Leacuri din batrâni pentru Hemoroizi Interni şi Externi: Efecte garantate

Hemoroizii pot fi activaţi de foarte mulţi factori care ţin de regimul alimentar sau stilul de viaţă dezechilibrat. Consumul de alcool şi condimente duce la constipaţie, şi de aici hemoroizii externi se formează foarte uşor. Circulaţia periferică deficitară este o altă cauză care duce la apariţia hemoroizilor interni şi externi.

Leacuri Pentru Hemoroizi Interni şi Externi: Efecte Garantate

Remedii naturiste hemoroizi

Hemoroizii pot fi combătuţi cu ajutorul unor leacuri naturiste, ingenios preparate. Pentru evitarea intervenţiilor chirurgicale asupra hemoroizilor, este bine să se modifice şi dieta zilnică, axându-se în special pe legume. Se recomandă piureul de castane şi miere de albine la micul dejun şi la cină. Se pot consuma şi seminţe de in – 1-2 linguriţe pe zi, alături de un consum sporit de apă. În loc de hârtie igienică se poate folosi un burete umezit în apă rece pentru calmarea durerilor şi reducerea hemoroizilor.

> Ceară de albine pentru vindecarea completă a hemoroizilor

Se prepară un unguent dintr-o bucăţică de ceară de albine (cât un bob de mazăre mai mare), o lingură de miere curată, o lingură de ulei şi o bucăţică de frunză de aloe vera tânără, pisată. Se amestecă ingredientele şi se pun pe foc. Lichidul obţinut se toarnă în cutiuţe de plastic de la alte creme şi se lasă şa răcit. Se unge zona afectată cu această alifie, până la dispariţia completă a hemoroizilor.

> Supozitoare din cartofi

Se recomandă introducerea în anus a unor bucăţi mici de cartofi cruzi. Supozitoarele se ţin o zi întreagă pentru efecte benefice.

> Catapalasme cu argilă şi varză

Se amestecă o mână de argilă cu apă caldă. Pasta smântânoasă obţinută se aplică pe locul inflamat şi se lasă să acţioneze 2 ore. Cataplasmele cu argilă se aplică zilnic, sau o dată la 2-3 zile, în funcţie de gravitatea hemorizilor. Tratamentul se face 30 de zile cel mult. Se pot face şi cataplasme cu varză zdrobită, aplicate pe zona afectată zilnic, timp de 2 luni.

> Aplicaţii cu frunze de salcie

Înainte de acest tratament, se spală bine zona anală şi se usucă. Se fac aplicaţii externe cu frunze de salcie verde pe zona afectată de hemoroizi externi. Se stă culcat pe burtă timp de 2 ore. După îndepărarea frunzelor, se spală locul cu apă rece. Aplicaţiile cu salcie se pot face şi de 2-3 ori pe zi, maxim o săptămână.

> Băi de şezut cu pelin

Se recomandă un amestec din 2 linguriţe de pelin, 2 linguriţe de tătăneasă şi 2 linguriţe de coajă de stejar, adăugat în 2-3 litri de apă fierbinte. Baia de şezut se face 20 de minute, o dată la 3 zile, timp de o lună, pentru calmarea şi reducerea hemoroizilor.

> Băi de aburi cu lapte şi ceapă

Se pun la fiert 2 litri de lapte cu 4 cepe mari, cu tot cu coajă. Se toarnă laptele într-un vas de lut sau ceramică, şi se dă la cuptor un ceas, bine acoperit. Se scoate din cuptor şi vară într-o oală acoperită cu un lemn. Se găureşte placa de lemn şi se stă deasupra, permiţând aburilor să acţioneze asupra hemoroizilor. Tratamentul se face din 3 în 3 zile. După baie se poate unge zona anală cu cremă de gălbenele sau arnică.

Ceaiuri pentru hemoroizi interni şi externi

Ceai de lumânărică pentru hemoroizi sângeroşi. Se prepară un ceai din flori de lumânărică, fierte 10 minute. Se bea de 2-4 ori pe zi, îndulcit cu miere. Este un remediu minunat pentru oprirea sângerării şi pentru vindecarea deplină a bolii hemoroidale.

Ceai de muşeţel, tătăneasă, troscot şi nalba-mare. Se prepară din muşeţel, troscot, nalbă-mare şi tătăneasă în părţi egale. La o cană cu apă se foloseşte o linguriţă din amestecul de plante. Se lasă la infuzat 10 minute. Se beau câte 3 căni pe zi, cu 20 de minute înainte de mase. Cura durează 30 de zile pe puţin.

Decocot de siminic – se beau câte 2-4 căni pe zi, îndulcit cu miere, ceai de urzică, coada-şoricelului sau ceai de sulfină.

Ceai de afin – se pregăteşte dintr-o mână de fructe de afin la un litru de apă clocotită. Ceaiul se aplică pe hemoroizi, sub formă de comprese.

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

  1. multumim-este bine sa stim cat mai multe –

  2. Foarte interesant,si bine de stiut…!!!

  3. Ati uitat de ceai de codita soricelului, foarte eficient pentru hemoroizi, se fac spalaturi locale si ia durerea pe loc aproape. Incercati….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.