Retete culinare

SALATĂ de SFECLĂ, MORCOV și MĂR – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Sfecla, morcovul și mărul sunt o combinație folosită în rețeta unui suc renumit în întreaga lume, cunoscut sub numele de „Miracle drink” („Băutura miraculoasă”). Nutriționista Lokendra Tomar de la Weight Loss Clinic din New Delhi consideră această asociere de ingrediente […]

SARAMURĂ de CRAP – rețetă rapidă

// Adaugă comentariu

Crapul este unul din cele mai populare tipuri de pește, consumat în numeroase părți ale lumii pentru beneficiile sale diverse. Este bogat în minerale și vitamine, în special în fosfor și vitamina B12, acizi grași, proteine și antioxidanți. BENEFICIILE CONSUMULUI […]

TORT de BISCUIȚI cu MERE, de post

// Adaugă comentariu

Tortul cu biscuiți este unul din cele mai populare deserturi de post pe care îl putem prepara în casă într-un timp foarte scurt. Dacă merele sunt dulci, puteți reduce cantitatea de zahăr. O altă variantă de înlocuire a zahărului în […]

ARDEI umpluți cu ROȘII și SUSAN – rețetă fără foc

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Elena Pridie, binecunoscuta autoare de mâncăruri vegane sănătoase, preponderent bazate pe crudități. Rețetele ei sunt extrem de simple și reușite. Legumele consumate în stare crudă ne pot oferi maximul lor de nutrienți. Trebuie doar să […]

SUPĂ CREMĂ de CIUPERCI crude – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Supa-cremă de ciuperci pe care v-o prezentăm se prepară în câteva minute, dat fiind că nu necesită fierbere. Rețeta este recomandată de Cristela Georgescu și se prepară din ciuperci crude. Dacă nu aveți voie să consumați crudități, puteți fierbe ciupercile […]

CREMĂ cu PROPOLIS – rețetă de casă

// Adaugă comentariu

Propolisul este considerat cel mai valoros produs apicol, fiind considerat unul din cele mai puternice remedii antiinfecțioase. Are o compoziție chimică remarcabilă, validată științific, prin care combate numeroase afecțiuni fizice și psihice. Analizele au arătat că propolisul conține rășini și […]

Bruschette cu ȚELINĂ și NUCI

// Adaugă comentariu

Deși este o rețetă care se prepară de regulă în sezonul cald, ca hrană rece, bruschettele pot fi servite în orice perioadă a anului. Sunt un aperitiv foarte popular, datorită ușurinței cu care se prepară și a savorii deosebite conferite […]

SALATĂ cu FASOLE boabe – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Leguminoasele sunt considerate o parte importantă a unei diete sănătoase. Le găsim în dieta mediteraneeană, în dieta Dash, precum și în dietele vegetariene sau cu un indice glicemic scăzut. BENEFICIILE CONSUMULUI DE FASOLE Fasolea, lintea, soia, năutul și alte leguminoase […]

SALATĂ cu CIUPERCI și AVOCADO – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Această rețetă este atât de simplă și reușită încât poate fi pregătită și de cei mai puțin experimentați în arta gătitului. Conține doar ingrediente de origine vegetală, de aceea o recomandăm persoanelor care țin post sau regim. Se numește „salată vegană” […]

BISCUIȚI pentru BEBELUȘI, fără zahăr (2 rețete)

// Adaugă comentariu

În acest articol veți găsi două rețete simple de biscuiți pentru bebeluși, care pot fi consumați și de către adulți. Conțin doar 3 ingrediente și se prepară în 15 minute. Siropul de agave, regăsit pe lista ingredientelor, este folosit de […]

RULADĂ de ciocolată cu AVOCADO rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Avocado a câștigat mult în popularitate față de alte fructe importate datorită conținutului său nutrițional deosebit de bogat. În mod cu totul atipic pentru un fruct, conține cantități mari de grăsimi sănătoase. CE CONȚINE AVOCADO O porție (100 g) de […]