Tratamente naturiste pentru scăderea colesterolului

Colesterolul este una din substanţele vitale pentru organism, care se află în membranele celulare. Ajută la producerea de hormoni, vitamina D şi acizi.

Riscul unui nivel crescut de colesterol apare destul de des la persoanele în vârstă.

Tratamente naturiste pentru scaderea colesterolului

Tratamente naturiste pentru scaderea colesterolului

Ce înseamnă colesterolul mare

Colesterolul mare se depune de regulă pe pereţii arterelor, formând plăci de grăsime.

Excesul de colesterol poate duce la înfundarea arterelor coronariene şi ulterior la apariţia unor boli servere: tulburări de circulaţie a sângelui în picioare, atac cerbral sau infarct.

Arterioscleroza este una din cele mai frecvente boli care pot apărea la cei care au colesterolul mare.

Factori de risc

 

Colesterolul poate creşte mai ales la fumători. Diabetul, hipertensiunea şi alte boli de inimă pot agrava procesul de creştere a nivelului de colesterol.

Valoarea normală a colesterolului este de 200 mg/dl.

Cei care suferă de bolile menţionate mai sus, au obligaţia de a verifica anual nivelul colesterolului, printr-o analiză de sânge. Nu se consumă nimic înainte cu 5 ore de analize.

Tratamente naturiste pentru scaderea colesterolului

Nivelul colesterolului poate fi reglat cu ajutorul unei alimentaţii corecte sau unor tratamente corespunzătoare.

Dacă ai primit diagnosticul de colesterol mărit, iată ce poţi consuma pentru a-i diminua nivelul:

Ceai de ventrilică

Pentru scăderea colesterolului rău, se recomandă consumul a 2 căni de infuzie de ventrilică. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă.

Soia şi seminţe

Se prepară un amestec din lapte de soia, seminţe de in şi fructe roşii. Soia conţine o proteină care ajută la scăderea colesterolului rău, influenţându-l pe cel bun.

Germeni de porumb

Cura cu ulei de germeni de porumb ajută enorm la reglarea colesterolului general. Se foloseşte uleiul natural, şi nu cel produs prin fierbere sau prăjire. Se poate adăuga cud în salate sau după preparare în mâncărurile gătite.

Boabe de muştar

Boabele de muştar au un efect minunat în aducerea colesterolului la un nivel optim. Se recomandă o cură de câte o linguriţă de boabe de muştar pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Boabele se ţin mai întâi sub limbă, apoi se înghit cu apă, întregi. Cura durează 4 luni, iar efectele se văd după numai 3 săptămâni.

Bobul verde

Reţeta de bob practicată de bunicii noştri dă roade minunate la cei afectaţi de un nivel crescut de colesterol.

Se fierb 30 de bobi şi se consumă decojiţi, cu jumătate de oră înainte de masa de prânz. Se repetă tratamentul timp de o săptămână.

Salata verde

Este foarte important să se consume salată verde, netratată cu îngrăşăminte chimice. Se poate administra şi tinctură de salată, preparată din 300-400 g frunze verzi şi 50 g alcool rafinat de cereale.

Se macerează timp de 7 zile. Din tinctură se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi.

Se mai  recomandă fulgii de ovăz, fasolea uscată, ceapa roşie, sparanghelul, vinetele, prunele, nucile, migdalele, zeama de lămâie, suc de portocale, ulei de peşte şi ulei de măsline.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. MULTUMESC PENTRU SFATURI

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.