Ce poate fi mai potrivit lângă ceașca de cafea decât o brioșă din banane și cafea? Dacă vă place mult aroma cafelei, încât ați vrea să o includeți în toate deserturile, cu siguranță rețeta de mai jos vă va încânta. […]
Articole despre 'dieta fără gluten'
Pâinea-minune, din orez crud la blender (fără gluten, fără frământare)
Pâinea-minune, așa cum o numește autorul rețetei de mai jos, este o pâine făcută din orez crud. Partea cea mai interesantă este că prepararea se face la blender. Pentru japonezi, pâinea din orez este o normalitate. Pentru noi, cei obișnuiți […]
Pâine din semințe de in fără gluten – bogată în fibre, Omega-3 și proteine
Pâinea din semințe de in poate fi o alegere potrivită pentru cei care urmează o dietă fără gluten sau suferă de boala celiacă. Ajută de asemenea digestia. Contribuie la scăderea colesterolului. Este benefică în diabet și boli cardiovasculare sau autoimune. […]
Pâine pentru slăbit, cu 1 g de carbohidrați (fără făină)
Pâinea, pastele, biscuiții și toate celelalte produse făinoase sunt principala sursă de carbohidrați din dieta noastră. O atenție deosebită se cuvine să avem asupra aportului de carbohidrați atunci când vrem să pierdem în greutate. Carbohidrații trebuie contorizați de asemenea de […]
Budincă de tapioca – desert delicios, fără gluten (rețetă video)
Budinca de tapioca este un desert simplu și ușor, pe care îl recomandăm în mod deosebit copiilor. Dar și voi, cei mari, o pot consuma, mai ales dacă aveți intoleranță la gluten. CE ESTE TAPIOCA? Tapioca este un amidon extras […]
De ce trebuie să renunți imediat la gluten dacă ai o boală tiroidiană
Dacă sunteți diagnosticat cu o afecțiune tiroidiană, atunci informațiile din acest articol vă pot fi de mare folos. Dr. Eric Berg a realizat un scurt clip pe legătura dintre sănătatea tiroidei și consumul de gluten. Un aspect la care puțini […]
Pâine din quinoa – pentru cei care nu tolerează glutenul
Persoanele cu boala celiacă, sensibilitate sau intoleranță la gluten ar face orice ca să găsească o rețetă de pâine fără gluten reușită. Este foarte greu să înlocuiești grâul sau alte cereale glutinoase în rețete. La fel de greu este să […]
Prăjitură fără făină, din fasole roșie și ciocolată!
Cel fel de prăjitură poate fi aceasta din fasole și ciocolată, veți întreba! Deși nu este cea mai intuitivă combinație pentru un desert, vă asigurăm de reușita ei. Nu avem nici un motiv să folosim fasolea la prăjituri, însă ea […]
Dieta fără GLUTEN pentru BALONARE
Articol scris de Ana-Maria Postolache Există două afecțiuni principale asociate cu consumul de gluten: intoleranța la gluten și alergia la gluten. Pentru cei care nu știu, glutenul este una din cele cinci proteine regăsite în anumite cereale precum grâu, orz […]