Ceai pentru accelerarea tranzitului intestinal

Tot mai multe persoane se confruntă cu episoade pasagere sau prelungite de constipație. Laxativele au efect și rezolvă problema cu succes, însă nu constituie o soluție bună pe termen lung.

Unele dau dependență, altele creează rezistență și își pierd din eficacitate. Plantele medicinale sunt o alternativă mai sigură pentru tratamentele prelungite.

Ceai pentru accelerarea tranzitului intestinal

Ceai pentru accelerarea tranzitului intestinal: Freepik.com

Puterea plantelor crește atunci când asociem mai multe specii și le consumăm concomitent. O formulă care combină mai multe plante cu efect stimulent asupra tranzitului este cea propusă de firma Fares.

Este vorba despre un ceai care se numește „Tranzit rapid” (D152). Îl putem găsi la magazinele naturiste, online, precum și în farmacii sau chiar în unele supermarketuri.

Ceai pentru un tranzit rapid

Ceaiul „Tranzit rapid” este recomandat cu precădere în constipații. Acesta acționează asupra tranzitului intestinal, accelerând procesul de digestie. 

Este recomandat în peristaltismul intestinal redus. Peristaltismul se referă la o contracție musculară similară unui val, care mișcă materiile solide sau lichide de-alungul peretelui intestinal.

Este o componentă importantă a motilității intestinale, având un rol critic în eliminarea materiilor fecale prin scaun.

Această mișcare musculară nu este voluntară și nu poate fi controlată. În schimb, peristaltismul intestinal poate fi stimulat atunci când avem probleme cu defecația.

Ceaiul „Tranzit rapid” remediază constipația prin faptul că mărește peristaltismul intestinal, reduce spasmele intestinale și balonarea, ușurând eliminarea bolului alimentar.

Ce conține ceaiul pentru tranzit rapid

În compoziția ceaiului „Tranzit rapid” regăsim o asociere de plante cunoscute pentru efectele lor digestive, laxative și anti-balonare.

  • frunze de senna (35,5%)
  • rădăcină de lemn-dulce (20%)
  • fructe de măr (20%)
  • fructe de fenicul (13%)
  • lemongrass (10%)
  • semințe de lucernă (1%)
  • ulei esențial de portocale (0,5%)

Mod de preparare și administrare

O cutie cu ceai „Tranzit rapid” conține 20 de pliculețe cu șnur. Pentru prepararea unui ceai se folosește 1 pliculeț la 200 ml de apă clocotită.

Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se scoate plicul. Se recomandă 1-2 căni de ceai pe zi, dimineața și seara.

Se pot face cure de câte 6-8 săptămâni. La nevoie, curele se repetă după o pauză de o lună.

Acest ceai nu este indicat copiilor mai mic de 12 ani. Este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Kiwi – o soluție naturală pentru constipație și tranzit lent
Senna și magneziu – 2 remedii noi recomandate de specialiștii în gastroenterologie pentru constipația cronică
Constipația – 10 alimente și rețete recomandate de nutriționist
Vrei să ai scaun în fiecare zi? Această sare de magneziu dă rezultate bune în constipație
Purgative naturale (alimente, ceaiuri, plante medicinale)

Surse articol:

1. Fares, Tranzit rapid D152: https://fares.ro/produs/tranzit-rapid/
2. Amber J. Tresca, Robert Burakoff, The link between peristalsis and motility disorders, Very Well Health: https://www.verywellhealth.com/peristalsis-contractions-1942410
3. David J Rowbotham, peter M. Kimpson, Howard M. Thompson, Chapter 61, Gut motility & secretions, Foundations of Anesthesia (Second edition), Basic Sciences for Clinical Practice, 2006, pp. 739-751: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B978032303707550067X

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.