Dulceață

Cum se face dulceata de paducel (gherghine)

Cum se face dulceața de păducel (gherghine)

//Adaugă comentariu

Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Păducelul (Crataegus monogyna) crește în toată țara. Se găsește în zonele de stepă, deal și munte. Cel mai des îl vedem […]

Pastă sau gem de măceșe – rețetă + beneficii

//Adaugă comentariu

Pasta de măceșe este o delicatesă pe care o putem prepara spre sfârșitul verii. Recoltarea măceșelor se face în perioada august-septembrie. Culoarea lor roșie închisă este semnul că s-au copt complet și sunt gata de cules. Măceșele nu sunt fructe. […]

Dulceata de trandafiri fara fierbere

Dulceață de trandafiri fără fierbere – rețetă

//Adaugă comentariu

Învață să faci dulceață de trandafiri fără fierbere, în câțiva pași simpli. Rețeta este foarte ușoară. Dulceața obținută este 100% naturală, fără aditivi. Puteți folosi trandafiri de dulceață sau trandafiri de Damasc. Aceștia pot fi transformați și în alte delicatese […]

DULCEAȚĂ de GUTUI, cu GHIMBIR si SCORȚIȘOARĂ

//Adaugă comentariu

Vă prezentăm una din cele mai aromate dulcețuri de sezon. Adaosul de ghimbir și scorțișoară dă și mai multă splendoare gutuilor. Este potrivită pentru clătite, tartine cu unt și prăjituri. Ajustați cantitatea de ghimbir, după gust.  Dulceață de gutui cu […]

Pastă de GUTUI (rețetă cu beneficii)

//Adaugă comentariu

Gutuile sunt fructe sărace în calorii. Conțin cantități bune de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine, îndeosebi vitamina C. Consumul acestor fructe previne cancerul de colon, boala inflamatoare intestinală și diverticulita. Totodată, ajută la scăderea greutății corporale și a colesterolului LDL […]