Alimentatie sanatoasa

Cum să reduci consumul de GRĂSIMI SATURATE în 14 pași

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Experții în sănătate și nutriție continuă să sfătuiască populația generală să limiteze consumul de grăsimi saturate. Recomandările privind reducerea aportului de grăsimi sunt în vigoare de mai bine de 50 de ani. Ele sunt bazate […]

16 ALIMENTE „dietetice”, care de fapt ÎNGRAȘĂ

// 1

Articol scris de Ana-Maria Postolache Îngrijorarea privind creșterea în greutate a devenit o problemă de sănătate la nivel global. Greutatea excesivă nu mai ține doar de estetică și aspectul fizic, ci de factori de risc cruciali pentru sănătate. Statisticile arată […]

RECUPERAREA după un ATAC de CORD (alimentație)

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Revenirea la o viață normală după un atac de cord este un obiectiv care poate fi împlinit prin câteva schimbări în stilul de viață și în alimentație: renunțarea la fumat, creșterea activității fizice, mâncatul natural, […]

Tonic IMUNITAR și ANTI-INFLAMATOR din MORCOV, GHIMBIR și TURMERIC

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Acesta este un suc pe care îl puteți bea cât mai des, pentru întărirea imunității și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Are efecte anti-inflamatoare, antioxidante, antidiabetice, imunostimulatoare, anticancerigene și multe altele. Ghimbirul și turmericul sunt […]

Ghid de ALIMENTAȚIE pentru BILĂ (prevenirea calculilor)

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Vezica biliară este un organic mic, dar cu un rol important în procesarea grăsimilor. Bila este un lichid fabricat de ficat, care se păstrează în vezica biliară. Ea conține apă, grăsimi, colesterol, săruri biliare, proteine și […]

Cele mai eficiente ALIMENTE pentru scăderea în GREUTATE

// Adaugă comentariu

Autor: Ana-Maria Postolache În general, o dietă sănătoasă ne poate feri de creșterea anormală a greutății corporale. Consumul de fructe, legume, verdețuri, cereale integrale și alte alimente vegetale cu un aport caloric redus este esențial în acest sens. Însă există […]

DIETĂ pentru prevenirea CĂDERII PĂRULUI

// Adaugă comentariu

Autor: Ana-Maria Postolache O persoană sănătoasă pierde în mod normal circa 50-100 de fire de păr în fiecare zi, și cele mai multe dintre ele cresc înapoi. Un păr sănătos are un ciclu de viață de aproximativ 3-6 ani. Căderea […]

Consumul de CARNE ROȘIE triplează riscul de boli CARDIACE

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Este binecunoscut faptul că dietele bogate în grăsimi saturate cresc riscul de boli cardiovasculare prin faptul că ridică nivelul colesterolului. Ele se găsesc în special în produsele de origine animală. Consumul de carne roșie este […]

ALIMENTE care ajută la conservarea MEMORIEI

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Problemele de memorie sunt de regulă asociate cu vârsta înaintată. Studiile au arătat însă că menținerea creierului activ – de pildă prin învățarea unei limbi străine – ajută la conservarea memoriei la vârstnici. Și persoanele […]

Dietă de prevenire a cancerului CERVICAL

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Cancerul cervical este al doilea cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei. Cervixul este partea îngustă a uterului, iar celulele sale pot fi afectate de numeroase schimbări și factori, inclusiv de infecții HPV. […]