Retete culinare

Pește la cuptor cu țelină – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Tot mai multe persoane optează pentru pește în locul altor tipuri de carne. Fie pentru că au auzit că este mai sănătos decât carnea roșie, fie pentru că țin dietă. Fără îndoială, peștele este întotdeauna o alegere bună. Conține proteine […]

Paste cu roșii și măsline – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Pastele sunt întotdeauna o mâncare rapidă și la îndemână pentru cei care nu au mult timp pentru a găti preparate sofisticate. Sunt practice și versatile, ceea ce le face o alegere potrivită pentru masa de prânz. Pentru zilele de post, […]

Salată de legume cu avocado – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

O salată pe zi poate ține multe boli departe! Pe lângă savoarea și prospețimea lor deosebite, salatele sunt bogate în nutrienți esențiali de care organismul are nevoie în fiecare zi. Consumul de legume și verdețuri poate aduce numeroase beneficii sănătății, […]

Tocană de macrou cu rosii – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Această rețetă se numește „Brudet” și este o tocană cu pește care se prepară în regiuni din Croația, precum Istria sau Dalmația. Peștele este una din cele mai importante surse de proteine din dieta noastră. Asociația Americană a Inimii recomandă […]

Salata „Dezlegare la pește”

// Adaugă comentariu

Această rețetă este dovada clară că putem prepara o salată din orice ingrediente, inclusiv din pește. Chiar și la ocazii speciale putem servi o salată delicioasă, dându-i și o denumire pe măsură, precum este exemplul de mai jos – Salata […]

Varză călită, de post – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Varza calita este una din cele mai gustoase garnituri românești. Cel mai des este preparată în sezonul rece, când oferta de legume este mai săracă. Ieftină, ușor accesibilă și versatilă, varza este o legumă de bază în bucătăria europeană. Este […]

Ceapă umplută cu orez – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Această rețetă de ceapă umplută cu orez este o mâncare de post potrivită pentru Postul Crăciunului. Aromată, caldă, sățioasă și ingenioasă prin aspect, poate fi servită ca atare, sau ca garnitură la o altă mâncare. Ceapa coaptă în cuptor – […]

Paste carbonara de post

// Adaugă comentariu

Pastele se fac destul de repede dacă le ai deja în casă. Sunt sățioase și foarte gustoase. Nu trebuie să le prepari numaidecât cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post, din legume. Rețeta pe care v-o […]

Budincă de legume – ideală pentru copii

// Adaugă comentariu

Copiii mănâncă aproape orice, numai de legume nu vor să se atingă. Același lucru este valabil și pentru mulți adulți. Cum îi convingem pe cei mici să ronțăie legume crude sau să savureze cu plăcere mâncăruri gătite pe bază de […]

SALATĂ de ARDEI și CEAPĂ – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Salatele sunt cele mai sănătoase mâncăruri de pe pământ. Conțin legume și zarzavaturi diverse și ne pot oferi o mulțime de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Cele mai multe rețete se prepară din crudități, ceea ce înseamnă că nutrienții lor […]

Chiftele din CEAPĂ – rețetă indiană (Bhaji)

// Adaugă comentariu

Aceste chiftele se numesc Bhajji și provin din bucătăria indiană. Se prepară foarte ușor, din diverse legume incorporate în aluat și condimentate cu mirodenii. Sunt deosebit de practice și gustoase. Se servesc atât ca aperitiv, cât și ca gustare. Rețeta […]