Hemoroizii Externi: Cauze şi Tratamente

În ultimii ani, numărul celor care se plâng de boli hemoroidale a crescut îngrijorător de mult. Putem vorbi de o patologie specială întâlnită la multe persoane – inclusiv tineri.

Hemoroizii nu sunt altceva decât vene dilatate la nivelul canalului anal. Creşterea presiunii sângelui face posibilă dilatarea acestor vene.

hemoroizi cauze

hemoroizi cauze

Cauze Hemoroizi Externi

Motivele sunt diverse şi totodată greu de punctat. Aceste dilataţii ajung să crească în timp şi să capete un caracter exterior.

Una din cauzele specifice ale apariţiei acestui tip de suferinţă este regimul nesănătos de viaţă.

Este vorba despre un dezechilibru major în aspectele fizice ale vieţii, în special în ceea ce priveşte tipul de muncă desfăşurat şi regimul alimentar.

Constipaţia cronică este una din bolile care favorizează exteriorizarea hemoroizilor în afara anusului.

Sedentarismul este unul din principalii factor care determină apariţia hemoroizilor la nivel extern. Majoritatea tinerilor petrec zilnic ore întregi în faţa calculatorului, în şezut. Lipsa excerciţiilor fizice poate conduce la multe alte tipuri de afecţiuni.

Excesul de condimente şi lipsa de fibre sunt alte cauze declanşatoare ale hemoroizlori interni.  O deficienţă a lichidelor din organism provoacă de asemenea formarea de hemoroizi la nivel intern.

Cum tratăm hemoroizii

Există numeroase tratamente naturiste pentru hemoroizi care pot ameliora durerile şi aduce un plus de confort suferindului.

Nu putem vorbi însă despre o vindecare totală a acestei maladii. Înainte de a intra în panică, trebuie să ştii că hemoroizii externi nu reprezintă un pericol pentru sănătatea generală a organismului tău.

Crizele hemoroidale pot apărea odată la 5 zile, şi pot fi prevenite cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Hemoroizii externi pot fi diminuaţi cu ajutorul unor amestecuri, creme sau băi de plante. Multă lume preferă soluţiile naturiste întrucât acestea au o influenţă pozitivă asupra întregului organism.

Mai mult, spre deosebire de medicina clasică, tratamentele naturiste sunt mult mai accesibile şi chiar mai ieftine în unele cazuri.

Putem vorbi despre pastile, creme şi amestecuri de plante pentru hemoroizii externi, dar şi despre operaţii pentru hemoroizii interni, în funţie de stadiul la care se află fiecare pacient în parte.

Câteva alimente pe care le poţi evita pentru a preveni crearea de hemoroizi la nivel extern:

Ardeiul, deşi recomandat în regimurile alimentare bogate în vitamine pot produce iritări intestinale şi apariţia hemoroizilor.

Carnea. Grăsimile saturate şi condimentele din semipreparatele de carne pot conduce la iritarea hemoroizilor externi.

Soia. Acest aliment este ideal ca substituent al cărnii, însă şi el conţine substanţe care favorizează constipaţia.

Ciocolata. Evită pe cât posibil consumul de ciocolată şi a altor dulciuri care conţin zaharuri şi calorii multe. Acestea conduc la agravarea boloo hemoroidale.

Cafeaua şi alcoolul pot produce mâncărimi şi chiar inflamaţii în zona afectată. Este bine să se evite şi băuturile fierbinţi în general.

Igiena potrivită te poate ajuta să previi iritarea hemoroizilor externi. Nu folosi şerveţele umede pentru că aceste nu vor face decât să agraveze senzaţia de mâncărime şi de usturime locală. Poţi folosi chiar şi pudră pentru bebeluşi pentru a menţine zona anală uscată.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.