Constipație? Scapă de ea în 5 zile cu acest tratament natural

Constipația este doar una din problemele digestive care se externalizează.

Balonarea, limba încărcată și halena, durerile de cap, amețeala și starea de somnolență pot fi de asemenea simptome ale unor afecțiuni digestive cronice.

Constipatie - scapa de ea in 5 zile cu acest tratament

Constipatie – scapa de ea in 5 zile cu acest tratament: Freepik / Racool studio

Constipația apare atunci când intestinul nu este curățat complet de deșeuri. Ea poate avea mai multe cauze, însă alimentația are întotdeaua un rol important, atât etiologic cât și profilactic și curativ.

Există diferite alimente și plante care au un efect laxativ natural și care pot fi utilizate împotriva constipației.

Fiecare persoană reacționează diferit la remediile existente. Din acest motiv, ceea ce funcționează la cineva poate să nu dea rezultate la altcineva.

Apa, fibrele, probioticele, exercițiile fizice sunt câteva din soluțiile recomandate persoanelor care suferă de constipație. Există de asemenea unele diete care pot fi urmate, în care sunt eliminate și introduse anumite alimente.

Tratament natural pentru constipație

În continuare vă prezentăm un tratament natural pentru constipație care conține mai multe „ingrediente” menite să faciliteze evacuarea materiilor fecale.

Tratamentă constă într-un regim alimentar special, bazat pe anumite alimente și ceaiuri. Are efect de detoxifiere și de-constipare.

Apă cu prune uscate

Cu o seară înainte să începeți acest tratament va trebui să puneți 5 prune uscate la înmuiat într-un pahar (200 ml) cu apă.

Se acoperă și se lasă până a doua zi. Dimineață se consumă mai întâi apa, apoi fructele.

Ulei de măsline și ceai de mușețel

După 15 minute de la consumarea maceratului de prune uscate se ia 1 linguriță de ulei de măsline. Ulterior se bea o cană de ceai de mușețel.

Toate acestea constituie de fapt micul-dejun. Nu mai serviți nimic altceva decât prunele, uleiul de măsline și ceaiul de mușețel până la amiază.

Masa de prânz

La prânz trebuie să consumați o masă bogată în fibre, urmând ca la ora 16:00 să beți un pahar de kefir sau iaurt natural.

Alimente bogate în fibre sunt leguminoasele (lintea, fasolea, mazărea, năutul), legumele crude, rădăcinoasele, semințele, cerealele integrale, tărâțele, fructele uscate și proaspete.

Pere și ceai de crușin

La ultima masă a zilei se vor consuma doar fructe. Cele mai potrivite pentru cină sunt perele. Acestea conțin multă apă și multe fibre care stimulează tranzitul intestinal.

Cu puțin timp înainte de culcare se mai bea o cană cu ceai de crușin.

Această cură se repetă zilnic, timp de 5 zile. Este un tratament natural, eficient și lipsit de efecte secundare sau contraindicații.

Note

Tratamentul depinde de calitatea ingredientelor folosite. Acestea trebuie să fie naturale, organice, fără aditivi, compuși sintetici sau pesticide.

Prunele trebuie să fie uscate în mod natural, fără fum artificial. Uleiul de măsline trebuie să fie extravirgin și autentic. Kefirul sau iaurtul trebuie să fie făcut în casă.

În general, dieta persoanelor predispuse la constipație trebuie să fie cât mai naturală. Este indicat să se evite consumul de prăjeli, carne multă și alcool, dulciuri, sucuri bogate în zahăr și produse alimentare procesate sau rafinate.

Pâinea nu trebuie să fie doar din făină albă rafinată. Pentru a avea un aport optim de fibre, optați pentru o pâine din făină integrală sau pâine cu tărâțe.

Sunt persoane care fac pâine în casă din făină și adaugă și o mână de tărâțe sau semințe. 

Dacă măriți aportul de fibre, va trebui să creșteți și cantitatea de apă consumată zilnic. În orice caz, persoanele constipate trebuie să bea multe lichide și să consume supe sau ciorbe.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole despre constipație și remedii naturiste:

Remediile pentru constipație recomandate de botanista Maria Treben
Rețete cu prune pentru digestie și constipație
Intestine leneșe și constipație? Consumă în fiecare seară 1 lingură din acest preparat delicios
Digestie lentă sau dificilă, constipație? Beți ceai de păpădie!

Sursă articol: Mariana Borloveanu, Scăpând de constipație, scăpați de toxine, Leacuri Mănăstirești, Vol. 1, Editura Lumea Credinței, București, 2014, p. 35

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.