Acești biscuiți cu susan și portocală sunt o gustare sănătoasă și hrănitoare pentru copii și adulți deopotrivă. Se prepară foarte ușor, din doar 3 ingrediente. Nu conțin zahăr rafinat, nici făină sau ulei. Sunt ideali pentru post, pentru regimul vegetarian, […]
Articole despre 'dieta fără gluten'
Pizza pentru diabetici, cu blat din broccoli, fără făină (keto)
Pentru diabetici și adepții dietei keto, cea mai provocatoare parte a dietei sunt carbohidrații. Cu siguranță aceștia își doresc să poată consuma pâine, pizza, paste și alte preparate din făină, dar care să nu le crească zahărul din sânge. Din […]
Batoane proteice fără zahăr și fără coacere – desert natural
Aceste batoane pot înlocui cu succes batoanele proteice din comerț. Sunt vegane (de post) și fără ingrediente alergenice. Nu conțin ouă, lactate sau gluten. Nu au nici măcar zahăr adăugat. Se prepară doar din nuci, semințe, fructe uscate și ovăz. […]
Pâinici fără gluten, din năut
Această rețetă de pâinici fără gluten, din năut, este concepută și recomandată de Cristela Georgescu. Poate fi folosită ca alternativă la pâinea din grâu, secară sau alte cereale la care aveți intoleranță sau chiar alergie. Sunt hrănitoare și foarte sățioase. […]
Pâine fără gluten – rețetă pentru diabetici și nu numai
Pâinea tradițională se face de regulă din făină de cereale și din drojdie. Ei bine, rețeta prezentată mai jos nu conține niciunul din aceste ingrediente. Este o pâine fără gluten, indicată diabeticilor, celiacilor și nu numai. Rețeta este adaptată la […]
Desert savuros din banane (fără zahăr, făină sau ulei)
Acesta este probabil cel mai simplu și natural desert pe care îl putem prepara în casă. Cel mai rapid, cel mai ușor și cel mai sănătos! De ce atât de multe cuvinte de laudă? Pentru că această rețetă chiar merită! […]
Covrigi moi fără făină – diabet, keto
Diabeticii au restricții importante la pâine și produsele din făină albă. Din fericire, există rețete create special pentru această categorie de pacienți. Un bun exemplu este rețeta de covrigi keto prezentată mai jos. Cum să faci covrigi care nu cresc […]
Biscuiți uscați pentru diabetici (fără făină)
Ce poate fi mai dezirabil pentru o persoană cu un regim special decât să găsească rețete care se prepară rapid? O astfel de rețetă este cea pe care o veți găsi mai jos. Este vorba despre o rețetă de biscuiți […]
Fursecuri pentru Crăciun din 2 ingrediente (fără zahăr și gluten)
Se apropie sărbătorile și încep pregătirile pentru masa de Crăciun. Dacă aveți intoleranță la gluten sau lactoză, sau țineți cură de slăbire, cu siguranță aveți un regret că nu veți putea gusta din deserturile tradiționale. Din fericire, există rețete și […]
Biscuiți uscați fără gluten (de post)
Acești biscuiți uscați fără gluten pot fi descriși în câteva cuvinte: ușor de făcut, rapizi, economici și sănătoși. Nu conțin făină de grâu, de aceea sunt recomandați persoanelor cu intoleranță la gluten. Sunt de post, ideali pentru regimul vegan/vegetarian. Nu […]
Tartă cu lămâie fără zahăr și gluten
Această tartă cu lămâie fără zahăr și gluten este o propunere ideală pentru diabetici, pentru cei care țin cură de slăbire, pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau lactoză. Este un desert ușor, nevând deloc zahăr. Satisface pofta de dulce. […]
Biscuiți digestivi cu portocală și fenicul (fără zahăr și gluten)
Dacă vă plac biscuiții cu ovăz sau biscuiții digestivi în general, vă sugerăm să probați și această rețetă de biscuiți digestivi fără zahăr și gluten. Sunt mai puțini dulci decât biscuiții comerciali, dar deosebit de aromați, datorită adaosului de fenicul […]
Focaccia – rețetă pentru cei cu alergii alimentare (fără gluten, lapte, ouă)
Această focaccia nu seamănă deloc cu preparatul clasic. Nu este crescută, nici pufoasă, pentru că nu conține deloc făină în compoziție. Are mai degrabă o consistență densă și texturată. Se prepară din caju și semințe de in. Este aromatizată cu […]
Biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac fără zahăr și gluten (pentru dieta anti-candidă)
Această rețetă de biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac a fost concepută special pentru persoanele care țin dietă pentru eradicarea infecției cu Candida. Dieta este destul de restrictivă și limitată în ceea ce privește opțiunile alimentare. Din acest motiv, […]
Pâine plată din semințe și ovăz (fără gluten și ulei)
Sunt multe motive pentru care ar trebui să înlocuiți pâinea din făină albă de grâu cu o pâine din semințe și ovăz. Chiar dacă nu aveți sensibilitate sau intoleranță la gluten. Motive să eviți pâinea din grâu Grâul din care […]