Salată de pepene galben cu piersici, miere și scorțișoară
O gustare savuroasă, răcoroasă și plină de vitamine, perfectă pentru perioada verii, este această salată de pepene galben cu piersici.
Aceste două fructe fac o pereche foarte bună. Se potrivesc de minune, atât ca textură, cât și ca aromă și gust.

Salata racoritoare de vara din pepene galben si piersici
Salată de pepene galben cu piersici
Pepenele galben și piersicile se numără de altfel printre fructele preferate în perioada verii, datorită faptului că sunt foarte dulci, zemoase și savuroase.
Sunt delicioase dacă le mâncăm așa cum sunt, sau dacă le folosim în diferite rețete, precum tarte, înghețată, sorbet, prăjituri, băuturi, smoothie-uri.
Eu m-am gândit să le asociez într-o salată simplă, care poate fi servită ca gustare sau pe post de desert.
Este binevenită în sezonul canicular, deoarece hidratează, vitaminizează și tonifică organismul.
Se prepară foarte repede și este destul de sățioasă. Poate constitui chiar un mic-dejun, în zilele în care nu aveți poftă de mâncare sau timp să vă pregătiți ceva gătit.
Unora le plac salatele de fructe cu brânză. Am văzut rețete de salată cu pepene galben și feta sau salată de pepene galben cu prosciutto.
Pepenele galben poate fi înlocuit cu pepene roșu. Dacă vi se pare agreabilă această combinație, încercați.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată de vară, pe care vă recomand să le încercați:
Salată verde cu pepene – răcoritoare, hidratantă, vitaminizantă!
Salata italiană de vară cu roșii, pepene, brânză și crutoane
Salată răcoritoare de sezon din PEPENE și PIERSICI
Salată răcoritoare pentru de slăbit în zilele caniculare de vară – rețetă Carmen Brumă

Salata din pepene galben piersici

Salata de pepene galen cu piersici – reteta

Salata pepene galben piersici
Salată de pepene galben cu piersici - rețetă
Ingrediente
- 1 felie groasă de pepene galben
- 1 piersică mare
- 1/4 linguriță de scorțișoară și/sau anason măcinat
- 1 linguriță de miere (opțional)
Mod preparare rețetă
- Înlăturați coaja de la pepene și tăiați pulpa cubulețe mici. Spălați bine piersica și tăiați-o și pe ea cubulețe.
- Amestecați bine fructele într-un bol. Adăugați mierea (dacă vreți) și mirodeniile. Omogenizați și serviți.