√ Articol bazat pe studii științifice Afinul este una din cele mai bune surse de antocianini. Acești antioxidanți au un rol important în prevenirea și tratarea diabetului. Un ceai obținut din frunze de afin și scorțișoară vă poate ajuta să […]

√ Articol bazat pe studii științifice Afinul este una din cele mai bune surse de antocianini. Acești antioxidanți au un rol important în prevenirea și tratarea diabetului. Un ceai obținut din frunze de afin și scorțișoară vă poate ajuta să […]
√ Articol bazat pe studii științifice Afinele sunt adevărate perle ale pădurii, fiind considerate pe bună dreptate superalimente. De ce sunt numărate între cele mai sănătoase fructe din lume? Deoarece au foarte mulți antioxidanți – compuși care ne apără de […]
√ Articol bazat pe studii științifice Diabeticii și-ar face un mare bine dacă ar include cu regularitate afinele în alimentația lor. Pe lângă faptul că scad zahărul din sânge, aceste fructe pot preveni progresia diabetului și complicațiile asociate cu boala. […]
√ Articol bazat pe studii științifice Afinele îmbunătățesc funcția cardiometabolică la persoanele cu sindrom metabolic. Este un rezultat important, obținut în urma unuia dintre cele mai lungi studii realizate până acum pe acest subiect. Ce este sindromul metabolic? Sindromul cardiometabolic […]
Afinele sunt prea sănătoase în starea lor naturală ca să faci din ele dulceață. Rețetele tradiționale de dulceață presupun o fierbere îndelungată și adăugarea unei cantități mari de zahăr. Cu toate acestea, există câteva metode de preparare a dulceților fără […]
√ Articol bazat pe studii științifice Cât ține sezonul de afine, faceți o cură cu fructe proaspete. Acestea aduc un câștig incomensurabil sănătății! La fel de benefică este cura cu ceai din fructe și frunze de afin, proaspete sau uscate. […]
√ Articol bazat pe studii științifice Menținerea arterelor curate și flexibile este esențială pentru o inimă sănătoasă. Un fruct ce ne poate oferi beneficii cardiovasculare însemnate este afina. AFINELE – CAMPIOANE LA CAPITOLUL „ANTIOXIDANȚI” Toate fructele de pădure sunt bogate […]
√ Bazat pe studii științifice Afinele pot fi considerate fructele ideale din alimentația omului modern. Nu au mult zahăr, sodiu sau calorii. Nu cresc glicemia. Protejează împotriva bolilor cardiovasculare, oculare și cancerelor. În plus, sunt foarte plăcute la gust și […]
√ Bazat pe studii științifice Afinele pot fi numărate printre fructele minunate ale pădurii. Sunt sute de studii realizate în ultimii ani pe aceste bobițe pline de antioxidanți. Beneficiile impresionante ale afinelor Câteva din titlurile ultimelor cercetări fac referire la […]
Salata de sfeclă cu măr, nuci și afine este un real deliciu! Se prepară foarte rapid. Ingredientele se folosesc crude. Nu trebuie să fierbeți nimic. Așadar, salata este cât se poate de naturală, hrănitoare și sănătoasă. Nu conține ulei. În […]
√ Bazat pe studii științifice Un studiu recent, apărut în jurnalul „Clinical Nutrition”, a arătat că includerea afinelor în dietă poate aduce beneficii semnificative sănătății cardiometabolice. Aceste fructe pot reduce nivelul glucozei și al insulinei după o masă copioasă. Studiul […]
Un studiu recent, publicat în 2021 în jurnalul „Food & Function” a arătat că afinele îmbunătățesc funcțiile cognitive. Acest efect a fost atribuit conținutului bogat în antioxidanți. Cercetătorii au descoperit că polifenolii din afine stimulează memoria și capacitatea de a […]
Fructele de pădure se numără printre cele mai sănătoase fructe de pe terra. Afinele, coacăzele, zmeura, murele – toate au benficii extraordinare. Culoarea lor închisă dă mărturie despre conținutul ridicat în antioxidanți – compușii care țin departe tot felul de […]
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice sau pe mărturia unor persoane avizate. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Academicianul Ovidiu Bojor și dr. Octavian Răducanu recomandă 7 fructe benefice în afecțiunile vasculare. Autorii […]
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Academicianul Ovidiu Bojor situează afinele la granița cu produsele fitomedicinale. Oamenii de știință le consideră „super-fructe” sau alimente „funcționale”, denumiri care […]