Ceai antiinflamator din dafin și turmeric – reduce durerile articulare și balonarea, îmbunătățește digestia

Această rețetă de ceai antiinflamator este recomandată de dr. Bruno Roman. Conține două ingrediente cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce inflamația din corp.

Turmericul și dafinul sunt în mod deosebit utile în durerile articulare cauzate de inflamații.

Ceai antiinflamator din dafin si turmeric

Ceai antiinflamator din dafin si turmeric: Freepik.com

Ceaiul de dafin și turmeric poate fi consumat de persoanele care suferă de artrită, reumatism sau boli inflamatorii intestinale.

Excludeți alimentele pro-inflamatoare din dietă 

Dr. Bruno ne sfătuiește să renunțăm la consumul de pâine dacă avem inflamații în corp. Acest aliment conține grăsimi nesănătoase, zahăr și foarte mult gluten – un cocktail de substanțe care inflamează corpul, mai ales intestinul.

Oricine dorește să aibă o energie optimă și o stare bună de sănătate ar trebui să reducă aportul de carbohidrați rafinați. În această categorie intră tot ce înseamnă făinoase, amidonoase și zaharuri.

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete de pâine fără făină sau gluten (inclusiv prăjituri, fursecuri) pe care puteți să le încercați. Intrați AICI.

Nu doar pâinea rafinată inflamează, ci și uleiurile vegetale procesate, bogate în Omega-6. Îndeosebi de nocive sunt siropul de porumb bogat în fructoză și uleiul de palmier, care se găsesc în majoritatea produselor alimentare din magazine.

Ca sfat general, încercați să nu mai cumpărați nimic procesat, ambalat. Preparați-vă mâncarea în casă și vă veți îmbunătăți semnificativ starea de sănătate.

Articole similare

Vă recomand să citiți și alte articole pe care le-am scris despre beneficiile turmericului și dafinului:

Antiinflamator natural concentrat din turmeric, lămâie și ghimbir – tonic imunitar și analgezic
Tinctură de turmeric – rețetă pentru digestie, ficat, inimă, cancer
Ceai pentru articulații dureroase – din urzică, ghimbir, turmeric și gelatină
Dafinul ajută în afecțiuni respiratorii, digestive, nervoase, reumatice (cum să îl folosești în scop terapeutic)

Ceai antiinflamator din dafin si turmeric

Ceai antiinflamator din dafin și turmeric - rețetă

Categorie Drinks
Servings 1

Ingrediente
  

  • 5 frunze de dafin uscat
  • 1 lingură de turmeric (pudră)
  • 1/4 lămâie
  • 200 ml de apă

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți apa într-un ibric, pe foc.
  • Adăugați frunzele de dafin și turmericul.
  • Când apa începe să clocotească, reduceți temperaturi și fierbeți ceaiul timp de 7 minute.
  • Strecurați și lăsați-l să se răcorească, apoi adăugați sucul proaspăt stors de lămâie.

Notă

Puteți adăuga și puțină miere, însă dafinul dă ceaiului o aromă dulce.
Ceaiul de dafin și turmeric se bea o dată pe zi, în prima parte a zilei. 
Vă sfătuiesc să citiți contraindicațiile la turmeric înainte de a include acest ceai în ritualul zilnic. Această plantă poate interacționa cu unele medicamente:
Cine nu are voie să consume turmeric (contraindicații și interacțiuni cu medicamente)
Sursă articol: Dr. Bruno Roman, La curcuma para desinflamar: https://www.instagram.com/p/C2u2myrr_Wy/?e=b483305c-a167-43f4-af5d-6cc555ffa463&g=5

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.