Alimentatie sanatoasa

Reglarea nivelului de zahăr din sânge poate preveni oboseala

// Adaugă comentariu

Nu doar diabeticii au probleme cu glicemia. Dieta actuală, de tip american, este deseori învinovățită pentru perturbarea nivelului de zahăr din sânge. Consumul excesiv de carbohidrați rafinați și zahăr este asociat cu afectarea metabolismului zahărului din sânge. Pentru a preveni […]

Ardeiul iute scade riscul de deces

// Adaugă comentariu

Un studiu recent a arătat că persoanele care consumă ardei iute în mod regulat au un risc mai mic de deces, comparativ cu non-consumatorii. Condimentele au beneficii surprinzător de mari pentru organismul uman. Persoanele care nu au contraindicații ar trebui […]

Care este doza zilnică recomandată de Omega-3?

// Adaugă comentariu

Acizii grași Omega-3 au devenit foarte populari în ultimii ani. Numeroase studii arată că aceștia au o importanță deosebită în ceea ce privește sănătatea organismului. Se găsesc în membranele celulare și ajută la buna funcționare a inimii, a sistemului imunitar, […]

Alimente care sunt cu adevărat super-alimente

// Adaugă comentariu

Așa-zisele „super-alimente” despre care toată lumea vorbește nu sunt alimente cu puteri miraculoase, așa cum sunt de multe ori promovate. Majoritatea lor sunt alimente de origine vegetală, care au beneficii nutriționale remarcabile și proprietăți terapeutice deosebite. Sunt îndeosebi bogate în […]

Alimente pentru imunitate

Ce alimente și nutrienți susțin sistemul imunitar?

// Adaugă comentariu

Starea generală de sănătate a organismului depinde de un sistem imunitar bun. Acest sistem combate patogenii dăunători (bacterii, virusuri) și distruge inclusiv celulele corpului care devin canceroase. Disfuncția sistemului imunitar poate însemna așadar infecții mai dese, vindecare greoaie a leziunilor […]

Motive importante să mâncați mei mai des!

// Adaugă comentariu

Meiul este una din cele mai bune cereale pentru consumul uman, deși este deseori considerat o mâncare exclusivă pentru păsări. Cei cu intoleranță la gluten îl folosesc ca alternativă la grâu. Sistemele de clasificare a alimentelor în funcție de conținutul […]

Lintea ajută la scăderea tensiunii arteriale

// Adaugă comentariu

Lintea este foarte populară în bucătăria indiană, dar și în Muntele Athos, unde constituie o sursă valoroasă de proteine, mai ales în posturi. Leguminoasele sunt renumite pentru beneficiile lor diverse. Studiile au clasat lintea pe locul al doilea în topul […]

Nu puneți suc de lămâie în ceai!

// Adaugă comentariu

Alimentele care conțin vitamina C par să fi fost create doar pentru a fi consumate crude. Această vitamină este solubilă în apă și totodată foarte sensibilă la lumină, la căldură și la aer. Acest lucru înseamnă că vitamina C din […]

5 alimente care ne prelungesc viața

// Adaugă comentariu

Alimentația are un rol esențial în păstrarea funcțiilor organismului în stare bună până la o vârstă înaintată. Contrar opiniei generale, nu multa mâncare ne asigură rezistența pe termen lung, ci hrana simplă, naturală și puțină. Studiile au arătat că cei […]