Articole despre 'scorţişoara'

Uleiul esential de scortisoara

Uleiul esențial de scorțișoară – bun stimulent al metabolismului, imunității, memoriei

//Adaugă comentariu

Scorțișoara este mai mult decât un condiment aromat pentru deserturi și băuturi. Studiile au arătat că aceasta are un potențial farmacologic important. Scorțișoara, uleiul de scorțișoară și compușii săi au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene, anticancerigene, hipolipidemiante și cardioprotectoare. Studiile […]

Scortisoara inhiba Helicobacter pylori si atenueaza efectele secundare ale terapiei cu antibiotice

Scorțișoara inhibă creșterea bacteriei Helicobacter pylori și atenuează efectele secundare ale terapiei cu antibiotice

//Adaugă comentariu

√ Articol bazat pe studii științifice Tratamentul convențional folosit pentru Helicobacter pylori are un efect secundar important: creșterea rezistenței bacteriei la antibiotice. Pacienții și cercetătorii deopotrivă caută alternative eficiente pentru eradicarea acestei infecții, fără efecte secundare. Plantele aromatice și mirodeniile […]

Ceaiul de ghimbir si scortisoara alunga virozele peste noapte

Ceaiul de ghimbir și scorțișoară alungă virozele peste noapte

//Adaugă comentariu

Recomandarea de a bea ceai de ghimbir cu scorțișoară pentru combaterea virozelor aparține terapeutei elvețiene Maria Lohmann. Ambele mirodenii folosite la această rețetă au activități antivirale, imunostimulatoare și antiinflamatoare puternice. Ceai de ghimbir cu scorțișoară – rețetă Ingrediente • 1 […]