7 cele mai puternice antiinflamatoare naturale pentru bolnavii de cancer și nu numai

Cei care au trecut printr-un cancer sau se confruntă momentan cu această boală, trebuie să acorde o importanță crescută alimentației.

Există alimente, dar și anumite plante care au proprietăți anticancerigene naturale.

7 plante anticancerigene puternice

7 plante anticancerigene puternice

Pe lângă beneficiile uriașe pe care le aduc organismului, dau și o savoare aparte mâncărurilor. Majoritatea lor sunt condimente, mirodenii sau plante aromatice.

Acestea pot susține corpul în efortul de a ucide celulele maligne, dând totodată aromă meselor, poftă de viață, energie și vitalitate organismului.

Nu doar pacienții oncologici, ci și cei care vor să prevină apariția sau recidivarea cancerului ar trebui să includă aceste plante în dieta lor.

Cancerul poate fi prevenit printr-o farfurie sănătoasă

Majoritatea oamenilor nu își dau seama ce comoară de vindecare se ascunde în condimentele uzuale.

Acestea conțin fitonutrienți, compuși antioxidanți și antiinflamatori care întăresc sistemul imunitar și ajută corpul să combată bolile.

Sunt o sursă concentrată de biocompuși care reduc inflamația sistemică și sprijină procesele de detoxifiere.

Sarah Castel – terapeut în radioterapia oncologică și nutriționist în cancer – a făcut o selecție a celor mai valoroase plante anticancerigene pe care să incluzi în alimentație.

După o experiență îndelungată cu pacienții oncologici, Sarah are un sfat important de oferit: Cel mai bun mod de a preveni cancerul și recidivele, este să fii atent la ceea ce pui în farfurie.

Nu trebuie să vă bazați exclusiv pe alimente când vine vorba de combaterea cancerului. Însă consumul lor poate face o diferență majoră.

Plante care combat cancerul în mod natural

Cele 7 plante pe care Sarah le recomandă pacienților cu cancer sunt:

• busuiocul
• oregano
• scorțișoara
• turmericul
• ginsengul
• ceaiul verde

Acestea au o concentrație ridicată de antioxidanți. Acești compuși protejează celulele de radicalii liberi și vătămarea ADN-ului.

„Cu cât mai mulți antioxidanți luăm din alimente, cu atât mai mult vom împiedica apariția și creșterea celulelor de cancer”.

Dacă facem alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația și stilul de viață, sunt șanse mai mari ca celule precanceroase din corpul nostru să nu se transforme în celule maligne.

BUSUIOCUL

Această mirodeniei cu gust plăcut conține câțiva nutrienți și compuși cu efect protector împotriva cancerului. Este vorba despre vitamina C, vitamina D și flavonoizi.

Busuiocul poate fi consumat sub formă de capsule sau pesto cu nuci (acestea din urmă are proprietăți antiinflamatoare). Pesto poate fi folosit la paste, la sandvișuri, în hummus-uri sau în salate.

OREGANO

Oregano se laudă cu un compus anticancerigen puternic, anume carvacrol. Acesta inhibă creșterea celulelor canceroase, dar mai are un beneficiu important: combate infecțiile.

Studiile sugerează că uleiul de oregano este la fel de puternic precum antibioticele de sinteză.

După cancer, pacienții au sistemul imunitar slăbit și se pot îmbolnăvi ușor de diverse infecții. Sarah recomandă spălarea fructelor, legumelor și verdețurilor cu puțin ulei esențial de oregano, pentru a reduce numărul de bacterii, precum Salmonella sau E. coli.

Oregano se găsește sub formă de capsule sau ulei esențial.

SCORȚIȘOARA

Scorțișoara este antivirală, antifungică, antibacteriană, antidiabetică, antiinflamatoare. Crește nivelul de antioxidanți din sânge și reducere markerii care măsoară inflamația.

O recenzie amplă a arătat că scorțișoara reduce colesterolul total și trigliceridele, care sunt factori de risc majori ai bolilor cardiovasculare.

Puteți pune scorțișoară în orice – iaurt, terci de cereale, ovăz, ceaiuri, cafea etc. Sau o puteți găsi sub formă de capsule.

TURMERICUL

Este cel mai puternic condiment din clasa celor care luptă împotriva cancerului.

Pe lângă faptul că previne cancerul, turmericul afectează dramatic progresia acestei boli. Mai exact, turmericul reduce capacitatea celulelor canceroase să se împrăștie în alte zone din corp.

Studiile în laborator și pe celule vii de animale au arătat că turmericul combate cancerul prin 8 mecanisme diferite. Protecția sa începe din fazele incipiente de dezoltare și continuă până în ultimele stadii.

Turmericul poate fi folosit și pe durata tratamentului anticancer alopat, deoarece face celulele mai sensibile la acesta. Poate fi adăugat în numeroase mâncăruri și băuturi, sau consumat sub formă de capsule.

GINSENGUL

Această plantă este în mod deosebit benefică pentru cei care au trecut prin chimioterapie. Susține ficatul în descompunerea substanțelor toxice din medicamente, inclusiv din chimioterapice.

Peste 80% din pacienții care fac chimioterapie sunt la risc să dezvolte ficat gras. Un ficat gras nu va mai putea opera eficient cu eliminarea toxinelor.

Ginsengul conține antioxidanți puternici care stimulează regenerarea ficatului și îl ajută să își recupereze funcțiile după chimioterapie.

Ginsengul se găsește sub formă de ceai sau capsule.

CEAIUL VERDE

O altă plantă care sprijină activitatea ficatului este ceaiul verde. Acesta abundă în antioxidanți care stimulează sistemul imunitar și procesele de detoxifiere.

1-2 căni de ceai verde pe zi pot fi suficiente. Nu exagerați cu această plantă.

Citește și: Tinctura de năpraznic – remediu puternic împotriva cancerului și tumorilor

Sursă articol: Cancer Remission, The most powerful herbs to lower inflammation after cancer: https://www.youtube.com/watch?v=K2WZl9jRvrA&ab_channel=CancerRemission

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.