Biscuiți de ciocolată de post (fără coacere!)
Acești biscuiți de ciocolată de post, fără coacere, sunt o alternativă sănătoasă la ronțăielile „vinovate” din comerț.
Iar pentru mamele care nu au timpul necesar să gătească preparate sofisticate, sunt o propunere binevenită.
Cuprins
Biscuiți de post fără coacere – rețetă
Durata totală de preparare: 20 de minute
Număr de porții: 1 tavă (18 biscuiți)
Ingrediente
- 2 ½ căni de fulgi de ovăz
- 1 cană de fulgi de cocos
- 1 cană de unt de arahide sau de migdale
- ½ cană de ulei de cocos
- 85 g de miere
- 6 linguri de pudră de cacao
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- opțional: 1 lingură de semințe de in măcinate
Mod de preparare
Pregătiși mai întâi tava, tapetând-o cu hârtie de copt.
Amestecați mai întâi fulgii de ovăz cu fulgii de cocos într-un bol încăpător.
Puneți apoi mierea, uleiul de cocos, untul de arahide într-o crăticioară, pe aragaz.
Lăsați focul la mic și amestecați continuu, până ce ingredientele devin lichide și se omogenizează.
La final incorporați pudra de cacao, amestecând cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.
Luați vasul de pe foc și adăugați esența de vanilie și omogenizați.
Puneți apoi amestecul de fulgi de ovăz și cocos. Puneți și acea lingură de semințe de in măcinate – ajută și mai mult la îngroșarea compoziției.
Este însă un ingredient opțional pe care îl puteți exclude dacă nu îl aveți în casă.
Adăugați la final esența de vanilie și amestecați bine, pentru omogenizare.
Dacă vreți, puteți adăuga și alte ingrediente, precum bucăți de migdale, nuci, stafide etc.
Citește și – Biscuiți sănătoși din 2 ingrediente: năut și ovăz!
Luați câte 1 lingură din compoziție și puneți-o în tavă, pe hârtia de copt. Dați biscuiților forma dorită (rotundă, pătrată, ovală, tip baton).
Introduceți tava în congelator și lăsați biscuiții să stea la rece până se întăresc. În 20 de minute sunt gata de mâncat.
După ce îi scoateți din congelator, lăsați-i să stea 5 minute, apoi pot fi serviți.
Păstrați-i într-o pungă cu sigiliu în congelator.
Sugestii
Dacă vreți să dați copiilor acestor biscuiți, înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove. Aceasta din urmă are un conținut mai bogat în minerale și nu dă agitați precum pudra de cacao (care conține cafeină).
Uleiul de cocos nu poate fi înlocuit cu alt ulei, deoarece acesta are o proprietate aparte, anume aceea de a se solidifica când stă la rece.
De aceea el ajută biscuiții să se închege și să se întărească după ce sunt puși în congelator.
Citește și – Biscuiți integrali din ovăz, cu efecte digestive, buni pentru copii și adulți
Sursă articol: Ethan Boldt, No-Bake Coconut Cookies Recipe, Dr. Axe: https://draxe.com/recipes/no-bake-coconut-cookies/