Alimentatie sanatoasa

Făina de in – beneficii, calorii, rețete

// Adaugă comentariu

Semințele de in sunt apreciate datorită conținutului bogat în nutrienți valoroși pentru dieta modernă, precum acizi grași esențiali Omega-3, lignani, fibre, proteine vegetale, mangan, seleniu, fosfor, magneziu, cupru și vitamina B1. Semințele de in au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice și […]

Beneficiile meiului în diabet

// Adaugă comentariu

Diabetul a devenit o problemă îngrijorătoare la nivel mondial. Comparativ cu anul 1980, în 2014, numărul bolnavilor de diabet era de 2 ori mai mare. Potrivit WHO (World Health Organisation), 1,6 milioane de oameni au murit în anul 2016 din […]

Un avocado pe zi, mai ales la micul-dejun!

// Adaugă comentariu

Un studiu publicat în 2019 în Journal of Nutrition a arătat că o dietă cu un conținut moderat de grăsimi și un avocado pe zi crește concentrația de antioxidanți și reduce oxidarea colesterolului LDL. Cercetarea a fost realizată pe adulți […]

Sucul de sfeclă roșie – beneficii dovedite științific

// Adaugă comentariu

Ce spune cel mai nou studiu despre sfecla roșie? Numai de bine! Cercetătorii iranieni au investigat această legumă ca aliment funcțional, dorind să vadă ce efecte are asupra bolilor cardio-metabolice. Rezultatele au fost publicate în jurnalul „Nutrion & Metabolism” în […]

Soia – indicată sau nu femeilor la menopauză?

// Adaugă comentariu

Soia este un aliment extrem de controversat. Aceasta deoarece conține cantități mari de fitoestrogeni – compuși din plante care se comportă la fel ca hormonii estrogen din corpul uman. În timp ce unii consideră acești compuși periculoși, alții le conferă […]

Ce ar trebui să mănânci dacă suferi de psoriazis

// Adaugă comentariu

Potrivit datelor statistice recente, există circa 125 de milioane de persoane cu psoriazis în lume. În România, numărul de cazuri se ridică la 400.000. Psoriazis este o boală cronică, necontagioasă, ce afectează pielea. În timp, ea poate vătăma și alte […]

Care sunt sursele cele mai calitative de magneziu

// Adaugă comentariu

Magneziul este probabil mineralul cu cele mai multe roluri în corp. De el depind sute de reacții chimice. Deși nu este la fel de popular precum calciul, magneziul susține aproape toate funcțiile importante din organism. Un om cu o dietă […]