Salata de morcov crud. Mănâncă în fiecare zi – te scapă de constipație, balonare și toxine!
Cine are probleme cu digestia ar trebui să mănânce cel puțin un morcov în fiecare zi, deoarece ajută la reglarea tranzitului.
Dacă nu vă place să-l ronțăiți ca atare, îl puteți tăia sau rade și consuma sub forma unei salate. O variantă și mai bună este să-l stoarceți și să beți sucul.
Sucul de morcovi are efect mult mai rapid, deoarece nutrienții lui ajung imediat în sânge. De preferat este să folosiți un storcător cu presare la rece, pentru a nu distruge enzimele.
Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, o metodă mai simplă este să faceți salată de morcov. Cu cât mai simplă, cu atât mai bine. Nu o încărcați cu diverse ingrediente.
Poate fi doar morcov crud și atât. Sau mai puteți pune sfeclă roșie, măr, ceapă sau pătrunjel.
Potrivit SfatFarma, morcovul este un foarte bun eliminator al toxinelor, cu condiția să îl ingerăm în stare crudă. Această legumă facilitează evacuarea endotoxinelor care atacă ficatul și provoacă inflamații sistemice.
Dacă vom mânca un morcov pe zi, vom scăpa mai ușor de toxinele din bilă. În plus, contribuie la scăderea colesterolului. Biologul Eugen Giurgiu susține că morcovii combat acumularea de metale grele în corp. Mai multe pe acest subiect puteți citi AICI.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu morcov, pe care le puteți încerca:
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de morcov, măr și pătrunjel – rețetă pentru scăderea colesterolului
Tort de morcov – fără zahăr, fără făină, fără ulei, fără foc
Salată pentru slăbit – din varză, morcov și măr
Salată de crudități cu iaurt – efect prebiotic și probiotic
Salată simplă de morcov - rețetă
Ingrediente
- 1 morcov
- 1 linguriță de ulei de cocos
- 1 praf de sare
Mod preparare rețetă
- Curățați morcovul de coajă și tăiați-l bastonașe fine. Sau îl puteți da prin răzătoarea cu găuri mari. O altă variantă este să îl tăiați cu feliatorul de legume în fâșii subțiri.
- Adăugați sarea și uleiul de cocos peste morcov și amestecați bine. Uleiul de cocos trebuie să fie lichid. Dacă este solid, topiți-l puțin la bain-marie.
- Salata trebuie servită imediat, pentru a nu pierde enzimele din morcovul proaspăt.