Uimitor: acest îndulcitor otrăvește celulele canceroase!

Articol bazat pe studii științifice

Cine ar putea crede că un îndulcitor comercial ar putea ajuta la prevenirea bolilor, inclusiv a cancerului?

Indulcitorul care otraveste celulele canceroase

Indulcitorul care otraveste celulele canceroase

Stevia rebaudiana este planta care a demonstrat activități antidiabetice, anti-hipertensive, antimicrobiene, antiinflamatoare, antioxidante și antitumorale.

Este de 300-400 de ori mai dulce ca zahărul și are zero calorii. Nu îngașă precum zahărul și poate fi consumată și de diabetici și are zero calorii! Pare îndulcitorul perfect, nu-i așa?

Ce este stevia?

Îndulcitorul la care facem referire este o plantă originară din Paraguay. Se numește „Stevia rebaudiana” și nu trebuie confundată cu planta ștevie (Rumex patientia) care crește la noi.

Frunzele de stevia rebaudiana conțin anumite glicozide care sunt bogate în zaharuri de o intensitate crescută. Cele mai cunoscute sunt steviozidele și rebaudiozidele.

Steviozidele sunt de 100-300 de ori mai potente decât zahărul în ceea ce privește capacitatea de îndulcire.

Acesta nu este singurul avantaj! Stevia rebaudiana este totodată o plantă medicinală, cu beneficii pentru sănătatea umană.

Stevia ameliorează diabetul

Stresul oxidativ și inflamația sunt factori de risc majori în dezvoltarea multor boli. O recenzie sistemică și meta-analiză condusă de un grup de cercetători greci a arătat un lucru incredibil.

Stevia are o capacitate semnificativă de a redace markerii stresului oxidativ la animale. Diabetul de tip 2 a avut cel mai bun răspuns la administrarea extractului din frunze de stevia.

O recenzie din 2021 sugerează că glicozidele din stevia stimulează producția de insulină la diabetici, ameliorează boala renală polichistică, are proprietăți imunomodulatoare și exercită efecte chemoterapeutice în cancer.

Stevia este toxică pentru celulele canceroase

Stevia ar putea fi considerată un adjuvant dietetic, cu rol protector împotriva cancerului. Steviozidele stimulează apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase) în cancerul de sân.

Acești compuși ar putea încetini și câteva căi mitocondriale implicate în creșterea cancerului.

O altă recenzie, realizată de „Natural Standard Research Collaboration” a descoperit că derivații de glucozide sunt toxice pentru anumite linii de celule canceroase: leucemie, cancer pulmonar, cancer stomacal și cancer mamar.

Stevia nu doar ajută la controlul diabetului și a hipertensiunii arteriale, ci și a colesterolului.

Diferențe majore dintre stevia și alți îndulcitori

Stevia este un îndulcitor natural, derivat din frunzele plantei. Aspartamul, sucraloza și alți îndulcitori chimici sunt compuși produși în mod sintetic cu scopul de a simula zahărul.

Stevia conține compuși naturali cu gust dulce, fiind folosită în acest scop de secole în unele culturi.

Îndulcitorii artificiali sunt asociați cu riscuri pentru sănătate, în timp ce stevia protejează sănătatea.  

Stevia pulberecumpara de aici

Cumpara de aici: stevia pulbere: https://tinyurl.com/4mhjm7et

De unde puteți cumpăra stevia 

Dacă vreți să începeți să folosiți stevia în locul zahărului, vă las o listă generoasă de îndulcitori din stevie din care puteți alege → https://tinyurl.com/4uz4euu7.

Îndulcitorii artificiali cresc riscul de cancer

Un studiu amplu din 2022, realizat pe 102,865 de adulți, a arătat că aspartamul și acesulfam-K măresc riscul de cancer (cancer la sân și cancerele asociate cu obezitatea).

Acești îndulcitori chimici au fost de asemenea corelați cu anxietate, boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, afectarea ficatului și dereglări ale florei intestinale (în mod similar antibioticelor).

Jumătate de doză de suc conține 78 mg de îndulcitori naturali, o doză care crește de 10 ori riscul unui atac de cord și de 5 ori riscul unui AVC.

Rețete cu stevia

Pe site-ul nostru puteți găsi o diversitate de rețete fără zahăr, cu stevia, pe care le puteți încerca. Răsfoiți colecția AICI

Dacă vă interesează mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea Spune Nu Zahărului.

Sursă articol: Articles.Mercola, Does stevia promote infertility? https://tinyurl.com/6yynxey6

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.