De ce ar trebui să împarți fiecare masă în 2 și să faci o pauză de 15 minute între ele

Dr. Cyrus Khambatta recomandă două schimbări în dietă care pot revoluționa modul de gestionare a diabetului.

Dr. Khambatta este proponentul unei diete opuse celei ketogenice, anume o dietă săracă în grăsimi și bogată în carbohidrați.

Fa aceste 2 schimbari in dieta pentru un diabet mai bine controlat

Fa aceste 2 schimbari in dieta pentru un diabet mai bine controlat: Healthline

A scris o carte „Mastering Diabetes” care a ajutat numeroase persoane să-și amelioreze diabetul. Dieta este una vegană, fără carne, lactate, ouă și grăsimi sau uleiuri.

Dieta propusă de Dr. Khambatta merge împotriva teoriei care blamează carbohidrații. Ea se bazează pe ipoteza că grăsimile sunt cele care încuie celulele, astfel încât zahărul din sânge nu mai poate ajunge în ele.

În consecință, glucoza ajunge să înoate efectiv în fluxul sangvin.

Schimbarea nr. 1

Prima schimbare pe care ar trebui să o faci este majoră. Ea privește concentrarea dietei pe cât mai multe plante, adică alimente vegetale.

Nu trebuie doar să incluzi mai multe legume și verdețuri în dietă, ci să îți axezi cea mai mare parte din dietă pe ele. Singura restricție la capitolul plante este reducerea aportului de grăsimi.

Este important de reținut acest aspect deoarece majoritatea meselor bazate pe legume sau verdețuri sunt bogate în ulei, sosuri și grăsimi.

Dacă faci o salată de verdețuri sau legume, nu mai pune ulei. Sau cel puțin diminuează cantitatea.

Ține cont de faptul că o lingură de ulei are 100 de calorii. Dr. Cyrus Khambatta recomandă sub 30 de grame de grăsimi pe zi.

Sunt două trucuri prin care poți folosi mai puțin ulei la salate. Primul este să tai legumelele /frunzoasele mai mărunt, pentru a absorbi mai ușor uleiul și a evita adăugarea unei cantități prea mari.

Al doilea truc este să amesteci uleiul cu suc de lămâie sau oțet înainte să-l pui în salată. Astfel veți obține un sos care se va distribui mai ușor în salată.

Când scazi aportul de grăsime, nivelul de glucoză din sânge devine mult mai bun.

Schimbarea nr. 2

A doua schimbare pe care ar trebui să o faci de acum înainte este să împarți cantitatea de mâncare de la o masă în două.

Mai concret, trebuie să iei porția de mâncare pe care vrei să o consumi la o masă și să faci din ea două porții sau să o mănânci pe jumătate. Aștepți 15 minute, apoi consumi și cealaltă jumătate.

Când faci asta, poți vedea cum răspunsul la glucoză post-prandial este semnificativ mai aplatizat decât nivelul tău normal.

Eu personal consum o dietă slabă în grăsimi în fiecare zi și de obicei tai mesele în 2 părți. Glucoza mea din sânge după masă este mult mai bine ținută sub control când fac asta”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi câteva rețete pentru diabetici, propuse de dr. Cyrus Khambatta:

Quinoa cu cacao și fructe – desert nutritiv pentru diabet și slăbit, fără zahăr și grăsimi
Dovlecei umpluți cu quinoa – rețetă pentru diabet, slăbit
Curry de ovăz cu fasole verde – rețetă indiană pentru diabet și slăbit

Surse articol:

1. Tara Kemp, What the Big Pharma doesn’t want you to know about diabetes, Mastering Diabetes: https://www.masteringdiabetes.org/big-pharma-doesnt-want-you-to-know/
2. Mastering Diabetes: https://www.youtube.com/shorts/-RA6YV8mc80

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.