Articole despre 'dafin'

Cura cu ceai de dafin pentru diabet si viroze respiratorii

Cura cu ceai de dafin pentru diabet și viroze respiratorii

//Adaugă comentariu

Frunzele de dafin au numeroase proprietăți terapeutice. Sunt cunoscute în mod special pentru efectele lor asupra diabetului și sistemului respirator. Studiile au arătat că dafinul are activități antioxidante, antibacteriene, antivirale, antifungice, anticonvulsive, analgezice, imunostimulatoare, antiinflamatoare și antimutagenice. Dafinul în medicina […]

Dafinul - o mirodenie cu valoare medicinala

Dafinul – o mirodenie cu valoare medicinală

//Adaugă comentariu

Condimentele au o contribuție importantă în domeniul sănătății, în ciuda faptului că le folosim în cantități mici. Sunt bogate în antioxidanți compuși cu proprietăți farmacologice. Dafinul – compoziție chimică Pe lângă faptul că adaugă savoare mâncărurilor, dafinul are beneficii importante […]

Ulei de dafin si cuisoare – reteta pentru piele, par si sanatatea interna

Ulei de dafin și cuișoare – rețetă pentru piele, păr și sănătatea internă

//Adaugă comentariu

Dafinul și cuișoarele au numeroase aplicații în domeniul alimentar, farmacologic și cosmetic. Cuișoarele au proprietăți antioxidante puternice. Sunt antibacteriene, antivirale, antifungice și anticancerigene. Conțin compuși fenolici, acid galic, flavonoizi (kaempferol, quercetină, acid hidroxibenzoic, acid hidroxicinamic), eugenol. Uleiul volatil este bogat […]

In ce boli ajuta dafinul

În ce boli poate fi folosit dafinul

//Adaugă comentariu

Pe lângă faptul că dă o aromă deosebită preparatelor, dafinul îmbunătățește semnificativ valoarea nutrițională a meselor. Conține cantități impresionante de vitamine și minerale, în special vitaminele A, B6 și C, fier, mangan, calciu și acid folic. Dafinul (Laurus nobilis) este […]

Tuse, dureri in gat, dureri de cap - ceai de dafin

Tușiți? Vă doare în gât? Beți ceai de dafin numaidecât!

// 1

Primele informații pe care le-am citit despre proprietățile dafinului au fost absolut uluitoare. Această plantă aromatică, pe care o folosim la mâncăruri este extrem de hrănitoare. Are o valoare nutrițională impresionantă pentru o mirodenie. Furnizează calorii, grăsimi, cantități mari de […]