Tratamente Pentru Hemoroizi

Am văzut de ce apar hemoroizii, şi anume din cauza sedentarismului, a alimentaţiei sărace în fibre, a constipaţiei, a creşterii în greutate şi a înaintării în vârstă. Mai adăugăm la acestea şi lipsa de lichide din organism, fumatul, stresul şi lipsa totală de mişcare sau sport.

Consumul de alimente săţioase nu ne ajută cu nimic. Din contră, lipsa fructelor şi legumelor, a cerealelor şi a iaurturilor poate bloca tranzitul intestinal şi contribui la apariţia constipaţiei. Igiena necorespunzătoare este o altă pricină a apariţiei hemoroizilor. Medicii ne sfătuiesc de asemenea să evităm consumul de laxative sau alimente care conţin cofeină şi zaharuri multe.

Tratamente Pentru Hemoroizi

Intervenţiile chirurgicale
Se pot urma tratamente pentru ameliorarea hemoroizilor. Este recomandabil să se evite declanşarea lor prin măsuri serioase în ceea ce priveşte regimul alimentar şi de viaţă în general. Cei care acuză crize dureroase acute pot apela la operaţii. Hemoroizii pot fi îndepărtaţi prin intervenţia chirurgicală, însă recuperarea se produce lent şi dureros.

Atenţie! Hemoroizii nu se vindecă definitiv.

Tratamente alimentare
Pentru a preveni agravarea hemoroizilor, este indicat să se consume mai multe iaurturi. Aceste produse au capacitatea de a reface flora intestinală şi de a stimula digestia. Iaurturile naturale sunt ideale pentru cei care suferă de hemoroizi deoarece ajută la dobândirea unui scaun moale, normal. Se recomandă consumul zilnic de cel puţin 2 litri de lichide. Se pot prepara ceaiuri din plante medicinale sau din fructe.

Tratamente din plante pentru hemoroizi

Există numeroase plante cu proprietăţi benefice asupra inflamaţiilor hemoroidale. Avem o listă cuprinzătoare mai jos. Din aceste plante se pot face băi de şezut pentru ameliorarea durerilor şi alte tratamente naturiste.

Brusturele
Coada-şoricelului
• Creţişoara
• Muşeţelul
• Păpădia
• Nalba
• Afinul
• Seminţe de gutui
• Castanul
• Frasinul
• Gorunul
• Tătăneasa

În cazuri de dureri acute, se recomandaă un tratament pe bază de supozitoare din propolis. Unguentele sunt ca un pansament pentru hemoroizii externi pentru că au un efect cicatrizant, regenerator. Se pot prepara unguente miraculoase din planetele listate mai sus.

Reţetă unguent din plante
Se folosesc 50 g de plantele amintite mai sus şi câteva picături de alcool. Se lasă preparatul 24 de ore la macerat, după care se adaugă 250 ml de ulei de măsline sau alt ulei vegetal. Se pune amestecul la fiert, timp de 3 ore. Se streocoară sedimentul de ulei şi se adaugă în el 30 g de ceară de albine pentru a-l întări. Se depozitează în borcane curate la rece.

Reţetă unguent din stejar
Se folosec 20 de frunze de stejar şi 250 ml de apă şi se pun la fiert timp de 10 de minute. Se lasă la infuzat alte 10 minute, după care se scurge soluţia. Se fac spălături pentru ameliorarea simptomelor, sau se pun comprese în repetate rânduri în decursul unei zile.

Atenţie! Aceste unguente se folosesc numai în crizele dureroase, şi nu pe termen lung. Asta deoarece tinctura poate subţia pielea şi provoca fisuri anale.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.