Amestecul de miere cu scorțișoară este unul din cele mai simple tonice naturale pentru sănătate. Este folosit în scop preventiv și terapeutic în diverse culturi. Ambele ingrediente au beneficii, însă potența lor crește atunci când le combinăm și le consumăm […]
Articole despre 'scorţişoara'
Scorțișoară cu miere – antidotul zilnic al îmbătrânirii și îmbolnăvirii
√ Articol documentat Un mod simplu de a ne întări sănătatea este să consumăm scorțișoară cu miere. Această mirodenie are diverse proprietăți terapeutice. Scorțișoară cu miere – antidotul zilnic al îmbătrânirii și îmbolnăvirii Scorțișoara este antimicrobiană, antioxidantă, antitumorală, antidiabetică și […]
Scorțișoara inhibă creșterea bacteriei Helicobacter pylori și atenuează efectele secundare ale terapiei cu antibiotice
√ Articol bazat pe studii științifice Tratamentul convențional folosit pentru Helicobacter pylori are un efect secundar important: creșterea rezistenței bacteriei la antibiotice. Pacienții și cercetătorii deopotrivă caută alternative eficiente pentru eradicarea acestei infecții, fără efecte secundare. Plantele aromatice și mirodeniile […]
Ceaiul de ghimbir și scorțișoară alungă virozele peste noapte
Recomandarea de a bea ceai de ghimbir cu scorțișoară pentru combaterea virozelor aparține terapeutei elvețiene Maria Lohmann. Ambele mirodenii folosite la această rețetă au activități antivirale, imunostimulatoare și antiinflamatoare puternice. Ceai de ghimbir cu scorțișoară – rețetă Ingrediente • 1 […]
Scorțișoara are triplă acțiune în diabet – dr. Virginia Faur
Un ingredient care îți poate fi de mare ajutor dacă ai diabet este scorțișoara. Această mirodenie are proprietăți antidiabetice dovedite științific. Totodată, preîntâmpină multe din problemele care apar din cauza excesului de glucoză din sânge. Scorțișoara – triplă acțiune în […]
Ceaiul de scorțișoară este primul ajutor în răceală – Dr. Virgina Faur
Ceaiul de scorțișoară este primul ajutor în caz de răceală, spune dr. Virgina Faur, cercetător științific. Efectele sale antiseptice puternice erau cunoscute din antichitate. Dovadă utilizarea ei în procedurile de îmbălsămare a faraonilor. Scorțișoara – primul ajutor în caz de […]
Scorțișoara ajută corpul să ardă depozitele de grăsime
√ Articol bazat pe studii științifice Scorțișoara ar putea ajuta la prevenirea obezității. Este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Michigan și publicat în jurnalul „Metabolism”. Scorțișoara este unul din cele mai vechi și cunoscute mirodenii din lume. Conține […]
Ceaiul de scorțișoară – 7 moduri prin care îți îmbunătățește sănătatea
√ Articol bazat pe studii științifice Scorțișoarei i se cuvine un loc mai de seamă în alimentația noastră. La cât de sănătoasă e, ar trebui mutată din dulapul cu mirodenii în dulapul cu ceaiuri medicinale sau cu medicamente. Cei mai […]
Faceți băi de picioare cu sare amară și scorțișoară pentru circulație, mâini și picioare reci
Tălpile sunt cele mai absorbabile părți ale corpului. De aceea băile de picioare au efecte benefice în diverse afecțiuni interne. Prin pielea de pe tălpi, substanțele din plantele sau ingredientele pe care le adăugăm în apă pătrund rapid în fluxul […]
Ceai din scorțișoară pentru întărirea imunității
√ Bazat pe studii științifice Cu toții avem nevoie de o stimulare a imunității în sezonul rece. Un mijloc simplu prin care putem face acest lucru este consumul de ceaiuri medicinale. Trei plante care au capacitatea de a crește rezistența […]
Scorțișoara reglează răspunsul imun și inflamator (utilă utilă în bolile autoimune)
√ Articol documentat Scorțișoara are calități mult mai importante decât acelea de a da mai aromă și savoare preparatelor culinare. Este înzestrată cu proprietăți farmacologice impresionante. Scorțișoara – o mirodenie vindecătoare de boli Pe scurt, scorțișoara este antioxidantă, antimicrobiană, antiseptică, […]
Scorțișoara ameliorează artrita reumatoidă la femei (studiu)
√ Bazat pe studii științifice Scorțișoara este mai mult decât o mirodenie dulce și parfumată! Este și leac pentru diverse probleme de sănătate. Cercetările au arătat-o utilă în infecții, diabet și dureri. Un studiu din 2018 a dezvăluit că scorțișoara […]
Scorțișoara – folosită de mii de ani în problemele respiratorii, digestive, cardiovasculare, neurologice, renale și reumatismale
Utilizările scorțișoarei în diverse scopuri sunt milenare. Ele se datorează aromei puternice, mirosului exotic și proprietăților sale terapeutice. Cercetătorii indieni notează că această mirodenie era întrebuințată încă din anul 2.800 î.Hr. ca agent de îmbălsămare și conservant alimentar. Scorțișoara – […]
Scorțișoara reduce inflamațiile și durerile articulare
√ Bazat pe studii științifice Deși o folosim cu precădere la aromatizarea dulciurilor și băuturilor, scorțișoara are o valoare mult mai mare decât cea culinară. Este un aliment funcțional, adică un aliment care poate ajuta la prevenirea sau tratarea unor […]
Scorțișoara reduce semnificativ greutatea corporală
Scorțișoara este unul din cele mai eficiente condimente pentru tulburările metabolice. Ajută atât în diabet, cât și în obezitate. Scorțișoara combate sindromul metabolic Scorțișoara este antibacteriană, antivirală antifungică, antidiabetică, antiinflamatoare, antihipertensivă, hipocolesterolemiantă, gastroprotectoare, imunomodulatoare, anticancerigenă și antitumorală. Poate ajuta la […]