Vrei să ai scaun în fiecare zi? Această sare de magneziu dă rezultate bune în constipație

Constipația este una din cele mai frecvente simptome gastroinstinale în rândul populației.

Alimentația săracă în fibre, consumul insuficient de apă, sedentarismul și lipsa de mișcare fizică sunt câțiva din factorii care contribuie la apariția constipației.

Constipatie - clorura de magneziu

Constipatie – clorura de magneziu: Brgfx

Cauzele posibile ale constipației

Unele persoane se constipă și din cauză că mănâncă prea multe făinoase sau gluten, zahăr și produse procesate. O altă cauză ar putea fi motilitatea intestinală scăzută și tranzitul intestinal încetinit.

Alții suferă de această problemă din cauza unei afecțiuni, precum tulburări endocrine sau metabolice – precum hipotiroidism sau diabet, tulburări neurologice – precum Parkinson, scleroză multiplă), diverticulită, cancer intestinal, boli renale cronice, SIBO sau colon iritabil.

Dacă nu puteți avea un scaun normal fără laxative, înseamnă că problema constipației este gravă.

Laxativele sunt utile la nevoie, însă nu pot fi folosite pe termen lung. Chiar și cele mai naturale și sigure își pierd eficiența dacă sunt administrate în continuu.

O soluție naturală care poate fi extrem de utilă împotriva constipației este clorura de magneziu. Este vorba despre o sare de magneziu care are formula (MgCl2).

Sărurile de magneziu au efect laxativ 

Nu trebuie confundată cu alte săruri de magneziu, precum suflatul de magneziu sau sarea amaă (MgSO₄), hidroxidul de magneziu sau citratul de magneziu.

Toate aceste săruri de magneziu sunt folosite pentru creșterea nivelului de magneziu din sânge, dar și pentru constipație. Clorura de magneziu are avantajul că se absoarbe foarte repede în fluxul sangvin și are efecte rapide. Se administrează pe cale orală.

Băile cu clorură de magneziu sau masajul cu ulei de clorură de magneziu ajută la ameliorarea durerilor musculare.

Clorura de magneziu pentru constipație – mod de utilizare

Clorura de magneziu arată ca o sare. Aceasta trebuie diluată cu apă și consumată ca atare. Diluația și dozele diferă în funcție de vârstă. Poate fi folosită inclusiv la copiii mici.

Pentru copii mai mici de 2 ani, soluția se face din 10 g de clorură de magneziu și 1 litru de apă.

Pentru copiii cu vârsta de 2-7 ani, soluția se prepară din 20 g de clorură de magneziu și 1 litru de apă.

Pentru copiii mai mari de 7 ani și adulți, soluția se face din 30 g de clorură de magneziu și 1 litru de apă.

Sarea de magneziu se pune într-un borcan sau într-o sticlă cu gura largă. Se toarna apa și se amestecă bine. Are un gust amar, neplăcut. Pentru a face băutura mai suportabilă, adăugați suc de lămâie.

Clorura de magneziu se poate folosi și în alte băuturi, precum suc, ceai, compot, smoothie. Se poate adăuga și în mâncare. Se administrează câte 50-100 ml de soluție pe zi.

Precauții

Nu exagerați cu consumul acestei soluții, deoarece poate cauza diaree.

Ajustați doza în funcție de nevoie. Unele persoane pot avea nevoie doar de 20 g de clorură de magneziu la 1 litru de apă și doar de un pahar de soluție pe zi.

Clorura de magneziu este o sare sigură. Este însă contraindicată persoanelor cu afecțiuni renale grave, precum nefrită, insuficiență renală sau hipertensiune arterială mare.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Clorura de magneziu – un antibiotic puternic puțin știut și folosit!
Constipație? Consumați ghimbir și veți avea o mișcare intestinală mai bună
Constipație? Scapă de ea în 5 zile cu acest tratament natural
Cum să folosim sarea amară pentru constipație

Surse articol:

1. Mămica Farmacistă, Diferența dintre sărurile de magneziu: https://mamicafarmacista.ro/diferenta-dintre-sarurile-de-magneziu/
2. Vitalitate și Protecție, Protocol refacere sistem imunitar: https://vitalitatesiprotectie.ro/protocol-sistem-imunitar
3. Harvard T.H.CHAN, Common causes of constipation: https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/common-causes-of-constipation

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.