Condimente și Mirodenii Vindecătoare

Mirodeniile fac mâncărurile „antioxidante”

// Adaugă comentariu

Condimentele reprezintă un mijloc simplu prin care putem transforma o mâncare aparent banală într-un antidot împotriva bolilor. Cu siguranță ați auzit vorbindu-se mult în ultima vreme despre antioxidanți și radicalii liberi. Ce sunt radicalii liberi și cum ne afectează? Radicalii […]

CUIȘOARELE – utile în INFECȚII, DURERI, ALERGII

// Adaugă comentariu

În trecut, mirodeniile erau atât de valoroase încât erau adesea oferite la schimb cu metale prețioase. Cuișoarele se numără printre cele mai vechi condimente din lume. Sunt originare din Insulele Maluky (Moluccas) din Arhipelagul Indonezian. Au fost introduse în Europa […]

CIMBRUL – conservant alimentar, dezinfectant si remediu pentru zeci de boli

CIMBRUL – conservant alimentar, dezinfectant și remediu pentru zeci de boli

// 1

Cimbrul (Thymus vulgaris) este originar din zona Mediteraneană. Astăzi este cultivat în întreaga lume. În America de Nord a fost folosită la început ca plantă medicinală și conservant alimentar. Se recoltează doar frunzele și vârfurile înflorite, preferabil în momentul înfloririi […]

CONDIMENTELE ne fac viața mai SĂNĂTOASĂ – cum să le folosim

// Adaugă comentariu

Condimentele și plantele aromate sunt folosite în scop medicinal din antichitate, fiind apreciate îndeosebi pentru proprietățile lor antiinflamatorii, antibacteriene, carminative și digestive. Tot mai mulți nutriționiști recomandă adăugarea de condimente la mâncărurile pe care le consumăm, deoarece acestea conțin compuși […]

De ce nu Trebuie să Lipsească Ienibaharul din Murături

// Adaugă comentariu

Ienibaharul este planta exotică care produce fructe asemănătoare boabelor de piper. Gustul iute și aromat, despre care se spune că ar reprezenta o combinație între cuișoare, nucșoară și scorțișoară, îl recomandă ca mirodenie în bucătărie. Specialiștii nutriționiști recomandă puternic folosirea […]

8 CONDIMENTE din bucătărie care previn CANCERUL

// 3

Prevenirea cancerului este un motiv mai mult decât suficient pentru a folosi mai multe condimente la prepararea mâncărurilor zilnice. Pe lângă renumitele alimente cu proprietăți anti-cancerigene din familia cruciferelor – precum varza, broccoli și conopida, astăzi vom vorbi despre unele […]