KIWI – o bombă de antioxidanți – bun pentru inimă, ficat, imunitate și sistemul respirator

Cercetătorii spun că dacă am mânca 2-3 fructe de kiwi pe zi, am avea un risc mult mai mic de a dezvolta o boală de inimă sau o infecție.

Kiwi, O Bombă de Antioxidanți – Bun Pentru Inimă, Imunitate și Sistemul Respirator

Kiwi, O Bombă de Antioxidanți – Bun Pentru Inimă, Imunitate și Sistemul Respirator

Kiwi - un fruct bun pentru inimă

Cel mai recent studiu realizat pe beneficiile fructelor de kiwi asupra inimii a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Medicală Taipei din Taiwan și publicat în Jurnalul de Științe Alimentare și Nutriției în anul 2009. Cercetătorii au urmărit efectele administrării de kiwi la 30 de femei și 13 bărbați cu hiperlipedimie (colesterol mare). Aceștia au mâncat câte 2 kiwi pe zi timp de 2 luni. Rezultatele au fost surprinzătoare. Oamenii de știință au observat că un consum regulat de kiwi crește în mod semnificativ nivelurile de Vitamina C și Vitamina E din sânge, dar și nivelul de colesterol bun. În același timp, kiwi scade colesterolul rău.

> Scade colesterolul și trigliceridele

În urma acestui studiu, cercetătorii au concluzionat că pentru persoanele cu colesterol mare, consumul regulat de kiwi poate îmbunătăți statusul antioxidant al corpului și poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Aceste noi date vin să întărească rezultatele unor cercetări anterioare realizate de oamenii de știință din Norvegia, publicate în anul 2004. În studiile lor s-a dovedit că persoanele care consumă 2-3 fructe de kiwi pe zi au prezent o scădere a nivelului de trigliceride cu 15% și a nivelului agregării plachetare cu 18%. Un nivel crescut de trigliceride prezintă un factor major de risc pentru bolile de inimă. Studiul a arătat de asemenea că fructele de kiwi previn ateroscleroza (formarea de plăci la nivelul pereților arterelor).

O sursă impresionantă de antioxidanți

Cercetătorii cred că proprietățile vindecătoare ale fructului de kiwi se datorează concentrației ridicate de antioxidanți, în special de Vitamina C și Vitamina E. Antioxidanții au rolul important de a elimina radicalii liberi din sânge, și de a preveni astfel deteriorarea celulelor și a bolilor de inimă, a cancerului, îmbătrânirii premature și a demenței.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Nutriție a Colegiului American în anul 2008, corpul nostru absoarbe antioxidanții din kiwi mult mai eficient decât alte fructe fructe bogate în antioxidanți, precum fructele de pădure sau rodiile.

Kiwi crește imunitatea

Cu toate acestea, nu toate beneficiile de sănătate ale acestui fruct provin din antioxidanți. Kiwi este de asemenea bogat în potasiu – un mineral care ajută la scăderea tensiunii arteriale, și în fibre alimentare – care este de asemenea benefic pentru inimă. Kiwi conține și Vitamina A.

Studiile au arătat că acest fruct are multe alte beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea respirației în cazul afecțiunilor respiratorii (respirație dificilă, respirație scurtă, tuse nocturnă), întărirea imunității și răspunsul de apărare al organismului la infecții.

2 comentarii

  1. FAVORIZEAZA CU BRIO DIGESTIA CHIAR SI LA PARAPLEGICI !!!

  2. Doi pe zi sunt f.buni, dar nu astia de la noi. Nu au nici un gust. Aici se aduc calibrul cel mai mic.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.