Salată de morcovi – fără ulei sau maioneză
Când ați mâncat ultima dată un morcov? Dar o salată cu morcovi? Probabil nu foarte recent.
Din păcate, legumele sunt o prezență rară pe mesele noastre. De multe ori avem câteva prin frigider, dar le folosim la mâncărurile gătite pentru gust și savoare.
Legumele ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică, mai ales în stare crudă. Acestea ne oferă vitamine, fibre și enzime importante, pe care nu le putem lua din alte alimente.
Vă prezint o rețetă foarte bună și simplă de salată de morcov, fără ulei. Este deopotrivă gustoasă și sănătoasă.
Morcovii sunt prebiotici, laxativi și detoxifianți. Ajută la combaterea constipației și curățarea corpului de toxine. Susțin imunitatea, sănătatea pielii și a ochilor.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată de morcovi, pe care vă recomand să le încercați:
Salată de morcovi fermentată rapid, cu stafide și semințe – probiotic natural
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de țelină cu morcov și maioneză de post
Salată pentru slăbit – din varză, morcov și măr
Salată de morcovi fără ulei
Ingrediente
- 250 g de morcovi
- 50 g de stafide
- o mână de pătrunjel
- 1 1/2 linguri de semințe de susan
Ingrediente pentru sos
- 50 g de tahini
- 1 lingură de miere
- 1 1/2 linguri de sos de soia (tamari)
- 1 lingură de muștar dulce
- 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă (nutrițională)
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 lingură de apă
- 2-3 linguri de sos sriracha (opțional)
Mod preparare rețetă
- Pregătiți mai întâi sosul pentru salată. Puneți toate ingredientele într-un bol și omogenizați-le cu un tel. Trebuie să rezulte un sos fin. Adăugați semințele de susan și stafidele și amestecați.
- Puneți morcovii rași într-un bol. Adăugați pătrunjelul tocat mărunt și sosul. Amestecați bine, până la omogenizare.
- Salata se poate servi imediat, sau se pune într-un bol de sticlă cu capac și se dă la rece.