabil și în cazul mierii. Cât de adevărată este însă presupoziția că mierea poate devine toxică la 40 de grade Celsius? Este mierea toxică […]