Cura cu macerat la rece din fructe de pădure – senzațională
Maceratele la rece din fructele de pădure uscate sunt un mijloc de revigorare excelent pentru persoanele veșnic obosite, extenuate și cu imunitatea scăzută. Tratamentul de mai jos se poate aplic pe tot parcursul anului.
Sezonul fructelor de pădure: când se culeg
Recoltarea și conservarea fructelor se face în perioada în care acestea sunt mature și pline de substanțe nutritive.
• iunie: fragi
• iulie-august: zmeură, mure, coacăze, afine, merișor
• septembrie: măceșe, păducel
• octombrie: cătină
… cum se usucă
Este cel mai vechi mijloc de conservare a fructelor pentru iarnă. Dacă aveți un deshidrator în casă, fructele se pot usca în câteva ore. Dacă nu, le puteți usca în cuptor, la 110 grade Celsius sau mai mult. Fructele se pun pe grătarul metalic din cuptor și înainte de a fi folosite, se lasă la răcit complet. Pentru a împiedica înnegrirea fructelor în timpul coacerii, stropiți-le înainte cu o soluție din zeamă de lămâie și apă, sau apă și miere.
→ Cum se obține maceratul din fructe de pădure
♣ Fructele uscate se macină prin râșnița de cafea, până se obține o pulbere fină.
♣ Se combină pulberile de fructe uscat, în proporții egale
♣ 1 linguriță din amestec se pune într-un pahar (200 ml)
♣ Se toarnă apă peste pulbere, până se umple paharul
♣ Se lasă la macerat peste noapte, la temperatura camerei
→ Cum se administrează
A doua zi dimineața, maceratul se bea pe stomacul gol. Pasta de fructe rămasă pe fundul paharului se poate consuma la final cu puțină miere. Cura cu macerat de fructe de pădure se face cel puțin 2 săptămâni.
Efecte terapeutice
Cura cu macerat din fructe de pădure este recomandată tuturor (datorită conținutului bogat de antioxidanți, vitamine și minerale). Are efecte remineralizante, vitaminizante, imunostimulatoare și imunomodulatoare, energizante, antianemice, reglatoare ale tensiunii arteriale, astringente, antidiabetice și calmante.
– Imunitate scăzută
– Demineralizare
– Avitaminoze
– Alergie (măcele, cătină și coacăze negre)
– Tranzit intestinal perturbat
– Constipație (coacăze, mure și zmeură)
– Diaree (zmeură și afine)
– Sensibilitate la boli și infecții (cătină și coacăze negre)
– Afecțiuni cardiovasculare
– Hipertensiune, ischemie cardiacă (păducel)
– Diabet (afine)
– Nevroze (păducel și zmeură)
– Oboseală fizică și psihică
– Cancer
– Tumori (cătină și coacăze negre)
– Afecțiuni metabolice