Vin tonic pentru ANEMIE sau HEMOGLOBINĂ MICĂ (rețete)

Anemia înseamnă scăderea numărului de globule roșii (hematii) și a cantității de hemoglobină sub valorile normale (130-160 g/l la bărbați, și 120-140 g/l la femei).

Vin Anemie

Vin Anemie

Simptomele anemiei

Scăderea hemoglobinei afectează oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor și organelor corpului. Anemia se poate recunoaște prin următoarele simptome, care de regulă sunt grupate:

– oboseală nejustificată, slăbiciune accentuată și incapacitatea de a face cel mai mic efort fizic (mai ales dimineața), palpitații (inclusiv în stare de repaus)
– tahicardie (resimțirea bătăilor inimii în diferite părți ale corpului)
– amețeală, dureri de cap, astenie
– paloare a feței, piele galbenă
– senzație de rău general
– mâini și picioare reci
– respirație accelerată, dificilă
– anxietate, iritabilitate

Remedii anemie

Atenție, vinurile tonice prezentate mai jos sunt recomandate doar adulților cu anemie sau cu hemoglobina mică.

1. Vin de urzică

• 300 g de urzică vie
• 500 ml de vin roșu

Urzicile se spală bine, și după ce s-au zvântat, se pun la macerat într-o sticlă cu vin roșu. Se lasă 24 de ore, apoi se strecoară. Se bea câte 1 păhărel (50 ml) dimineața, pe stomacul gol, și 1 păhărel seara, înainte de culcare.

2. Vin cu nuci și miere

• 500 g de miez de nucă
• 3 litri de vin roșu
• 1 litru de alcool de 40 de grade

Miezul de nucă se mărunțește, apoi se pune la macerat timp de 3 luni în alcool. După acest interval, preparatul se strecoară, și se amestecă apoi cu vinul roșu. Se îndulcește cu miere, după gust. Se bea câte 1 păhărel mic (50 ml) pe zi.

3. Tonic din vin roșu, miere, lămâie și mirodenii

• 1,5 l de vin roșu
• 500 g de miere polifloră
• 1 lămâie mare
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de cuișoare

Se pun toate ingredientele la fiert timp de 20 de minute, apoi se lasă în repaus 10 zile, la loc cald. Amestecul se agită zilnic. La finalul celor 10 zile, vinul se strecoară. Se iau câte 3 linguri pe zi, înainte de mesele principale. Dacă nu vreți să fierbeți mierea, adăugați-o la final.

4. Vin de hrean

• 30 g de rădăcini de hrean ras
• 1 litru de vin roșu

Hreanul ras se macerează în vin 8-10 zile, apoi se strecoară. Se consumă câte 50 ml, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

5. Vin din plante

Se pun 6 linguri de flori de salcâm, frunze de roiniță și fructe de afin (amestecate în cantități egale) la macerat într-un litru de vin roșu, timp de 1-2 zile. La final, se strecoară, și se bea câte 1 păhărel mic (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

6. Vin de gențiană

• 3 linguri de pulbere de gențiană
• 1 litru de vin roșu
• 60 ml de alcool de 70 de grade

Pulberea se obține din rădăcini și rizomi de gențiană uscate, măcinate prin râșnița de cafea. Pulberea plantei se pune la macerat în alcool timp de 24 de ore, și se amestecă apoi cu vinul roșu. Se mai lasă 10-14 zile la macerat, apoi se îndulcește cu miere de albine. Se consumă câte 1 linguriță de tonic, înainte de mesele principale.

Sursă: “Medicina Naturistă”, Vol. 2, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. CINE-MI POATE SPUNE CUM SA CRESC HEMOGLOBINA IN PREZENTA FIERULUI IN EXCES?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.