ANGHINAREA întărește FICATUL și scade COLESTEROLUL

Anghinarea este un remediu prețios pentru ficat și sistemul cardiovascular. Capacitatea de a tonifia și proteja ficatul de toxicitate a fost dovedită științific în numeroase studii.

Anghinarea este folosită ca aliment și plantă medicinală încă de pe vremea romanilor și a Greciei antice. Încă din secolul al 18-lea a devenit cunoscută ca remediu pentru dispepsie, dislipidemie (grăsimi din sânge), boli de ficat, infecții vezicale, arsuri stomacale, pietre la bilă (prevenire), scăderea nivelului de zahăr din sânge, artrită și mușcături de șarpe.

Anghinare Pentru Ficat și Colesterol

Anghinare Pentru Ficat și Colesterol

O plantă extrem de binefăcătoare pentru ficat

Astăzi, anghinarea este utilizată îndeosebi pentru detoxifierea ficatului. Această plantă are efecte antioxidante puternice și conține compuși care protejează celulele hepatice.

În scop terapeutic, se folosesc frunzele, tulpina și rădăcina. Acestea se pot prepara și administra sub formă de ceai sau tinctură. Frunzele de anghinare au însă cea mai mare forță curativă, întrucât conțin foarte multă luteolină – un compus cu efecte hepatoprotectoare.

Cercetătorii egipteni de la Facultatea de Farmacie de la Universitatea Helwan din Cairo – Departamentul de Farmacologice și Toxicologie au descoperit că extractul de frunze de anghinare protejează ficatul de toxicitatea cauzată de administrarea de paracetamol, datorită proprietăților sale antioxidante și anti-apoptotice.

Un remediu natural eficient pentru scăderea colesterolului

Cercetările au arătat că anghinarea este un remediu excelent pentru scăderea colesterolului din ficat. Un studiu realizat pe 143 de persoane a arătat că extractul de frunze de anghinare a redus semnificativ nivelul colesterolului total (cu 18,5%) și a colesterolului LDL (cu 23%).

Acest efect se datorează faptului că anghinarea îmbunătățește și fluxul biliar, stimulând-o să elimine excesul de colesterol. Mai mult decât atât, anghinarea reduce riscul de întărire a arterelor la persoanele cu colesterol mare.

Preparatele pe bază de anghinare stimulează funcția digestivă și este utilă în cazuri de indigestie ușoară. Este de asemenea recomandată în afecțiuni hepato-biliare și hepato-renale, reumatism și febră.

Anghinarea ajută și la scăderea tensiunii arteriale și la controlul nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

Moduri de utilizare

Ceai. Se pune 1 linguriță de frunze de anghinare la fiert cu o cană cu apă. Când apa clocotește, se stinge focul, se pune capacul și se lasă la infuzat 10 minute. Se bea câte 1 cană înainte de fiecare masă.

Tinctură. Se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol; se diluează mai întâi în 100 ml de apă și apoi se bea.

______________________________________________________________________________________________

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23421107
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23195590
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25243875
http://jonbarron.org/herbal-library/foods/artichoke-leaf#.Vvy-FfmLTIU
„500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”, Dr. Marc Bosquet

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Imi place salata de anghinare

  2. IN CUPTOR SUNT FOARTE BUNE

  3. Da,am folosit si folosesc cure de ceai de anghinare minim trei luni pe an dar se poate folosi trei luni se face pauză de o lună două și se continuă,cine are colesterolul mare trebuie să bea câte o ceașcă de ceai cu picături de zeamă de lămâie înainte cu o jumătate de oră la mesele principale,pentru gurmanzi după fiecare masă să bea o ceașcă de ceai

  4. Foarte adevărat, mulțumim frumos. ………!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.