Cauzele hemoroizilor – de ce apar hemoroizii

Deşi problema hemoroizilor a căpătat o amploare extraordinară în ultimii ani, adevărul este că numai 4% din cei afectaţi de această maladie acuză dificultăţi şi simptome acute.

Totul depinde de modul în care fiecare pacient în parte decide să ia măsuri în această privinţă. Există tratamente naturiste pentru hemoroizi care pot ameliora simptomele.

Cauzele Hemoroizilor - De ce Apar Hemoroizii

Cauzele Hemoroizilor – De ce Apar Hemoroizii

Ce sunt hemoroizii

Hemoroizii sunt vase de sânge şi ţesuturi de piele dilatate în jurul zonei anale. Se pot face asemănări între hemoroizi şi varicele care se formează la nivelul gambelor.

Nu este o regulă, însă în majoritatea cazurilor, hemoroizii apar mai ales în rândul persoanelor mature, cu vârste între 40 şi 65 de ani.

Nici tinerii nu sunt excluşi din categoria celor care acuză astfel de inflamaţii. Simptomele hemoroizilor sunt ]n general durerile locale acute şi sângerările.

Cauzele apariţiei hemoroizilor

Putem vorbi de mai multe cauze, directe sau indirecte, toate contribuind la agravarea hemoroizilor sau la tulburarea sănătăţii pacientului. Am ales principalele cauze pentru care hemoroizii apar la atât de multe persoane.

Vârsta înaintată

Specialiştii spun că ţesuturile care acoperă vasele hemoroidale se deteriorează odată cu trecerea timpului şi cu înaintarea în vârstă. După 50 de ani este foarte posibil să experimentăm o mai mare pierdere a fermităţii ţesuturilor, ceea ce duce la apariţia hemoroizilor.

Moştenirea genetică

Cei care au deja în familie cazuri de hemoroizi pot moşteni această afecţiune. De aceea este indicat să se ia măsuri preventive. De exemplu, menţinerea unui stil de viaţă echilibrat în ceea ce priveşte sportul şi sedentarismului şi abordarea meselor bogate în fibre şi verdeţuri.

Constipaţia şi diareea

Tulburările de tranzit sunt printre cele mai populare cauze ale apariţiei de hemoroizi externi şi interni. Notează că alimentele sărace în vitamine şi fibre îngreunează tranzitul intestinal. În acest context apare forţarea musculaturii anale şi implicit dilatarea venelor.

De aici până la episoadele dureroase provocate de fisurile anale este un pas mic. De notat este că şi diareea sau scaunele moi pot influenţa apariţia hemoroizilor. De ce? Pentru că mersul la toaletă des crează iritaţii în jurul zonei anale.

Sedentarismul

Un alt factor declanşator al inflamării venelor hemoroidale este statul pe scaun sau în picioare mult timp. Acest stil de viaţă duce la instalarea unui tranzit intestinal foarte lent, care favorizează apariţia constipaţiei.

Faceţi mai multă mişcare, precum plimbările în parc. Şoferii de maşini, programatorii şi vânzătoarele acuză dureri de hemoroizi.

Efortul

Evită să ridici greutăţi atunci când eşti deja angajat într-o profesie care implică sedentarismul. Presiunea exercitată asupra zonei anale afectează direct această problemă. Persoanele supraponderale sunt sfătuite să evite efortul brusc şi rar.

Regim alimentar prost

Consumul de carne, condimentele, băuturile carbogazoase şi ciocolata, cafeaua şi alte băuturi energizante sunt cauze care conduc la instalarea hemoroizilor.

Este indicat să se consume mai multe fibre şi vitamine care uşurează tranzitul intestinal.

Boli şi afecţiuni

Persoanele care suferă de boli de ficat, cum ar fi hepatita sau ficatul gras sunt mai predispuşi la această suferinţă.

Circulaţia proastă a sângelui de asemenea determină stagnarea sângelui în partea inferioară a corpului. Chiar şi unele medicamente, cum sunt antidepresivele, suplimentele alimentare de fier şi narcoticele pot contribui la apariţia hemoroizilor.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.