Retete culinare

„Ricotta” din MIGDALE – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Fructele oleaginoase sunt alimente importante în dieta persoanelor vegetariene sau a celor care țin post. Migdalele și nucile pot fi consumate ca atare, sau pot fi folosite la diferite rețete, inclusiv la prepararea de „lactate” vegetale. Migdalele sunt cel mai […]

Tocană de VINETE și roșii – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Vinetele sunt legume de vară delicioase, care ne pot oferi o serie de antioxidanți benefici pentru organism. Studiile au arătat că au capacitatea de a combate oxidarea, un proces periculos pentru sănătate, implicat în multe boli. Un studiu apărut recent […]

ROȘII umplute cu SEMINȚE – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Această rețetă poate fi încercată în perioada posturilor din timpul verii, când avem un belșug de roșii de sezon. Spre deosebire de umplutura clasică din orez fiert, experții de la SanoVita ne propun o compoziție inedită, dintr-un amestec de semințe. […]

„PARIZER” vegetal din nuci CAJU

// Adaugă comentariu

Acest parizer vegetal este foarte reușit, atât ca aspect, cât și ca textură și gust. Preparându-l în casă, puteți avea siguranța că este sănătos, din ingrediente alese, cât mai naturale. Spre deosebire de produsele de post din comerț, menite să […]

CHIFTELE de post din CARTOFI și FULGI de OVĂZ

// Adaugă comentariu

Chiftele se numără printre cele mai practice și sățioase preparate culinare. Toată lumea le adoră! Datorită versatilității lor, pot fi servite ca atare, pot fi folosite la sandvișuri, la sosuri sau alături de diverse garnituri. Cel mai încântător lucru despre […]

Bruschette cu ROȘII și MOZZARELLA

// Adaugă comentariu

Bruschetta este un aperitiv italian tradițional, care se obține din pâine prăjită sau rumenită, unsă cu puțin ulei de măsline, frecată cu usturoi crud și acoperită cu roșii tăiate cubulețe. În funcție de regiune, italienii pregătesc această rețetă în diverse […]

Salată de morcov și țelină cu avocado și ton

// Adaugă comentariu

Salatele de legume și verdețuri nu sunt utile doar pentru pierderea în greutate, ci mai ales pentru creșterea aportului de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți și îmbunătățirea calității dietei. Salatele nu ar trebuie să facă parte doar din curele de […]