Când eram copii, mulți dintre noi rodeam cojile de pepene până nu mai rămânea nici o bucățică de miez roșu. Pepenele poate fi consumat integral. Atât cojile, cât și semințele sunt comestibile și conțin nutrienți valoroși. Nu aruncați cojile de […]

Când eram copii, mulți dintre noi rodeam cojile de pepene până nu mai rămânea nici o bucățică de miez roșu. Pepenele poate fi consumat integral. Atât cojile, cât și semințele sunt comestibile și conțin nutrienți valoroși. Nu aruncați cojile de […]
Dulceața de dude negre este o adevărată delicatesă pentru iubitorii acestor fructe speciale. Dudele, sau agudele, cum mai sunt numite în unele zone ale țării, au o dulceață aparte. Dudele – surse naturale de vitamine, minerale și antioxidanți Se coc […]
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Păducelul (Crataegus monogyna) crește în toată țara. Se găsește în zonele de stepă, deal și munte. Cel mai des îl vedem […]
Pasta de măceșe este o delicatesă pe care o putem prepara spre sfârșitul verii. Recoltarea măceșelor se face în perioada august-septembrie. Culoarea lor roșie închisă este semnul că s-au copt complet și sunt gata de cules. Măceșele nu sunt fructe. […]
Învață să faci dulceață de trandafiri fără fierbere, în câțiva pași simpli. Rețeta este foarte ușoară. Dulceața obținută este 100% naturală, fără aditivi. Puteți folosi trandafiri de dulceață sau trandafiri de Damasc. Aceștia pot fi transformați și în alte delicatese […]
Ați auzit vreodată de dulceață din flori de mac? Deși aceste flori cresc la discreție pe tărâmurile noastre, puțini dintre noi știm să le folosim. Francezii și americanii se delectează cu dulceață de mac la micul-dejun. Învață și tu să […]
Vă prezentăm una din cele mai aromate dulcețuri de sezon. Adaosul de ghimbir și scorțișoară dă și mai multă splendoare gutuilor. Este potrivită pentru clătite, tartine cu unt și prăjituri. Ajustați cantitatea de ghimbir, după gust. Dulceață de gutui cu […]
Cojile și cotoarele fructelor – îndeosebi merele și gutuile – sunt foarte bogate în nutrienți și pectină. Aceasta este o substanță cu proprietăți gelifiante naturale), de aceea este păcat să le aruncați după ce preparați gem sau dulceață. Din ele […]
Gutuile sunt fructe sărace în calorii. Conțin cantități bune de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine, îndeosebi vitamina C. Consumul acestor fructe previne cancerul de colon, boala inflamatoare intestinală și diverticulita. Totodată, ajută la scăderea greutății corporale și a colesterolului LDL […]
Dovleceii sunt atât de versatili încât îi putem folosi la diverse rețete de sezon: salată, tocănițe, ciorbe. Nu trebuie să le subestimăm nici calitatea de a putea fi folosiți în rețete dulci, datorită gustului lor oarecum neutru. Această dulceață delicioasă […]
Puțini dintre noi avem curajul să folosim flori comestibile în rețete – salate, prăjituri, siropuri, tincturi. Această idee ni se pare poate prea exotică. Dacă vă place dulceața de trandafir, cu siguranță veți fi încântați și de această rețetă. Dulceață […]
Probabil vă întrebați care este ingredientul-secret al acestui gem. Este vorba despre semințele de chia, care absorb o cantitate mare de lichide și le încheagă în mod natural, fără să fie nevoie de fierbere sau de alt agent de îngroșare. […]
Am precizat faptul că acest gem se poate prepara la bloc deoarece magiunul fără zahăr se fierbe de regulă la țară, multe ore, în ceaune mari. Gemul de prune fără zahăr este un dulce sănătos, potrivit inclusiv pentru diabetici și […]
Afinele sunt numărate printre cele mai sănătoase fructe de pe pământ, datorită concentrației de antioxidanți pe care o conțin. Studiile epidemiologice au arătat că alimentele bogate în polifenoli, precum fructele de pădure, ceaiul verde și cacaua, au efecte cardioprotectoare notabile. […]
Așa cum scrie în titlu, această rețetă are un singur ingredient: prune. Secretul reușitei acestui magiun constă în folosirea unor prune foarte bine coapte și dulci. Magiunul tradițional se prepară doar din prune coapte și nimic altceva. Se fierbe foarte […]