Dulceața de prune este incredibil de aromată. Nici nu are nevoie de zahăr sau alte mirodenii. Prin fierbere sau coacere dezvoltă un gust uimitor! Chiar așa, în acest articol vă prezint o modalitate simplă de a face dulceață de prune […]
Dulceață
Gem de pepene galben fără zahăr – pentru iarnă
În acest articol vă arăt cum puteți face gem de pepene galben fără zahăr, pentru iarnă. Rețeta am găsit-o pe un site italian și mi-a plăcut mult simplicitatea ei. Pe lângă faptul că este nesănătos, zahărul a devenit și foarte […]
Gem de afine fără zahăr – cu îndulcitor (xylitol)
Dacă aveți mai multe afine proaspete și nu vreți neapărat să le congelați, le puteți conserva prin fierbere, sub forma unui gem sănătos. Rețeta propusă este fără zahăr. Se pot folosi de asemenea afine congelate. Ca și îndulcitor natural se […]
Cum să faci dulceață de cireșe sau de vișine fără zahăr
Fructele sunt principalele surse de vitamine din dieta noastră, de aceea este important să le consumăm crude, în starea lor naturală. Uneori însă, avem o cantitate mare de fructe de sezon și trebuie să le conservăm într-un fel sau altul. […]
Nu aruncați cojile de pepene – faceți dulceață din ele!
Când eram copii, mulți dintre noi rodeam cojile de pepene până nu mai rămânea nici o bucățică de miez roșu. Pepenele poate fi consumat integral. Atât cojile, cât și semințele sunt comestibile și conțin nutrienți valoroși. Nu aruncați cojile de […]
Dulceață de dude negre – o bombă de antioxidanți
Dulceața de dude negre este o adevărată delicatesă pentru iubitorii acestor fructe speciale. Dudele, sau agudele, cum mai sunt numite în unele zone ale țării, au o dulceață aparte. Dudele – surse naturale de vitamine, minerale și antioxidanți Se coc […]
Cum se face dulceața de păducel (gherghine)
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Păducelul (Crataegus monogyna) crește în toată țara. Se găsește în zonele de stepă, deal și munte. Cel mai des îl vedem […]
Pastă sau gem de măceșe – rețetă + beneficii
Pasta de măceșe este o delicatesă pe care o putem prepara spre sfârșitul verii. Recoltarea măceșelor se face în perioada august-septembrie. Culoarea lor roșie închisă este semnul că s-au copt complet și sunt gata de cules. Măceșele nu sunt fructe. […]
Dulceață de trandafiri fără fierbere – rețetă
Învață să faci dulceață de trandafiri fără fierbere, în câțiva pași simpli. Rețeta este foarte ușoară. Dulceața obținută este 100% naturală, fără aditivi. Puteți folosi trandafiri de dulceață sau trandafiri de Damasc. Aceștia pot fi transformați și în alte delicatese […]
Dulceață din flori de mac – o delicatesă cu care se delectează francezii
Ați auzit vreodată de dulceață din flori de mac? Deși aceste flori cresc la discreție pe tărâmurile noastre, puțini dintre noi știm să le folosim. Francezii și americanii se delectează cu dulceață de mac la micul-dejun. Învață și tu să […]
DULCEAȚĂ de GUTUI, cu GHIMBIR si SCORȚIȘOARĂ
Vă prezentăm una din cele mai aromate dulcețuri de sezon. Adaosul de ghimbir și scorțișoară dă și mai multă splendoare gutuilor. Este potrivită pentru clătite, tartine cu unt și prăjituri. Ajustați cantitatea de ghimbir, după gust. Dulceață de gutui cu […]
Peltea de gutui – fină și delicioasă ca mierea (rețetă)
Cojile și cotoarele fructelor – îndeosebi merele și gutuile – sunt foarte bogate în nutrienți și pectină. Aceasta este o substanță cu proprietăți gelifiante naturale), de aceea este păcat să le aruncați după ce preparați gem sau dulceață. Din ele […]
Pastă de GUTUI (rețetă cu beneficii)
Gutuile sunt fructe sărace în calorii. Conțin cantități bune de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine, îndeosebi vitamina C. Consumul acestor fructe previne cancerul de colon, boala inflamatoare intestinală și diverticulita. Totodată, ajută la scăderea greutății corporale și a colesterolului LDL […]
DULCEAȚĂ de DOVLECEI și LĂMÂIE – fină, parfumată, cu gust de ananas
Dovleceii sunt atât de versatili încât îi putem folosi la diverse rețete de sezon: salată, tocănițe, ciorbe. Nu trebuie să le subestimăm nici calitatea de a putea fi folosiți în rețete dulci, datorită gustului lor oarecum neutru. Această dulceață delicioasă […]
Cum se face DULCEAȚA de BUJORI
Puțini dintre noi avem curajul să folosim flori comestibile în rețete – salate, prăjituri, siropuri, tincturi. Această idee ni se pare poate prea exotică. Dacă vă place dulceața de trandafir, cu siguranță veți fi încântați și de această rețetă. Dulceață […]