Remedii Naturiste Pentru Tratarea Hemoroizilor Externi
Una din bolile cele mai acerbe de actualitate este boala hemoroidală. Modernismul a adus numeroase dereglări asupra organismului uman.
Hemoroizii apar în special la persoanele care petrec mult timp în şezut sau care aleg alimentaţia de tip fast-food, total lipsită de nutrimente.
În majoritatea cazurilor, cei care suferă de hemoroizi externi în stare incipientă nu acordă o importanţă cuvenită afecţiunii lor, alegând în schimb să ignore cauzele şi efectle şi mai târziu să sufere în tăcere.
Când însă durerea devine sâcâitoare sau chiar insuportabilă, pacienţii sunt obligaţi să se prezinte la un medic de specialitate şi să cear ajutor.
Sigur că acesta este un subiect delicat, greu de expus altor persoane şi mai ales altor priviri. Însă atunci când hemoroizii sunt neglijaţi în mod voit, ei ajung să se agraveze şi să devină dureroşi.
În cazul în care pacientul nu găseşte curajul să înfrunte această problemă şi îi este chiar ruşine să ceară ajutor de specialitate de la un farmacist, mai rămne soluţionarea cazului cu ajutorul naturistelor.
Există numeroase sfaturi uşoare şi accesibile care pot fi puse în practică de oricine suferă de hemoroizi externi.
Sunt lucuri simple de bun-simţ care pot fi făcute casă. De exemplu, dacă nu ai nimic la îndemână şi constaţi o inflamare a ţesuturilor, poţi aplica comprese cu apă rece sau gheaţă pe locul afectat.
Orice lucru rece poate ameliora senzaţia de disconfort şi este până la urmă o soluţie gratuită şi eficientă.
Poţi preveni iritarea hemoroizilor prin reglarea ieşirilor la toaletă. Specialiştii în domeniu recomandă exerciţiile fizice care facilitează procesul de defecare.
Evită să petreci mai mult de 5 minute pe vasul de toaletă.
Începe cu o dietă bogată în fibre: pâine şi cereale integrale, boabe de fasole, mazăre, spanacul şi alte legume verzi, mere, pere, cartofi cu piele. Nu exclude din dieta ta zilnică minim 3 litri de lichide (non-alcoolice) pe zi.
Avem o mulţime de „leacuri din bătrâni” care pot da rezultate bune dacă sunt folosite cu atenţie. Poţi apela de exemplu la o baie de şezut bazată pe plante medicinale sau ierburi.
Băile sitz pot fi create din apă călduţă, tărâţe şi frunze de pelin, în cadă sau într-un vas larg. Se stă în şezut deasupra vasului aproximativ 15 minute. Evită excercitarea de presiune în zona afectată. Rămâi în pat câteva ore până se ameliorează durerea.
Dintre plantele medicinale utilizate în tratarea hemoroizilor externi amintim: Azadirachta Indica, Berberis Aristata, Ruscus Aculeatus şi Psyllium. Aceste ierburi miraculoase au rol anti-inflamator, laxativ şi purificator. Au de asemenea capacitatea de a îmbunătăţi circulaţia sângelui prin venele hemoroidale.
Tratamente cu plante pentru hemoroizi externi
Aloe vera – se fac aplicaţii de creme, unguente sau geluri cu aloe vera pe zona afectată a anusului, indiferent cât de gravi sau nu sunt hemoroizii, pentru ameliorarea senzaţiilor de arsură.
Hamamelis – se aplică hamamelis pe hemoroizi folosind o cârpă moale. Are efect de calmare şi reducere a umflăturilor din zona anală.
Piper cayenne – se beau zilnic 2 linguriţe mici din acest pipier, diluat în apă pentru curăţarea intestinelor şi reducerea durerilor provocate de hemoroizi.
Ulei cu Vitamina E – se fac aplicaţii pe zonele dureroase pentru amelioarea simptomelor neplăcute. Sau se pot cumpăra capsule cu ulei de vitamina E.
Balsam din plante – se recomandă un amestec din rădăcină de cătină, rădăcină de goldenseal şi coajă de stejar, pentru alinarea durerilor hemoroidale.
Pudră de bebeluş – pentru igienta zilnică se poate folosi pudra de bebeluş. Aceasta absoarbe umezeala şi previne arsurile şi durerile.
Clisma cu usturoi – se pot face clisme cu extract de usturoi pentru reducerea inflamaţiilor. Sau se pot folosi cartofi sau usturoi tăiaţi pe post de supozitoare.
Gheaţă – se aplică pachete cu gheaţă pe zona afectată timp de 5-10 minute, 5 ori pe zi, pentru reducerea inflamaţiilor acute.
Alte plante care se pot consuam sub formă de ceai sau capsule, recomandate pentru hemoroizii externi.
• Coajă de cătină
• Pătrunjel
• Frunze de vie
• Frunze de roşii
• Coada-şoricelului
3 comentarii