Retete culinare

7 idei de MIC-DEJUN pentru DIABETICI

// Adaugă comentariu

Pentru persoanele cu diabet, dimineața poate fi perioada din zi în care zahărul din sânge are nivelurile cele mai mari. Acest lucru se datorează faptului că ficatul descompune zahărul peste noapte, iar celulele sunt de asemenea ceva mai rezistente la […]

DOVLECEI cu ROȘII și BRÂNZĂ la cuptor

// Adaugă comentariu

Mâncărurile de vară trebuie să fie ceva mai ușoare decât cele din sezonul rece, bazate pe alimente de origine vegetală. Din fericire, piețele abundă de legume și verdețuri pe care le putem consuma în stare proaspătă, sub formă de salate […]

BURGERI cu DOVLECEI la cuptor – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Dovleceii se numără printre cele mai dietetice alimente din lume. Asemenea castraveților – din familia cărora fac parte –, au un conținut bogat în apă, un indice glicemic mic, puține zaharuri și un număr redus de calorii și carbohidrați. În […]

CHIFTELE cu TON și FASOLE

// Adaugă comentariu

Aceste chiftele de ton și fasole sunt ideale de pregătit atunci când nu ai prea multe ingrediente în frigider. Rețeta a fost creată de dieteticianul Joanna McMillan, doctor în științe nutriționale. Puteți pregăti o cantitate mai mare de chiftele și […]

TORT răsturnat cu FRUCTE (de post)

// Adaugă comentariu

Aveți nevoie de 50 de minute pentru a pregăti acest desert. Nu vă speriați de denumirea de „tort”. Rețeta este atât de simplă încât să poată fi încercată chiar și de cei care nu obișnuiesc să facă deserturi sau alte […]