Retete culinare

Salata de dovlecei prajiti cu iaurt

Salată de dovlecei prăjiți cu iaurt

// Adaugă comentariu

Cât mai sunt dovleceii pe piață, încercați această rețetă! Din dovlecei se pot prepara diverse salate gustoase și sănătoase. Salata de dovlecei prăjiți cu iaurt și usturoi este o mâncare simplă, dar sățioasă și savuroasă. Dovleceii au o acțiune diuretică […]

Cum se face borsul ucrainean

Cum se face borșul ucrainean tradițional (cu sfeclă)

// Adaugă comentariu

Fără îndoială, borșul românesc este foarte bun și sănătos. Însă nu strică să cunoaștem și câteva rețete străine, de la vecini. De pildă, îți propunem să încerci borșul ucrainean tradițional. Este savuros și ideal pentru început de toamnă. Rețete similare […]

Omlea spaniola

Omletă spaniolă, cu cartofi

// Adaugă comentariu

Această rețetă de omletă spaniolă este recomandată de Heartuk, un website din Regatul Unit care oferă susținere, educație și servicii medicilor și persoanelor de rând interesate de problema colesterolului. Omleta spaniolă diferă de omleta clasică prin aceea că conține cartofi, […]

Chiftele de post din cartofi si orez

Chiftele de post din cartofi și orez, la cuptor

// Adaugă comentariu

Rețeta aceasta de chiftele de post din cartofi și orez este inspirată din cuhnia mănăstirească din zona Maramureș. Există posibilitatea să le prăjiți în ulei, sau să le coaceți într-o tavă, în cuptor. Alegeți varianta cea mai potrivită, ținând cont, […]

Supa de legume cu ciuperci si smanatana

Supă de legume cu ciuperci și smântână

// Adaugă comentariu

Ce poate fi mai reconfortant și satisfăcător într-o zi de toamnă decât o supă caldă din legume și ciuperci și dreasă cu smântână? Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă și rapidă. Supa este gata în 30 de minute. […]

Food photo created by lifeforstock - www.freepik.com

Negresă de post, cu mere și parfum de toamnă

// Adaugă comentariu

Foarte multe gospodine apelează la negresă când au musafiri sau un eveniment într-o zi de post. Se prepară ușor, conține ingrediente minime și accesibile și este plăcută de toți. Există mai multe versiuni de negresei de post. În compoziție se […]

Snitele din vinete reteta

Cum se fac șnițelele din vinete

// Adaugă comentariu

Această rețetă seamănă cu vinetele pane, doar că sunt făcute pe lungime și seamănă cu șnițelele din carne. Se fac ușor și sunt deosebit de gustoase. Pot înlocui o masă cu carne datorită faptului că sunt foarte consistente și sățioase. […]

Cum se face dulceata de paducel (gherghine)

Cum se face dulceața de păducel (gherghine)

// Adaugă comentariu

Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Păducelul (Crataegus monogyna) crește în toată țara. Se găsește în zonele de stepă, deal și munte. Cel mai des îl vedem […]

Mancare scazuta de vinete reteta

Mâncare scăzută de vinete – un deliciu de vară

// Adaugă comentariu

Dacă vă plac vinetele, ardeii, roșiile și celelalte legume de vară, nu ezitați să încercați rețeta noastră. Această mâncare scăzută de vinete este un fel de tocăniță rapidă, pe care o puteți servi imediat și păstra la frigider câteva zile. […]

Pasta de macese reteta

Pastă sau gem de măceșe – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Pasta de măceșe este o delicatesă pe care o putem prepara spre sfârșitul verii. Recoltarea măceșelor se face în perioada august-septembrie. Culoarea lor roșie închisă este semnul că s-au copt complet și sunt gata de cules. Măceșele nu sunt fructe. […]

Salata de vinete si ciuperci pentru iarna

Salată de vinete și ciuperci pentru iarnă

// Adaugă comentariu

Rețeta acestei salate de vinete și ciuperci este inspirată din bucătăria asiatică. Întrucât conține ingrediente care se găsesc ușor, o puteți încerca și voi. Nu e musai să tăiați legumele întocmai ca în rețetă, mai ales dacă nu aveți o […]