Cura cu ceai de salvie contra obezității

Salvia este unul din panaceele antichității. Aceaată plantă aduce nenumărate beneficii sănătății.

Unul din motivele pentru care femeile ar trebui să o includă în dietă este că le ajută să slăbească și să îmblânzească neplăcerile cauzate de menopauză.

Cura cu ceai de salvie contra obezitatii

Cura cu ceai de salvie contra obezitatii

Salvia are proprietăți antixolitice, detoxifiante, hipoglicemiante, imunostimulatoare și anticancerigene.

Ceaiul de salvie – recomandat în curele de slăbire

Ceaiul de salvie este o băutură valoroasă în curele de slăbire. Biologul Eugen Giurgiu spune că salvia ajută la reglarea glandulară și combate obezitatea.

Datorită acțiunii stimulatoare asupra digestiei, favorizează golirea stomacului. Salvia reduce balonarea și flatulența excesivă. Previne și ameliorează constipația. Are de asemenea un efect de reglare a microflorei intestinale.

Scade colesterolul și glicemia

Ceaiul de salvie contribuie la scăderea colesterolului LDL și accelerarea metabolismului. Un alt mod prin care această plantă luptă împotriva afecțiunilor metabolice este cel referitor la prevenirea stresului oxidativ.

Antioxidanții pe care îi conține inhibă radicalii liberi care pot duce la inflamație și depunerea de grăsime corporală.

Un studiu pe șobolani a arătat că uleiul esențial de salvie are potențial anti-obezitate. Animalele aveau o obezitate indusă de dietă.

Tratamentul cu ulei de salvie a redus semnificativ consumul de mâncare, grăsimea epididimală și greutatea corporală. A îmbunătățit nivelul lipidelor din sânge și a modulat rezistența la leptină.

Detoxifică organismul, ameliorează menopauza

Grație efectelor sale diuretice, salvia accelerează procesele de detoxifiere. Stimulează atât rinichii, cât și ficatul, ajutând la curățarea corpului. Reduce presiunea de pe sistemul limfatic.

Femeile pot bea ceai de salvie și pentru ameliorarea disconfortului care apare în perioada de menopauză. Salvia s-a dovedit eficientă în diminuarea bufeurilor și valurilor de căldură.

Relaxează nervii, reduce anxietatea și tulburările de dispoziție. Mărește performanța cognitivă, îmbunătățește memoria. Calmează activitatea excesivă a vezicii urinare.

Cum se face cura cu ceai de salvie pentru slăbit

Pentru combaterea obezității și stimularea digestiei, biochimistul Eugen Giurgiu recomandă consumul a 3 căni de ceai cu salvie pe zi. Ceaiul se va bea cald, cu un sfert de oră înainte de masă.

Se prepară dintr-o linguriță de plantă mărunțită și 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se filtrează.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre salvie și utilizările medicinale ale acesteia:

Ceaiul de salvie – primul remediu la care să apelezi când ai o durere în gât
Cura cu salvie pentru reducerea stresului și anxietății – dr. Eugen Giurgiu
Ceaiul de salvie băut mai des fortifică întreg organismul – Maria Treben
Ceaiul de salvie – un ajutor neprețuit pentru sănătatea femeilor

Surse articol:

1. Eugen Giurgiu, Salvia, Cele mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare, Editura Meteor Press, 2019, p. 210
2. John Staughton, 9 incredible benefits of sage tea, Organic Facts: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/sage-tea.html
3. Omar Mohafez, SAGE OIL CONTROLS DIET INDUCED OBESITY BY MODULATING OF ADIPONECTIN/AMPK SIGNALING PATHWAY IN RATS: Al-Azhar Journal of Pharmaceutical Sciences, Article 4, Volume 55, Issue 1, March 2017, Page 51-64: https://journals.ekb.eg/article_28406.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.