Tratamente pentru hemoroizi – cu tărâțe de grâu

Dintre toate tipurile de afecţiuni, hemoroizii provoacă cea mai jenantă durere. Ei apar în special la cei care duc o viaţă dezechilibrată: progam de serviciu prelungit, lipsă de odihnă, alimentaţie deficitară, lipsă de mişcare.

Dar în cele mai multe cazuri, hemoroizii sunt o suferinţă comună pentru cei care petrec mai mult de jumătate de zi pe scaun sau în picioare.

Tarate de grau

Tarate de grau

 

Hemoroizi – simptome și soluții

Crizele hemoroidale sunt de regulă scurtă durată, dar intense şi extrem de neplăcute. Cel afectat simte o stare apăsătoare de constipaţie şi nu poate găsi nici o poziţie confortabilă.

Crizele frecvente însoţite de sângerări pot duce chiar la anemierea pacientului. De multe ori, durerile sunt insuportabile, şi nimic nu pare să aibă efect complet asupra lor.

Deşi recomandate ca soluţii de urgenţă, intervenţiile chirurgicale pentru hemoroizii externi sunt foarte delicate şi stingheritoare. Şi dincolo de asta, sunt multe situaţii în care hemoroizi reapar chiar şi după operaţie.

Dacă simptomele sunt în fază incipientă, pacientul poate cere recomandarea unui proctolog pentru a încerca unul din unguentele prescrise de obicei în aceste cazuri.

Se poate ca hemoroizii – dacă sunt mici şi nesângeroşi, să dea înapoi.

Cu toate acestea, nici chiar procedeele terapeutice moderne nu pot îndepărta cu totul hemoroizii odată apăruţi. Probabilitatea ca ei să recidiveze este foarte mare.

Tărâţe de grâu pentru hemoroizi

Pentru prevenirea şi pentru ameliorarea crizelor severe hemoroidale, medicina alternativă recomandă tărâţele de grâu.

Băile de şezut cu tărâţe de grâu fac cu adevărat minuni în această afecţiune.

Ieftin şi accesibil, acest tratament este unul din cele mai eficiente. Rezultatele bune se resimt după numai câteva şedinţe. Baia de şezut pentru hemoroizi cu tărâţe de grâu are efecte miraculoase şi aduce alinare celor deznădăjduiţi de a lor vindecare.

Cum se face baia de şezut cu tărâţe de grâu

Există de fapt mai multe metode de tratare a hemoroizilor folosind tărâţea de grâu. Prima metodă şi cea mai rapidă este baia de şezut locală.

Se adaugă 500 grame de tărâţe în 10 litri de apă caldă (nu fierbinte, nici rece). Baia durează 30 de minute şi se face timp de 7 zile.

Se pot folosi şi cantităţi mai mici pentru băi mai scurte, de 10 minute, de mai multe ori pe zi. Acest tratament poate fi îmbunătăţit cu pelin.

Se adaugă o crenguţă de pelin în apa de fiert, apoi se filtrează şi se adaugă tărâţele. Se stă sub abur călduţ până se răceşte apa.

Baia se face după o igienă corectă. În 3-4 zile se vor simţi ameliorări notabile şi îmbunătăţirea stării generale de sănătate. Alimentaţia este foarte importantă. Nu uitaţi să consumaţi mai multe lichide şi să evitaţi produsele care constipă.

Turte cu tărâţe

O altă metodă naturistă de vindecare a hemoroizilor externi este turta cu tărâţe. Se va prepara în acest sens o turtiţă moale din tărâţe de grâu, ca o mămăliguţă moale.

Tărâţele nu trebuie fierte mult. Turtiţa caldă se pune apoi între fese şi se ţine câteva minute, până se răceşte.

Apă de tărâţe

Tărâţele de grâu dau rezultate uimitoare în multe afecţiuni şi boli. Sunt considerate adevărate medicamente ale naturii.

Bobul de grâu conţine o gamă bogată de vitamine, antioxidanţi, aminoacizi şi minerale. Administrarea tărâţelor de grâu aduce echilibru în organism şi tratează cele mai delicate afecţiuni.

De pildă, în cazul hemoroizilor, pacientul poate bea apa de la tărâţe.

Tărâţele se vor pune de seara la înmuiat într-un pahar cu apă, iar dimineaţă se va bea lichidul. Acest tratament dă roade mai ales în cazuri de constipaţie acută.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. pt cei constipati nu gasesti ceva?

  2. Pentru constipatie foloseste seminte de in. 2-3 lingurite de seminte de in cu un paharel de iaurt le lasi putin la inmuiat. Nu uita sa bei si apa cand iei semintele de in! Pentru inceput iti recomand sa mananci numai 1-2 lingurita de seminte de in cu iaurt. Eu am pus 3 lingurite pline, le-am mancat seara si a doua zi … a trebuit sa fug 😉
    Incearca sa folosesti semintele de in bio pentru ca sunt mult mai sanatoase.

  3. Pentru a scapa de constipatie trebuie sa faci multa miscare si sa consumi fibre alimentare. Daca ai suficiente fibre in dieta, poti cumpara un supliment alimentar gen colonix, hemostop, colonhelp etc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.