Condimentul care te ajută să slăbești! Cu 1 linguriță dai jos 1 kg pe lună, fără efort suplimentar
Sunt 3 condimente sau mirodenii care au efecte speciale de slăbire, pe care cu toții ar trebui să le cunoaștem, spune dr. Neal Barnard. Unul din ele este scorțișoara.
Un studiu din 2017 a arătat că scorțișoara optimizează procesul de slăbire și te poate ajuta să pierzi mai multă greutate corporală.
Cuprins
Scorțișoara scade greutatea corporală – studiu
Cei 116 voluntari implicați în studiu au fost împărțiți în 2 grupuri. Ambele grupuri aveau sindrom metabolic. Participanții erau de aceeași vârstă. Aveau același nivel de activitate fizică și alte caracteristici similare.
Un grup a primit 6 capsule cu pudră de scorțișoară pe zi (3 g), iar celălalt grup a primit capsule placebo (cu făină de grâu).
După 16 săptămâni, cântarul a arătat că participanții care au primit scorțișoară au slăbit aproape 3,5 kg.
Scorțișoara reduce glucoza, colesterolul și talia
Acele 3 g de scorțișoară ingerate zilnice nu au ajutat doar la pierderea în greutate, ci au ameliorat și sindromul metabolic.
Mai precis, scorțișoara a scăzut semnificativ glucoza a jeun, hemoglobina glicozilată, circumferința taliei și indicele de masă corporală.
Alte îmbunătățiri au fost observate la nivelul raportului dintre șolduri și talie, tensiunii arteriale, colesterolului total și LDL, colesterolului HDL și triglicerielor.
Comparativ cu grupul placebo, grupul cu scorțișoară a avut o prevalență mai mică a sindromului metabolic definit cu 34,5%.
1 linguriță pe zi minus 1 kg pe lună
Capsulele pe care le-au primit participanții din studiul de mai sus echivalau cu 1 linguriță de scorțișoară pe zi, pe care le-au consumat la masă.
Iată cum, un obicei atât de simplu, poate spori efortul de a pierde în greutate. Puteți presăra scorțișoara pe diferite preparate, chiar și pe pâine prăjită (cu unt și miere).
Merge bine în terciuri de cereale, în salate de fructe, în fursecuri prăjituri și alte deserturi.
Scorțișoara dă o aromă minunată și băuturilor. O puteți adăuga în ceaiuri, în cafea, în lapte sau alte băuturi.
Ce tip de scorțișoară este bun
Atenție, nu orice scorțișoară e bună! Pe piață există mai multe tipuri de scorțișoară, însă doar una e „adevărată”, anume scorțișoara indiană Ceylon.
Această varietate se găsește doar la magazinele naturiste. Cea din magazinele alimentare este în mare parte scorțișoară chinezească (Cassia) și nu este cea mai bună pentru un consum zilnic sau în doze mari.
Evitați scorțișoara care provine din China, Vietnam sau Indonezia și cumpărați-o pe cea originară din India.
Citește și:
Consumă 1/2 linguriță de scorțișoară dimineața și observă cum îți scade glicemia – un test pentru diabetici
Beți ceai de scorțișoară, ajută la slăbit! Scade colesterolul și zahărul din sânge, greutatea și grăsimea corporală
Apa cu lămâie, oțet și scorțișoară te ajută să arzi mai multă grăsime abdominală
Surse articol:
1. Dr. Neal Barnard, Cinnamon: https://www.tiktok.com/@drnealbarnard/video/7343386053459348778
2. Gupta Jain S, Puri S, Misra A, Gulati S, Mani K. Effect of oral cinnamon intervention on metabolic profile and body composition of Asian Indians with metabolic syndrome: a randomized double -blind control trial. Lipids Health Dis. 2017 Jun 12;16(1):113. doi: 10.1186/s12944-017-0504-8. PMID: 28606084; PMCID: PMC5469078.