Salata de castraveți cu oțet și condimente este ușoară, rapidă, gustoasă și ieftină. Este o rețetă populară în provincia chinezească Sichuan. Se servește în multe restaurante, ca aperitiv. Chinezii dau o notă aparte castravetelui banal, „infuzându-l” cu oțet și diverse […]
Retete culinare
Siropul de violete ajută în afecțiunile respiratorii – rețetă simplă
Siropul din frunze de violete și miere poate fi folosit în caz de afecțiuni respiratorii: tuse, dureri în gât, bronșită, răceală. Se prepară extrem de ușor în casă. Practic, trebuie să faceți mai întâi un ceai din frunzele de violete […]
Salată de morcov cu stafide
Salata de morcov cu stafide este un preparat simplu și sănătos pe care îl puteți încerca în perioada posturilor. Ingredientele sunt ușor accesibile în orice perioadă a anului. Colorată, vibrantă, savuroasă și sățioasă în același timp, salata poate fi servită […]
Sirop de păpădie și mere verzi – rețetă scandinavă
Din gama delicateselor de primăvară pe care le puteți face în casă, vă prezentăm rețeta unui sirop de păpădie și mere verzi. Este un mijloc ingenios de a exploata calitățile nutritive și terapeutice ale florilor de păpădie. Rezultatul este un […]
Ciocolată de casă de post – cea mai bună rețetă
Ciocolata de casă este dulcele copilăriei pe care nimeni nu îl poate uita. Este adevărat că versiunile „moderne” nu mai au gustul bogat de altădată, din cauză că laptele praf de pe piață este degresat. În rândurile de mai jos […]
Unguent din păpădie pentru dureri articulare și piele crăpată
Aveți păpădie în curtea casei sau în grădină? Nu ratați sezonul ei! Deși pare o buruiană agasantă, păpădia este o plantă medicinală extrem de valoroasă. Toate componentele ei sunt comestibile, de la rădăcină și tulpină, până la frunze și flori. […]
Salam de biscuiți fără unt sau margarină (de post)
Sunt foarte multe moduri de preparare a salamului de biscuiți în variantă vegetală. Însă în majoritatea rețetelor de post se folosește margarina, în locul untului. Însă aceasta nu este cea mai bună alegere. Am găsit o rețetă fără grăsime deloc. […]
Salată de morcov și gulie – simplă dar delicioasă și sănătoasă!
Iubitorii de salate caută mereu rețete noi, din dorința de a diversifica paleta legumelor folosite și a gusturilor. Nu vă rezumați doar la rețetele clasice. Încercați combinații noi, texturi și arome noi. Salata de morcov și gulie este un bun […]
Trufe de post – din doar 2 ingrediente!
Aceste trufe de post, din 2 ingrediente, sunt senzaționale! Dacă le servești unor invitați care nu au asistat la prepararea lor, nu vor crede că sunt vegetale și nu conțin deloc lactatele animale. Au un gust bogat de ciocolată și […]
Pate de post, din linte verde și miez de nucă
Rețeta acestui pate de post din linte verde și miez de nucă va fi cu siguranță o găselniță binevenită pentru mulți dintre voi. Pateul este dens, are o aromă bogată (în special datorită dafinului și busuiocului) și este foarte consistent. […]
Plăcintă cu urzici, de post – cea mai simplă și rapidă rețetă
Plăcinta cu urzici de post este o reușită de fiecare dată. Am găsit o rețetă atât de simplă, încât nimeni nu mai poate pretexta că nu are timp sau pricepere să gătească sănătos în casă. Nici măcar nu trebuie să […]
Cum să faci lapte condensat vegan – 3 rețete reușite
Laptele condensat se poate face și în varianta de post. În rândurile de mai jos veți găsi trei rețete de lapte condensat vegan, pe care îl puteți realiza ușor în casă. Primele rețete sunt cu lapte de soia, iar a […]
Pastă de urzici cu usturoi și nuci
Primăvara ne pune la dispoziție verdețuri vindecătoare din care putem prepara diverse mâncăruri detoxifiante și hrănitoare pentru organism. Pasta de urzici cu usturoi și nuci este doar un exemplu în acest sens. Pastă de urzici cu usturoi și nuci – […]
Pastă de urzici cu usturoi și semințe de dovleac
√ Articol documentat Pasta de urzici cu usturoi și semințe de dovleac este o delicatesă de sezon pe care vă invităm să o probați. Urzica este mai mult decât o buruiană invazivă. Ea este realmente o sursă de energie, hrană […]
Hortopita, plăcintă cu verdețuri grecească (varianta pentru post)
Hortopita este o plăcintă din verdețuri, specifică bucătăriei grecești. Însă nu este departe de stilul românesc deloc. Se mai numește „plăcintă din ierburi sălbatice”. Ce este Hortopita Hortopita este ca o plăcintă țărănească – o mâncare sățioasă și sănătoasă. Poate […]