Unguent pentru varice, hemoroizi, iritații – rețetă mănăstirească

Tot mai multe persoane se plâng astăzi din cauza varicilor, iar bolile hemoroidale sunt tot mai des întâlnite, chiar din tinerețe.

Statul în picioare sau în șezut mult timp contribuie la apariția acestor afecțiuni venoase.

Unguent pentru varice, hemoroizi, iritatii – reteta manastireasca

Unguent pentru varice, hemoroizi, iritatii: TRINITAS TV

Maica Ecaterina a prezentat pentru TRINITAS TV o rețetă simplă de unguent pe bază de plante și uleiuri naturale care poate fi util în aceste probleme.

Unguentul se face din 5 plante medicinale care au efect antiinflamator, emolient, cicatrizant și benefic asupra vaselor sangvine și a pielii în general. Acestea sunt tătăneasa, turița mare, gălbenelele și mușețelul.

Tătăneasa este o plantă cu efect antiinflamator și astringent. Se folosește doar extern. Ajută la vindecarea rănilor și a plăgilor infectate, dar și la ameliorarea hemoroizilor. Conține vitamina C și alți compuși cu efect antioxidant.

O altă plantă care compune acest unguent este turița mare, supra-numită „regina plantelor”, datorită potențialul ei de a trata un număr impresionant de boli.

Folosită extern, tratează răni infectate, urticarie, tăieturi, varice și hemoroizi, înțepături de insecte.

Mușețelul și gălbenelele sunt renumite pentru proprietăților lor antiinflamatoare. Florile de mușețel sunt antiinfecțioase, antiseptice și decongestive. Sunt recomandate inclusiv persoanelor cu tenuri iritate, înroșite sau alergice.

Florile de gălbenele sunt un bun regenerant și cicatrizant al pielii. Stimulează producția de colagen. Favorizează vindecarea leziunilor – interne sau externe. Diminuează inflamația, infecțiile cu bacterii, virusuri sau ciuperci.

Unguentul se poate prepara la rece sau la cald. Maica Ecaterina ne arată o rețetă prin extracție la cald, prin care putem intra în posesia produsul final mai repede. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de unguent pe care vă recomand să le încercați:

Unguent de păpădie cu untură (doar 2 ingrediente) – rețetă + utilizări
Unguent din leuștean – rețeta bunicii pentru rinichi, dureri, umflături, boli de piele
Unguent pentru circulație proastă – rețetă la domiciliu
Unguent care vindecă hemoroizii – rețetă mănăstirească

Unguent pentru varice și hemoroizi - rețetă

Ingrediente
  

  • 10 g de rădăcină de tătăneasă
  • 10 g de turița mare
  • 10 g de gălbenele
  • 10 g de mușețel
  • 15 g de ceară curată de albine
  • 20 de picături de vitamina E
  • 150 ml de ulei de floarea-soarelui (de măsline sau de cocos)

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți uleiul într-o cratiță, pe bain-marie.
  • Adăugați toate plantele și lăsați amestecul la foc mic, timp de 2 ore. Trebuie să supravegheați cratița pentru a completa cu apă când aceasta scade prea mult.
  • Plantele trebuie fierte la o temperatură de 70-80 de grade Celsius, nu mai mult. Practic, uleiul nu trebuie să fiarbă sau să clocotească, ci să fie bine încins, pentru a permite extracția principiilor active din plante fără ca acestea să-și piardă proprietățile.
  • După 2 ore, luați vasul de pe foc și strecurați uleiul. Puneți-l din nou pe bain-marie și adăugați ceara. Lăsați-o la topit complet.
  • Luați vasul de pe foc și adăugați vitamina E (aceasta este opțională). Omogenizați compoziția.
  • Turnați-o în borcane de sticlă. Lăsați-o să se răcească complet.
  • Când crema s-a solidificat, puneți capacele și păstrați borcanele în frigider, până la 6 luni. Este bine să puneți o etichetă pe ele cu numele și data preparării.

Notă

Unguentul se aplică pe locurile afectate și se masează ușor. 
Sursă rețetă: TRINITAS TV, Unguent pentru eczeme, iritații, varice și hemoroizi - alinare din plante vindecătoare: https://www.youtube.com/watch?v=nlu0bDw6uZk&ab_channel=TRINITASTV

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.