AFINE macerate în MIERE – un tonic excepțional (rețetă)
Siropul cu miere, preparat la rece, este cea mai bună metodă de conservare a afinelor, dar și a altor fructe de pădure. Macerate în miere, afinele își păstrează intacte substanțele active. În plus, siropul este foarte dulce și ușor de administrat ca tonic sau medicament, inclusiv la copii.
Cuprins
Sirop de afine cu miere – rețetă
Mierea este un conservant ideal pentru fructele de pădure. Mai mult decât atât, mierea potențează valoarea terapeutică a afinelor, astfel încât, combinându-le, obținem un adevărat remediu pentru întărirea, menținerea sau redobândirea sănătății, în cazul unei boli.
Ingrediente
• 1 kg de afine
• 2 kg de miere
Preparare
Alegeți afinele, înlăturându-le pe cele stricate sau afectate. Spălați-le bine, apoi lăsați-le la zvântat pe prosoape de hârtie.
Puneți boabele de afine în mai multe borcane de sticlă și turnați peste ele miere de albine lichidă. Respectați proporția de 1 parte fructe la 2 părți miere pentru fiecare borcan.
Închideți borcanele ermetic și lăsați fructele la macerat 1 lună de zile, agitând conținutul o dată la 1-2 zile.
După ce au trecut cele 30 de zile de macerare, strecurați siropul rezultat printr-o pânză de tifon. Păstrați-l în sticluțe închise la culoare (de la siropuri vechi), închise ermetic, la frigider.
Se poate consuma câte 1 linguriță de macerat, de 2-3 ori pe zi, ca atare sau diluat cu apă plată sau minerală. Se poate folosi și ca îndulcitor pentru diverse băuturi sau deserturi reci.
♣ Indicații terapeutice
Siropul de afine cu miere este un vitalizant de excepție și un produs natural care poate crește durata de viață. Afinele au proprietăți diuretice, antiseptice intestinale, hipoglicemiante, hipotensive, vasoprotectoare și regeneratoare pentru retină.
Consumul de afine este în mod deosebit binefăcător persoanelor în vârstă, care suferă de afecțiuni vasculare, tulburări ale memoriei și ale vederii. Afinele ajută de asemenea la recuperarea după un infarct, și în caz de anemie.
Afinele sunt foarte bogate în compuși fenolici, care sunt renumiți pentru activitatea lor antioxidantă. Studiile realizate în vitro și în vivo au arătat că acești compuși acționează ca niște agenți anticancerigeni, inhibând producția de molecule pro-inflamatorii și efectele dăunătoare ale stresului oxidativ asupra ADN-ului, precum și proliferarea celulelor canceroase.
Surse:
1. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23387969
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16441844
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20047325
Multumesc pentru reteta !
Si pentru infecție urinara sînt foarte bune
pentru infectie urinara… cele mai indicate sunt merisoarele.