Cine nu are voie să consume TURMERIC (contraindicații și interacțiuni cu medicamente)

Turmericul este o plantă cu rădăcina subterană care face parte din aceeași familie cu ghimbirul, ambele fiind utilizate ca și condiment în bucătăria asiatică, dar și ca supliment nutrițional.

Studiile științifice au demonstrat că turmericul acționează ca un agent antioxidant, antiinflamator, anticancerigen, antiviral, anti-HIV și anti-diabetic.

Turmericul Contraindicații

Turmericul Contraindicații

Este folosit pentru calmarea durerilor articulare, menstruale și de cap, reducerea simptomelor gastrointestinale (arsuri și dureri stomacale, gaze intestinale, balonare, lipsa apetitului), tratarea problemelor ficatului, răcelilor, bronșitei, infecțiilor pulmonare, febrei, depresiei, bolii Alzheimer și cancerului.

Turmeric contraindicații

Deși este un remediu relativ sigur și lipsit de efecte secundare, în literatura medicală există câteva contraindicații cu privire la administrarea sau utilizarea turmericului.

Turmericul nu trebuie consumat în cantități mari de persoanele care suferă de:

– ulcer stomacal
– hiperaciditate
– pietre la bilă
– obstrucții ale canalelor biliare

Botanistul James A. Duke crede însă că aceste precauții sunt exagerate. Comisia Europeană Germană a emis avertismente cu privire la consumul de turmeric doar în cazul persoanelor cu obstrucții biliare.

Dr. Michael Tierra spune că turmericul trebuie evitat pe perioada sarcinii. Nu trebuie consumat nici de persoanele anemice.

Alți experți în plantele medicinale spun că turmericul trebuie consumate cu precauți de persoanele cu icter acut, hepatite sau pietre la rinichi.

În dozele recomandate, turmericul nu este toxic. Consumat însă în cantități foarte mari, turmericul ar putea leza celulele albe și roșii de sânge. Există dovezi care sugerează că un consum excesiv de turmeric poate cauza inflamarea mucoasei stomacului și iritații stomacale la persoanele sensibile la acest condiment sau care au ulcer. Dr. Michael T. Murry susține de asemenea ideea că în doze mari, turmericul sau curcumina poate afecta sistemul gastrointestinal. Studiile au arătat că o doză de 100 mg de curcumină per kg a avut efecte ulcerogenice la șobolani.

Persoanele cu alergii la plantele din familia ghimbirului sau curcuma pot fi sensibile la acest condiment. Simptomele alergice pot fi sub forma unor mâncărimi, dificultate respiratorie sau anafilaxie.

Turmericul poate încetini coagularea sângelui și de aceea nu trebuie consumat cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală.

[wcepe_products ids=’3009′ button=’Cumpără aici’]

Interacțiuni cu medicamente

Turmericul poate interacționa cu următoarele medicamente farmaceutice:

– de subțiere a sângelui (turmericul crește efectul acestor medicamente și implicit riscul de sângerări sau hemoragii)
– de reducere a acidului stomacal (turmericul poate crește producția de acid stomacal)
– de scădere a nivelului de zahăr din sânge în diabet (turmericul potențează efectele acestor medicamente, crescând riscul de hipoglicemie)
– antiinflamatoare nonsteroidiene

Surse:
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-662-turmeric.aspx?activeingredientid=662&activeingredientname=turmeric
http://www.livestrong.com/article/121043-contraindications-turmeric/
http://www.herballegacy.com/Alter_Contra.html
https://umm.edu/health/medical/altmed/herb-interaction/possible-interactions-with-turmeric

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

  1. Nu stiu de ce dar incep incet, incet sa se sparga niste baloane de sapun. Pana acum era bun la absolut tot iar acum incep da apara si reactiile adverse ale diferitelor elixiruri. Si e abia inceputul. Deci cine a spus ca sunt alimente comestibile si necomestibile si se poate manca orice din cele comestibile dar cu moderatie a avut dreptate. Concluzia?….e ca a manca prea sanatos nu este sanatos!

  2. Intr un documentar am intalnit ca turmenicul consumat câte jumatate de linguriță pe zi dizolva pietrele din fiere si ficat..
    Acum vad ca spune ..precauții la cei cu pietre la fiere…ce sa mai inteleg?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.