ANGHINAREA – planta care ajută ficatul și bila

Anghinarea intervine în majoritatea proceselor de detoxifiere a organismului. Ajută enorm la eliminarea toxinele şi deşeurilor finale ale metabolismului prin transpiraţie. Are rol important în tratarea bolilor de ficat, de rinichi şi ale tubului digestiv.

Anghinarea – Bună Pentru Colesterol, Ficat şi Sistemul Nervos

ANGHINAREA – PROPRIEĂȚI 

Anghinarea (Cynara scolymus) este considerată un puternic detoxifiant natural. Studii străvechi demonstrează influenţa majoră a acestei plante asupra bilei, ficatului şi inimii. Anghinarea este astăzi apreciată de ştiinţa medicală ca o plantă care are puterea de a reduce nivelul colesterolului şi de a favoriza digestia. De la anghinare sunt folosite îndeosebi frunzele, cele care se prepară sub formă de tinctură, ceai sau infuzie.

ANGHINAREA – INDICAȚII TERAPEUTICE 

În general, s-a observat că plantele amare la gust sunt bune pentru ficat şi bilă. Anghinarea este una din aceste plante la care amăreala din frunze are efecte miraculoase asupra celulei hepatice.

 

• Tratează toxiinfecţiile alimentare
Scade colesterolul din sânge
• Reduce nivelul zahărul din sânge
• Facilitează digestia
• Contribuie la menţinerea unei flore intestinale sănătoase
• Stimulează ficatul şi regenerarea celulei hepatice
• Tratează insuficienţa hepatică şi icterul
• Reglează secreţiile biliare
• Ajută în caz de dispepsii
• Previne apariţia cancerului de colon
• Tratează enterocolitele şi constipaţia
• Ajută în hipertensiune, angină pectorală şi ateroscleroză
• Combate şi tratează astenia psihică şi anorexia
• Creşte pofta de mâncare
• Combate microbii
• Îndepărtează ameţeala işi zgomotele în urechi
• Vindecă eczemele, urticariile şi hemoroizii
• Tratează migrenele digestive

ANGHINAREA – MODURI DE UTILIZARE 

Ceai de anghinare

Se prepară din 2 linguriţe de plantă şi 300 ml de apă fiartă. Ceaiul se bea de regulă înaintea meselor principale, de 3 ori pe zi. Cura durează 10 zile, apoi se trece la un ceai cu o doză mai mare de anghinare, caz în care se folosesc 4 linguriţe de plantă la 300 ml de apă. După alte zile de tratament, se folosesc 5 linguriţe de plantă la 300 ml de apă. Se face pauză timp de 30 de zile, apoi se reia cura în acelaşi ritm. Ceaiul se va bea cu linguriţa, întrucât are o acţiune extrem de puternică.

Pulberea de anghinare

Se obţine prin măcinarea plantei. Tratamentul cu praf de anghinare constă în administrarea unui vârf de cuţit de praf, care se ţine mai întâi sub limbă, timp de 10 minute, apoi se înghite cu apă.

Tinctura de anghinare

Se prepară din 50 de g de plantă mărunţită şi 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se lasă la macerat timp de 15 zile, agitând frecvent recipientul ermetic închis. Cura cu tinctură de anghinare constă în administrarea a 5-15 picături diluate în apă sau ceai, de 3 ori pe zi. Se recomandă statul în pat, pe partea dreaptă după consum.

Vezi mai multe detalii despre tratamentele cu anghinare.

ANGHINAREA – CONTRAINDICAȚII 

Anghinarea nu este indicată bolnavilor de afecţiuni renale şi hepatobiliare. Nu este indicată femeilor gravide pentru că diminuează cantitatea de lapte. Anghinarea în exces poate duce colici biliare şi renale şi la vărsături.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. alcaciofa, cum este numita in limba spaniola, am mancat aici, preparata si f buna !!

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.