Rețeta acestui blat de tort fără gluten este inspirată dintr-o rețetă postată pe site-ul Power Hungry. Am făcut câteva modificări pentru a putea folosi blatul pentru un tort de post. Față de rețeta originală am înlocuit apa cu lapte de […]

Rețeta acestui blat de tort fără gluten este inspirată dintr-o rețetă postată pe site-ul Power Hungry. Am făcut câteva modificări pentru a putea folosi blatul pentru un tort de post. Față de rețeta originală am înlocuit apa cu lapte de […]
Această pâine din mei este absolut minunată! Am încercat-o și este un real succes. Rețeta aparține Nicoletei Lupu și puteți vedea modul de preparare video pe canalul său de Youtube unde postează rețete fără gluten. Cum să faci pâine fără […]
Pentru a prepara o tartă delicioasă și satisfăcătoare aveți nevoie doar de două ingrediente: fructe coapte și pasate și ciocolată topită. Dat fiind că veți folosi doar două ingrediente, asigurați-vă că acestea sunt de cea mai bună calitate. Perele trebuie […]
Cât de minunate pot fi deserturile simple, fără zahăr, fără făină, fără lactate, fără ulei, fără margarină sau alte ingrediente nesănătoase! Un bun exemplu în acest sens sunt bomboanele din nucă de cocos făcute după rețeta de mai jos. Nu […]
Semințele sunt cele mai bune alternative la cereale pentru persoanele care au intoleranță la gluten sau nu pot consuma pâine obișnuită. Da, din semințe putem face inclusiv pâine și lipii. O rețetă simplă de lipii fără gluten este cea cu […]
Persoanele care nu pot consuma pâine obișnuită din cauza glutenului au câteva opțiuni excelente. Este vorba despre quinoa, hrișcă și mei. Din ele pot prepara pâine, biscuiți, crackers și alte produse de panificație reușite. Cereale pentru dieta fără gluten Glutenul […]
Această prăjitură este atât de simplă și de rapidă încât o veți nota la favorite. Se prepară doar din 2 ingrediente principale: banane și fulgi de cocos. Este un desert ușor, care satisface pofta de dulce, chiar dacă nu conține […]
Acest minunat desert indian din mere este deosebit de hrănitor și sănătos. Se face doar din fructe și ingrediente vegetale. Nu trebuie să folosiți făină, amidon, ulei sau zahăr. Vă trebuie un singur măr, câteva curmale, puțin lapte vegetal și […]
Această tartă cu dovleac și mere este cât se poate de sănătoasă. Nu conține făină de grâu, nici zahăr rafinat. Nu trebuie să faceți blat, pentru că se prepară doar o singură compoziție care se pune la copt. Este un […]
Aceste felii uscate din ovăz și semințe se prepară în câteva minute. Se pot folosi orice fel de semințe aveți la îndemână. Iar de aveți intoleranță la gluten, asigurați-vă că ovăzul pe care îl cumpărați nu a fost contaminat cu […]
Există posibilitatea să faci pâine fără preparare termică? Da, după mai multe rețete propuse de Ligia Pop. Autoarea folosește de regulă deshidratorul, însă are și câteva variante de pâine care se pot face fără niciun fel de aparat. Una din […]
Aceste fursecuri pufoase se prepară din 2 ingrediente de bază: albușuri și nuci. Sunt pufoase, aerate. Seamănă cu bezelele, dar sunt mai moi. Le puteți include fără probleme în regimul vostru dacă aveți diabet sau alte boli în care sunt […]
Cu siguranță căutați de mult o rețetă de aluat de tartă fără gluten. Pe internet există diverse variante pe care le puteți încerca. Noi vă prezentăm o rețetă foarte simplă și ieftină. Acest aluat de tartă se face din fulgi […]
Chiar și deserturile cele mai savuroase și cu o aromă bogată precum cele din ciocolată pot fi realizate în casă fără zahăr și făină. Un exemplu fabulos este rețeta de mai jos. Prăjitura cu ciocolată se face doar din 3 […]
Cele mai bune deserturi pentru corpul nostru sunt fructele proaspete sau uscate, consumate în starea lor naturală. Uneori însă, simțim nevoia să mâncăm și ceva gătit. Ideal ar fi să folosim tot fructele pe post de îndulcitor. Deserturi fără zahăr […]