Digestie lentă sau dificilă, constipație? Beți ceai de păpădie!

Ceaiul de păpădie are nenumărate beneficii, atât la nivel intern, cât și extern. Biologul Eugen Giurgiu dedică acestei plante un capitol generos în una din cărțile sale.

Între afecțiunile pe care păpădia le poate ameliora se numără și cele care vizează sistemul digestiv.

Digestie lenta sau dificila, constipatie - Beti ceai de papadie

Digestie lenta sau dificila, constipatie? Beti ceai de papadie

Păpădia – leac pentru afecțiuni digestive și metabolice

Păpădia are proprietăți tonice amare. Stimulează intestinele și digestia. Tonifică și drenează ficatul. Este deopotrivă diuretic și laxativ. Mărește secrețiile biliare și ajută la eliminarea bilei.

Redă pofta de mâncare unde este cazul. Favorizează scăderea colesterolului și a zahărului din sânge. Este utilă în curele de slăbire, obezitate, diabet.

Citește și – Mestecați frunze și tulpini de păpădie dacă aveți diabet – scad zahărul din sânge 

Autorul recomandă păpădia în următoarele situații:

  • constipație
  • digestie lentă
  • tulburări digestive
  • digestie dificilă
  • anorexie
  • dispepsie
  • inapetență
  • gastrită hipoacidă
  • dizenterie
  • tulburări de metabolism
  • cure de slăbire

Cura cu păpădie pentru constipație

În caz de constipație, dr. Giurgiu precrie maceratul de păpădie. Acesta se prepară din frunze și rădăcini de plantă. Se pun 20 g de frunze și 20 g de rădăcină de păpădie la macerat într-un litru de apă caldă.

După 24 de ore, maceratul se strecoară. Se administrează zilnic, câte 1 pahar de macerat în fiecare dimineață, înainte de micul-dejun. Cura se face timp de 14 zile, fără pauză.

Este un remediu natural pentru reglarea digestiei și înlăturarea stărilor de constipației.

Cura cu păpădie pentru digestie lentă sau dificilă

În caz de digestie lentă sau digestie dificilă, dr. Giurgiu recomandă decoctul de păpădie. Acesta se prepară din 1-3 lingurițe de păpădie mărunțită (planta întreagă) și 1 cană de apă.

Planta se fierbe 5 minute, apoi ceaiul se strecoară. Se administrează câte 2 căni de ceai pe zi, fără zahăr sau alt îndulcitor. Se poate consuma pe perioade lungi de timp.

Citește și – Ceaiul de păpădie ajută în dereglările tiroidei și pietre la rinichi

Este un ceai benefic pentru stimularea secrețiilor digestie. Ajută în mod special în afecțiunile marcate de o hipoaciditate.

Precauții și contraindicații

Din cauză că păpădia crește secreția sucurilor gastrice, preparatele din această plantă trebuie evitate de persoanele care suferă de hiperaciditate stomacală și alte afecțiuni derivate, precum gastrită hiperacidă sau ulcer.

Citește și – Ceaiul de păpădie – excelent pentru detoxifiere și reglare hormonală la femei

Sursă articol: Eugen Giurgiu, Păpădia, Cele Mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare, Editura Meteor Press, 2019, p. 121-129

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.