Salată de morcovi – fără ulei sau maioneză

Când ați mâncat ultima dată un morcov? Dar o salată cu morcovi? Probabil nu foarte recent.

Din păcate, legumele sunt o prezență rară pe mesele noastre. De multe ori avem câteva prin frigider, dar le folosim la mâncărurile gătite pentru gust și savoare.

Salata morcov

Imagine cu titlu sugestiv: Salata morcov

Legumele ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică, mai ales în stare crudă. Acestea ne oferă vitamine, fibre și enzime importante, pe care nu le putem lua din alte alimente.

Vă prezint o rețetă foarte bună și simplă de salată de morcov, fără ulei. Este deopotrivă gustoasă și sănătoasă. 

Morcovii sunt prebiotici, laxativi și detoxifianți. Ajută la combaterea constipației și curățarea corpului de toxine. Susțin imunitatea, sănătatea pielii și a ochilor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată de morcovi, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de morcovi fermentată rapid, cu stafide și semințe – probiotic natural
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de țelină cu morcov și maioneză de post
Salată pentru slăbit – din varză, morcov și măr

Salată de morcovi fără ulei

Categorie Salad

Ingrediente
  

  • 250 g de morcovi
  • 50 g de stafide
  • o mână de pătrunjel
  • 1 1/2 linguri de semințe de susan

Ingrediente pentru sos

  • 50 g de tahini
  • 1 lingură de miere
  • 1 1/2 linguri de sos de soia (tamari)
  • 1 lingură de muștar dulce
  • 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă (nutrițională)
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de apă
  • 2-3 linguri de sos sriracha (opțional)

Mod preparare rețetă
 

  • Pregătiți mai întâi sosul pentru salată. Puneți toate ingredientele într-un bol și omogenizați-le cu un tel. Trebuie să rezulte un sos fin. Adăugați semințele de susan și stafidele și amestecați.
  • Puneți morcovii rași într-un bol. Adăugați pătrunjelul tocat mărunt și sosul. Amestecați bine, până la omogenizare.
  • Salata se poate servi imediat, sau se pune într-un bol de sticlă cu capac și se dă la rece.

Notă

Salatele de crudități trebuie consumate în ziua în care le pregătim. În acest mod vom beneficia de enzimele și nutrienții pe care ni le oferă legumele proaspete.
Dacă însă vă rămâne salată pentru a doua zi, păstrați-o în frigider. Chiar dacă rezistă bine până la 3 zile, este de preferat să o mâncați cât mai curând, cât are valoare nutritivă.
Puteți exclude stafidele din această rețetă dacă țineți cură de slăbire. Fructele uscate au mult zahăr și un număr mare de calorii. 
Sursă rețetă: Lori, Vegan carrot salad with tahini dressing, My Quiet Kitchen: https://myquietkitchen.com/carrot-raisin-salad-tahini-sriracha/
 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.