Retete culinare

ÎNGHEȚATĂ cu BANANE și UNT de ARAHIDE (video)

// Adaugă comentariu

Înghețata făcută în casă este mult superioară celei din comerț, în primul rând datorită calității. Având control deplin asupra ingredientelor, putem face cele mai bune alegeri în acest sens. Această rețetă de înghețată din banane și unt de arahide este […]

Ardei iuți în oțet pentru iarnă

// Adaugă comentariu

Din gama conservelor pe care gospodinele le pregătesc din vară pentru iarnă fac parte și ardeii iuți în oțet. Aceștia sunt grozavi la ciorbe, sarmale, varză, shaorma, tocănițe, datorită gustului picant care dă mai multă savoare mâncărurilor. Puteți folosi un […]

SIROP pentru TUSE și curățarea PLĂMÂNILOR de mucus

// Adaugă comentariu

Acest sirop de tuse se prepară din două ingrediente bogate în compuși antioxidanți, antiinflamatori și imunostimulatori: morcov și ghimbir. Se prepară foarte ușor în casă. Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A și beta-caroten, substanțe valoroase pentru sănătatea oculară […]

CAȘCAVAL de casă – după o metodă simplă de preparare

// 1

Dacă vreți să preparați un cașcaval de casă reușit, vă sfătuim să încercați această rețetă. Metoda este cât se poate de simplă. Ingredientele sunt ușor accesibile, iar rezultatul este neașteptat de bun.  Este important să folosiți lactate de calitate, pe […]

CHIFTELE fără carne, cu NUCĂ și CIUPERCI

// Adaugă comentariu

Această rețetă poate fi o alegere bună pentru mai multe categorii de persoane, dar în mod deosebit pentru cei care țin post, urmează un regim vegetarian sau o dietă fără carne. Chiftelele fără carne sunt recomandate și celor care vor […]

BROCCOLI la cuptor – rețetă și beneficii

// Adaugă comentariu

Fiecare aliment are secretele lui de preparare. În ceea ce-l privește pe regele legumelor crucifere, broccoli, acesta devine mai gustos dacă este gătit la cuptor. În plus, această metodă permite o mai bună conservare a nutrienților, dat fiind că fierberea […]

PĂSTĂI la borcan pentru iarnă fără aspirină

// Adaugă comentariu

Fasolea verde la borcan este una din cele mai utile conserve de care gospodinele se îngrijesc să le pregătească de cu vară pentru iarnă. Este un ingredient la îndemână pentru o ciorbă, o tocăniță sau o mâncare scăzută. Fasolea verde […]