Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post

Salata de țelină, morcov, măr și nuci cu maioneză de post este cuceritoare, chiar și pentru cei care nu obișnuiesc să mănânce legume, mai ales crude.

Veți fi plăcut impresionați de aroma și textura ei. Este savuroasă, răcoritoare, consistentă și sățioasă, datorită fibrelor alimentare din rădăcini.

Salata de telina, morcov, mar si nuci

Salata de telina, morcov, mar si nuci

Puteți folosi diverse legume rădăcinoase, precum țelină, păstârnac, pătrunjel, morcov, țelină.

Eu am folosit doar țelină și morcov și puțin măr. Am optat pentru o maioneză făcută din apă de năut. Vă las AICI rețeta dacă vreți să o încercați. 

Această salată este mult mai gustoasă dacă o preparați cu maioneză din ou sau iaurt.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată pe care vă recomand să le încercați:

Salată de vinete cu maioneză din năut
Salată de rădăcinoase, cu maioneză din năut (salată boeuf de post)
Salată la ieșirea din sărbători – din morcov, țelină și pește marinat
Salată de gulie și țelină – benefică pentru inimă, ficat, digestie

Salata de telina cu morcov si nuci

Salata de telina cu morcov si nuci

Salata de telina, morcov si nuci

Salata de telina, morcov si nuci

Salata de telina, morcov si nuci

Salata de telina, morcov si nuci

Salata de telina, morcov, mar si nuci

Salată de țelină, morcov, măr și nuci

Categorie Salad

Ingrediente
  

  • 1 rădăcină mare de țelină
  • 6 morcovi
  • 1-2 mere
  • 200-300 g de maioneză de post
  • 100 g miez de nucă măcinat
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare, condimente, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați țelina, morcovii și merele de coajă. Spălați-le și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici, direct într-un bol mare.
  • Presărați peste ele sucul de lămâie și sare și masați-le cu mâna.
  • Adăugați miezul de nucă măcinat și maioneza. Amestecați bine. Gustați dacă mai este nevoie de ceva,

Notă

Salata de rădăcinoase poate fi servită imediat, dar este mai gustoasă după ce stă la rece câteva ore. Pe măsură ce stă, legumele se mai înmoaie, iar salata devine mai aromată.
O puteți servi ca atare sau ca garnitură la chiftele, piure, orez, etc. 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.